Tävlingsresultat!!

Dags att uppdatera här igen, och så klart med lite tävlingsresultat!

I början på mars tävlade jag och Kenny Startklass och fick 169p och vårat första uppflyttningspoäng! (Vi kommer satsa på att fixa ett lydnadsdiplom)

 

Idag tävlade vi rallylydnad, och Majje och jag fixade vårt sista godkända resultat med 95 poäng och en delad 2:a placering!!

 

Med dessa två resultat har jag redan prickat av 2 av årets mål!

Majje:
¤ sista godkända i rally fortsättning

Kenny:
¤ 1 a pris i Startklass

 

Måste lägga till också, förra helgen sprang Peter Stockholm tunnel race!

 

Jag är sååå stolt över mina tre grabbar! 🙂

 

2015 – summering

Så är det dags att summera året som gått…

Målen med Majje var:

¤ starta lydnadsklass 2 check
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2  check
¤ starta lägre sök   kryss

2 av tre är ju inte ill! I mars tävlade vi (enda tävlingen i år) tvåan och fick förstapris! Så kul att vi fick till det! Sök har vi inte tränat särskilt mycket i år, och jag har helt lagt ner tanken på att starta Majje i brukset.

majje1apris
(Majje och jag efter vårat förstapris!)

 

Målen med Kenny var:

¤ starta lydnadsklass 1 kryss
¤ 1:a pris lydnadsklass 1 kryss
¤ LP1 ? (kanske!) kryss

¤ nolla agilityklass check
¤ pinne i agilityklass check
¤ klar med alla pinnar i klass 1 check
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln check

¤ starta apellsök kryss
¤ uppflytt till lägre kryss

¤ gå MT kryss
¤ göra exteriörbeskrivning check

 

kenny-rosetter
(Kenny efter våra två pinnar i Uppsala)

5 av 11.. Är väl inte supernöjd med det. Men vi uppfyllde alla målen i agility! Vi blev inte klubbmästare, men vi var med och försökte iaf, men i år ville det sig inte… Vi tog resterande fem pinnar i agilityn och hann med att starta tvåan på två tävlingar.

Lydnaden, ja, där har vi fastnat rejält, efter kursen i november kändes det bättre, men träningssuget har inte riktigt infunnit sig igen… Och eftersom lydnaden inte funnits där, så har vi ju inte heller tävlat bruks.

MT blev det inte heller, men det kommer vi gå i påsk. Men exteriören gjorde vi och fick godkänt!

Vi gjorde dessutom vallanlagsprov och fick godkänt på det! Kul eftersom Kenny inte träffat får på ganska länge…

Mitt egna mål var:
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt kryss

Ett mål jag helt har misslyckats med, nu under hösten har jag inte alls orkat hålla ordning på vad jag äter.. Tyvärr.. Hoppas på mer ordning och motivation nästa år.

Det största av allt i år måste nog vara att Peter och jag gifte oss! I hemlighet 😉 Det var så vi ville ha det, och så la vi pengarna på en ordentlig resa istället! Två härliga veckor i USA, först Florida och sen några avslutande dagar i New York! I Florida gjorde vi en roadtrip, men avslutade på Fort Myers beach! Jag har hittat mitt paradis! Det är inte frågan OM vi ska åka dit igen, utan NÄR! Vi bodde precis vid stranden och, såg vilda delfiner och bara hade det helt underbart!!

peterochjagftmyers
(Solnedgång på Fort Myers beach!)

Förutom USA-resan var jag i London med jobbet – dit vill jag åka igen, fast med Peter då 😉 Och så var vi i Berlin i december. Vi var där förra året också, och när vi kände att vi ville komma bort en helg var Berlin alldeles lagom, eftersom vi sett en hel del kunde vi åka dit och bara njuta!

På många sätt har det varit ett bra år, giftemålet, resorna, Majjes förstapris och Kennys agilitypinnar! Men… Tyvärr förlorade min brorsdotter Liv kampen mot cancern i september vilket kastade en ganska mörk skugga över hösten…

Gräsätaren – del 2

Träning idag på samma gräsplan som förra helgen. Idag blev det mer grästugg än förra gången, men är faktiskt lite… glad är fel ord, men något åt det hållet. Det kunde ju inte ha varit så bra att det bara försvann hur fort som helst.. Och idag fick jag jobba lite. Är riktigt nöjd! Tugget kommer när jag säger fot i början, det blir lite för jobbigt, men när jag busar igång honom och kör en flygande start i fotgåendet går det bättre. Och jag kan sen börja från startpositionen utan grästugg.

