SM-pinne

Idag fick vi vår första SM-pinne i agilityklassen med vårat lag Fab’N’Fly!!

Vi debuterade med laget förra helgen, och så kul att det blev pinne idag!

 

Uppflyttningsresultat i Startklass!!

Idag har vi tävlat startklass! Följsamheten gick riktigt dåligt, men övriga moment kändes helt okej, men var lite osäker ändå.

Men idag hade vi marginalerna på vår sida, 160,5p, uppflyttningsresultat och en 5:e plats!! Min fina Starfighter!! 😀 En till så har vi titeln!

 

Sammanfattning 2016

Dags för en sammanfattning av 2016-års mål, brukar ju göra det innan sista december, men när jag skulle göra det blev det strul med bloggen, och det blev lite jobb för världens bästa it-support (Peter), men nu är allt som det ska med bloggen!

I stort sett har vi haft ett bra tävlingsår 2016!

Målen var:

Majje
¤ starta freestyleklass 1 – nej, så blev det ju inte, mest för att när jag fått ihop ett program, låg nästa tävling inom rimligt avstånd fyra månader bort och jag tappade helt sugen!

MEN vi tävlade rally! Vi har gjort det någon gång tidigare, och det har då inte alls passat Majje, men nu däremot var det verkligen hans grej!! Vi tog tre raka godkända rundor i nybörjarklassen och hann även med två starter i fortsättning med finfina poäng! SuperMajje!!

 

Kenny

¤ ”få bort” gräsätandet så vi kan gå in på lydnadsplan utan att han ska äta gräs – till viss del har vi lyckats med detta. Det är inte helt borta, men nästan nästan!

¤ gå MT (planerat till påskhelgen – hoppas så klart på godkänt!) – godkänt med fina 464 poäng!! Och eftersom vi gjorde exteriören (med godkänt så klart) redan förra året så fick han titeln KORAD!

Och så agilityn… =)
¤ nolla hoppklass 2 – japp! Med pinne!
¤ nolla agilityklass 2 – japp! Med pinne!
¤ ta en pinne eller två – som ovan, två pinnar i klass 2 har vi nu! =)

Utöver detta så har vi också tävlat rally! Eftersom vi inte var redo för lydnaden eller brukset och jag ville tävla något annat än agility, så anmälde jag oss till några rallytävlingar. Vi fick tre godkända rundor i nybörjarklassen! Vi har även startat några gånger i fortsättning, men där kom gräsätandet ifatt oss, vi var nära några gånger, men det var inte tillräckligt för godkänt resultat.

97 & 90 i rally fortsättning

Hade ju missat att uppdatera med Majjes senaste rallyresultat! Vi debuterade i fortsättningsklassen och jag kunde inte vara mer nöjd!

97p (och 3:e placering!) och 90p! Finaste bästa Majjeponken!

majje-rally-bhbk

Så kul med fina kommentarer från domarna också!

”Riktigt snygg rallyrunda!”

och

”Snygg bakdelskontroll. Fantastisk runda. Bra flyt =)”

Pinne och RLD N

I augusti var jag med Kenny i Avesta och tävlade agility, och i sista klassen för dagen slår vi till med en nolla, tredje plats och PINNE!!! Första pinnen i hoppklass 2 och nu har vi en i varje i 2:an!

 kenny-pinne-avesta

I ett infall jag fick anmälde jag Majje till två starter i rallylydnad (nybörjarklass) och på första tävlingen tog vi två godkända resultat (89p och 86p),
vid en senare tävling tog vi sista godkända resultatet på 91p och nu i veckan blev titeln registrerad! KORAD RLD N Tullarbackens Guiness!

majje-rally-gavlemajje-rldn

PINNE!!

Idag tävlade vi i Häverö, och äntligen kom första nollan och pinnen i klass 2 (agility)!

image

Rallytiteln har dessutom blivit officiell!!
image

RLD N

Japp! Idag fick vi vårt tredje godkända resultat i rallylydnadens nybörjarklass, och därmed också Kennys andra titel!