Film från idag, dock ganska dålig kvalité.. Men man ser grästugget i början.

Någonstans längre fram vill jag ju kunna börja med en ”vanlig” start, utan grästugg… Men nästa träning ska jag inte börja med fot och startposition, utan busa och köra flygande start för att sen köra på. Så får vi utvärdera och köra vidare från det…

Tävling med bästa Majje!

I lördags var det dags för lydnadstävling med Majje. Vi styrde kosan mot Vällingby bk, det var med viss tveksamhet jag åkte, då träningen dagen innan gick på riktigt skitdåligt, men med lite övertalning från Peter och Pia så åkte vi ändå.

Jag drog startnr 6 av 7, vill helst ha tidigt starnummer, men men.. Dk på ligg på platsen, vet inte varför han tjafsade med det… Men 9,5p. Det är så skönt med Majje, jag litar verkligen på att han ligger! Hunden bredvid kröp halva sträckan fram till matte, men jag vet ju att Majje ligger! Underbar känsla! =)

Vi fick en jättebra uppvärmning, det visade sig att startnummret inte var så dåligt trots allt.

Fria följet var nog bland det bästa vi gjort på tävling, vilket iof inte betyder att det var jättebra, men ändå! Jag tappade honom en gång, men i övrig höll han positionen riktigt bra! =)
Vi nollade läggandet, han la sig inte, stannade upp och följde sen efter mig…
En finfin inkallning! =) Rutan fick jag justera honom lite då han hamnade lite för långt bak i rutan. Apporteringen helt okej, fick ge dk för att han skulle sätta sig korrekt.
Hoppet rätt okej. Fjärren…ja, vad ska jag säga… Momentet där Majje varit ”lagd hund ligger”, dk på varje skifte, men han skiftade! Och så poängen…

Platsliggning 9,5
Fritt följ 7
Läggande 0
Inkallning 10
Rutan 9,5
Apportering 8,5
Hopp 10
Fjärrdirigering 6,5
Helhet 7

Summa: 164p1:a pris & 3:e placering! Hejja oss1

majje1apris

Jag är så galet glad och stolt! Tänkt att jag inte tänkte åka dit. Trodde ett 1:a pris var helt kört när vi nollade läggandet, men vi gjorde nog en av våra bästa tävlingar i övrigt! Underbara Majje!! Nu börjar vi träna för 3:an, härligt kul med nya moment!

Inkallning m ställande – träning & film!

Alltså, jag tror Majje är i sitt livs form just nu. Han är så på på träning, det har han visserligen alltid varit, men han visar en sån glädje hela tiden. Fria följet är bättre än någonsin. Det känns som han är stolt, och nästan lite mallig över hur bra han är! Och med all rätt – för nu är han för jäkla bra!

Igår hade jag och Caroline bokat hundhallen i Kungsängen för lydandsträning. Jag testade nya metoden för inkallning med ställande (som jag skrev om igår här) och jag vet inte vad jag ska säga! Underbara hund svarar så bra på mina nya idéer!

Vi behöver slipa lite på själva ställandet. Jag behöver klura på kommandon, ska jag använda stanna, eller trampa (som är vårat target-ord), eller ska jag köra båda och sen jobba bort trampa, och ska jag isf jobba bort ordet samtidigt som targeten eller vid olika tillfällen, och vilken ska isf bort först? Många funderingar – men nu är momentet äntligen kul igen!!!

Inkallning med ställande!

I somras tränade jag en hel del på inkallning med ställande med Majje, men vi fick ju aldrig till det. Han stannar jättefint, men blir så osäker, så farten till mig efter ställandet är inte alls bra. Till slut gick han bara. Detta smittade ju av sig även på den vanliga inkallningen, där farten försvann helt. Jag fick en länk skickad till mig, en norska som tränat in ett fint inkallning med ställande, hon körde hopp-stå. Men vårat problem är ju inte själva ställandet, så jag klurade vidare.. Under hösten har vi tränat en hel del target, bara springa full fart till en target och stanna, och så kom jag på att jag kanske kan köra det till momentet, har testat det lite tidigare, men nu ska jag ta det ett steg längre och använda flera targetar.

Jag tänker att jag lägger ut typ 3 targetar på rad, gör en lek av att springa till targeten och stanna. Tanken är att han ska tänka full fart till targeten – stanna där – full fart till nästa target. Avslutningen har jag inte bestämt mig hel för än, antingen lägger jag en target på min vänstra sida, i fotposition, som den sista, eller så kör jag en ipo-ingång på just det momentet och lägger sista targeten framför mina fötter. Klurar på det, men ska träna in de första stegen först.

Efter att momentet varit ett skitmoment så länge, som jag inte ens velat träna på ett bra tag, så känns det nu riktigt kul och spännande! Ska bli kul att se om/hur vi får till det!

Fortsättning följer…

Vi är på gång!

Den här vintern har vi haft lite av vintervila, nästan så vi har gått in i dvala… Men nu jäklar, nu är vi på gång igen!

I onsdags började jag och Kenny kurs igen. Det är så kul att gå kurs! Agility är det, kursen heter offensiv handling, och går ut på att man ska bli bättre på att ”skicka och sticka”, vilket jag behöver bli bättre på, det är ju ett svårt avgörande, ofta hänger jag med för långt så jag sen hamnar efter, och de gånger jag vågar skicka och sen sticka så händer det att jag sticker för tidigt så vi får vägran och en massa tid rinner iväg. Jag var väldigt nöjd med första tillfället, känner att jag och Kenny nog inte är helt hopplösa (för lite duktig vill man ju ändå vara när man går kurs 😉 ), men vi fick några saker att träna vidare på. Som det ska vara på kurs med andra ord! Igår hade jag bokat halldel i väsbyhallen, och passade på att träna på ”läxan”, tycker det gick framåt, men så klart kommer vi behöva träna mer på det framöver!

Idag var jag på clinic (ogillar ordet med gillar det man gör!) i fotgående med Emma Willblad. Och så bra det var! Så mycket som blev lite självklart när hon sa och förklarade, men som jag aldrig tänkt på innan. Och lite såna där tankar ”men åh, varför har jag inte tänkt på det!” Mycket bra tips, och kul att hon hade med egen hund att visa och förklara med. Just nu snurrar allt runt i huvudet, och när jag kom hem frågade Peter om det var bra och vad som var bra, och det var så mycket i skallen att jag knappt kunde förklara 😛 Men har skrivit ner en hel del så jag hoppas att det inte blir alltför virrigt. Men nu känns tanken på att träna fot och fritt följ roligt! Det är inte varje dag det händer 😉

Så nu är vi på gång igen! Ska försöka se till att agilityträningen blir mer regelbunden igen, så vi är taggade och redo till tävlingarna i vår! Känner mig väldigt taggad på lydnad också, ska försöka få till mer regelbunden träning där också, så vi kommer ut på tävling i vår!

Mål 2015

Mål för 2015? Jo, sådana finns…

Majje

¤ starta lydnadsklass 2
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2

¤ starta lägre sök

Majje har ju visat att han kan igen! Tror vi har det som krävs för ett 1:a pris i lkl 2 när vi är i toppform. Vill testa lägre med honom, frågan är om han orkar både lydnaden och söket. Visst är det frågan om mental kondition, men som läget är efter förgiftningen kan jag inte pressa honom riktigt som jag kunde innan, och det är ju bara att gilla läget. Men det vore himlans kul att testa iaf. Träna på ska vi ju göra oavsett, min galenpanna och jag! =)

Kenny

¤ starta lydnadsklass 1
¤ 1:a pris lydnadsklass 1
¤ LP1 ? (kanske!)

¤ nolla agilityklass
¤ pinne i agilityklass
¤ klar med alla pinnar i klass 1
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln

¤ starta apellsök
¤ uppflytt till lägre

¤ gå MT
¤ göra exteriörbeskrivning

 

Jag är lite sugen på att försöka ta ett LP med Kenny, men det beror lite på när på året vi kommer till start och hur det känns då.
MT och exteriörbeskrivning hoppas jag att det blir, och förhoppningen är så klart att han blir Korad.