KORAD RLDN Tullarbackens Kenny Starfighter

wpid-wp-1463933016914.jpg

Förra helgen tävlade vi på Häverö Bk, jag bröt första banan pga för mycket grästugg, men så nöjd över att vi kunde gå in och få ett godkänt resultat på den andra banan! 75 p och det andra godkända reultatet. Idag tävlade vi i Bro (Rottweilerklubben Uppland som arrangör), första banan gick inte alls bra, ofokuserad, och så kom en fluga flygande rakt mot Kenny, ”Den ska jag fånga sa Kenny”, precis när vi var vid en skylt… Typiskt!! Men vi lyckades ladda om och gick in och fick 90 poäng på andra banan! Så nöjd med med min Starfighter!!!

wpid-wp-1463933004844.jpg

91p

Igår var jag och Kenny och tävlade rallylydnad. Jag har ganska länge varit väldigt sugen på att tävla (annat än agility), men då vi har mycket kvar i lydnaden innan jag vill gå ut på tävling, så anmälde jag till rallylydnad. Vi har inte direkt tränat (ops!), men målet var mer att få tävlingsvana, göra det tillsammans, och förhoppningsvis inte få så mycket grästugg.. Dubbla starter så två banor. Kenny var rätt taggad, så jag tog ut honom ganska tidigt, belöna bort grästugget utanför banan och vi behövde dessutom köra igenom några moment som vi inte gjort på riktigt länge, friska upp minnet liksom 😉

Och det funkade. Tyckte det gick rätt bra, lite nos på något ställe, men jag tog det lugnt och hade inte bråttom. Inget grästugg!!! SÅ jäkla nöjd!!

Nästan direkt efter var det banvandring på andra banan, denna gången fick Kenny sitta längre i bilen, men jag märkte att han började bli trött och inte hann återhämta sig. Det gick inte alls lika bra, mycket nos, lite grästugg och moment som blev sådär pga av det. Men men, skitsamma, för vi gjorde ju en bana som var jättebra!!

Till min besvikelse kunde man inte få se sina poäng, utan man skulle vänta till prisutdelningen som skulle vara när båda klasserna var klara! Jag som hade hyfsat tidigt startnr (19+15 av 63 starter) skulle alltså vänta flera timmar… Till slut var jag vrålhungrig, energinivån i botten och jag orkade inte vänta längre utan åkte därifrån. Då hade precis sista gruppen gått banvandring och det var ca 20 hundar kvar (20 hundar hade tidigare på dagen tagit strax under 2h). Jag var klar med båda banorna strax innan 12, väntade till 3 och skulle alltså ha väntat ytterligare… Stort minus till arrangören!

Men åkte i alla fall hem och kollade på kvällen på sbktävling, och vi fick 91 poäng på första banan!! Kände ju att det gick bra, men SÅ bra hade jag nog inte väntat mig! =) På andra banan fick vi 54, nog mer än jag väntat mig där också med tanke på hur trött Kenny var.

Men första godkända resultatet, så nu måste jag ju tävla lite till så vi kan få en titel! 😉

Mål 2016

Jag har velat fram och tillbaka om jag ska sätta några mål för året.. Men, tävla kommer jag nog göra, och det är nog bra om jag har några mål att sikta mot…

Majje
¤ starta freestyleklass 1

 

Kenny

¤ ”få bort” gräsätandet så vi kan gå in på lydnadsplan utan att han ska äta gräs
Förutsatt att vi lyckas med punkten ovan så tillkommer följande punkter:¤ starta lydnadsklass 1
¤ 1:a pris i lydnadsklass 1
¤ starta apellen (spår/sök – är i dagsläget osäker på vilken gren vi ska välja om det blir aktuellt)

¤ gå MT (planerat till påskhelgen – hoppas så klart på godkänt!)

Och så agilityn… =)
¤ nolla hoppklass 2
¤ nolla agilityklass 2
¤ ta en pinne eller två

Jag hoppas så klart att vi kan ta alla pinnar vi behöver i tvåan, och sen sikta på trean, men jag nöjer mig så länge med de målen. Mycket roligare att uppnå målen jag satt än ha ouppnådda mål 😉