Träna på ska vi göra, men tävla vill jag också. I år ska jag försöka hitta en bättre balans i mellan lydnaden och agilityn i träningen
Jag är ganska säker på att det kommer bli appellen i sök och inte i spår. Efter att jag bytt markering på honom har han gått så fort fram, och helt ärligt så tycker jag liggtiden i spåret suger, och jag tycker det är skittråkigt att spåra själv, vilket gör att vi inte spårar så ofta. Söket blir mer regelbundet. Dessutom lättare att komma med på söktävling än spår ju.

 

Jag
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt

 

Övrigt

Två utlandsresor kommer det bli, redan nu i januari åker jag till London med jobbet, typ en inspirationsresa för hur man kan jobba med it med barnen. Studiebesök och föreläsningar finns att välja mellan. Och vi som åker från min enhet stannar även lördag-söndag för lite turistande och shopping, det ska bli kul!
Peter och jag planerar också för en resa till USA, biljetter bokas förhoppningsvis ganska snart, längtar längtar!! =)

Summering av 2014

Så var det dags att summera året som gått. Ganska många mål hade jag med hundträningen och tävlingar, men långt ifrån alla uppfylldes (tyvärr).

Majjes mål var följande:

¤ träna på och ha roligt, och så hoppas vi på att han fortsätter återhämta sig!

Jag har inga förväntningar på tävling, kommer vi dit blir det så, gör vi inte det så är det inget med det!

Just nu är min tanke att träna in lite freestylemoment, kanske fixa till ett program – bara för skoj skull! Men tänker att det nog är bra för Majje, kroppskontroll och koordination. Och vi behöver lite nya saker att träna på, nya utmaningar!

Klurar även på om vi ska träna in lite rallylydnadsmoment, även det för att ha lite nya grejjer att träna på.

Borde även titta lite på momenten i trean och elit, som sagt – nya utmaningar!

Vi får se, vi tar det som det kommer, med fokus på att ha roligt!

Majjes år har ju varit otroligt! Idag är han näst intill återställd efter förgiftningen, det är när han blir trött som vi märker små små detaljer som visar på att han inte är helt återställd. Men den största händelsen under året är att vi i maj, åtta månader efter förgiftningen åter klev in på planen för en lydnadstävling. Och det är nog den första tävlingen någonsin för mig där jag helt ärligt kände att jag fullständigt skiter i om vi nollar varenda moment. Bara att kliva in på planen var en sån stor grej i sig!

Poängen räckte inte till 1:a pris, men ojoj vad jag är nöjd ändå. Tre nollade moment, men en 10:a på rutan! Vi var anmälda till ytterligare två tävlingar under hösten, men jag valde av olika anledningar att inte åka.

Men vi har tränat på med annat också, rallyn och freestylen som jag skrev om i målen har det inte blivit något särskilt av. Lite trix har vi tränat, men jag tror vi håller oss till det vi redan gör.

I söket kör vi på, Majje är en sån otrolig sökhund, han går verkligen på nosen och inte på synen, ganska nyligen har vi börjat med fast rulle igen efter att ha kört med lösrulle sen innan förgiftningen, och det går riktigt bra (peppar, peppar).

 

Kenny då, där hade jag stora förväntningar, och tyvärr missade vi många av målen, och jag kan bara inse att jag får ta mig i kragen till 2015… Men en del av målen upp

Lydnad
¤ tävla lkl 1
¤ få ett 1:a pris i lkl 1

Nope.. inte en enda lydnadstävling.

Agility
¤ starta agility + hoppklass 1
¤ gå runt utan disk i agilityklass 1
¤ gå runt utan disk i hoppklass 1
¤ ta en pinne
¤ starta KM

Men här har vi ju storslam i uppfyllning av mål! 😉 Vi ha startat både agility- och hoppklass, vi har gått runt utan disk, vi har tagit en hopp-pinne. Vi har startat, och vunnit lilla KM, och kom tvåa i stora KM (endast slagen av hunden som vann SM i år!)

Bruks
¤ starta apellklass (sök eller spår)
¤ bli uppflyttad till lägre

Inte en enda tävling här heller 🙁

Målen är fokuserade på tävling, MEN det absolut viktigaste är ju att:
¤ vi tränar på, har roligt och behåller den härliga känslan och attityden han har!

Jomen, det tycker jag väl att vi har lyckats med, vi blir ett team mer och mer. Där hjälper verkligen agilityn, där vi verkligen har hittat varandra!

I söket har vi gått ifrån att ha tragglat rulle JÄTTELÄNGE, till att göra en kovändningar och träna i skallmarkering, och Kenny fick en nytändning i söket! Markeringen nästan klar! Häftigt.
Spårat har vi gjort, men lite för sällan, men varje gång konstaterar jag att Kenny är otrolig i spåret, det är hans grej, han går nästan alltid som en dammsugare efter spårläggaren.

Vi har en bit kvar i lydnaden, men att vi inte kommit längre beror ju på att jag fokuserat mycket på agilityn.

 

Jag då…? Mycket har hänt i år, och den spontana känslan är att det har varit ett skitår. MEN vi började med viktväktarna i januari, jag gick under våren ner 18kg. Efter det har motivationen av olika anledningar varit typ noll, men jag har lyckats hålla mig däromkring sedan dess, 2015 gör vi ett nytt ryck för att bli av med de sista kilona.

Jag har hålliti0 två agilitykurser under året. Jag gick ju instruktörsutbildningen för lääänge sen, höll en kurs, men kom ifrån det där jag flyttade till Karlstad. Att Milla dessutom inte tyckte agility var lika kul som jag tyckte hjälpte ju inte 😛
Har haft jättetrevliga kursare på båda kurserna, och många från nybörjarkursen fortsatte med fortsättningskursen under hösten, och det tar jag som ett bra betyg för mig som instruktör!

Två utlandsresor har det blivit, båda i samband med att Peter skulle jobba utomlands. I maj skulle han till Istanbul på mässa, så det blev en weekend där. En lätt kaotisk stad, kul att ha varit där, men jag känner inget sug för att åka dit igen. Peter hade bokat hotellrum på samma hotell som mässan var på – Hilton. Ojojoj! Jag skämtade och sa att han satt standarden för alla kommande hotellbesök någonsin i framtiden! Hotellet kändes väldigt lyxigt och fräsch, och vilken service!! En upplevelse i sig!

I november blev det Berlin och en weekend där. Tvärtemot Istanbul skulle jag gärna åka tillbaka till Berlin. Så mycket historia i staden blandat med så mycket nytt. Vi såg och gjorde massor, men känns som om vi har massor kvar! Men det tar ju bara 1,5 timma med flyget, så vem vet när vi åker dit igen! 😉

Även om känslan är att det varit ett skitår, får jag ju faktiskt komma ihåg alla guldklimpar, Majjes lydnadstävling, Kennys pinne, viktnedgång och utlandsresorna! Vi hoppas på ett bra 2015 utan all ”skit” 😉

Gott Nytt År!
julkort(Med Majje har jag tränat mycket ”hakan i marken” i år, syns det? 😉 )

Berlin och lydnadsträning

Förra helgen var vi i Berlin! Peter skulle dit med jobbet och delta på en mässa, så vi åkte lite tidigare och tog en weekend där! Vi landade torsdagkväll och så åkte jag hem igen söndag kväll, Peter var sen borta hela veckan och kom hem igen i fredags. Riktigt mysigt hade vi det, även om det är lite jobbigt att lämna bort hundarna och vi saknar dem MYCKET, så tycker jag det är härligt att bo på hotell. Hotellfrukost liksom!! 😉 Även om vi hann med att se en hel del så har vi nog bara sett en liten del av staden, men Berlin åker vi gärna till igen!

Idag har jag varit på lydnadsclinic , det var klubben som fixade det som pepp för aktiva instruktörer. Instruktör var Malin Karlsson, som vann lydnads-SM i år. Jag hade med mig Kenny och fick några riktigt bra tips! En rolig och givande förmiddag! Känner mig verkligen peppad, och ska försöka hålla länge på den känslan nu! =)