Tävlingsresultat!!

Dags att uppdatera här igen, och så klart med lite tävlingsresultat!

I början på mars tävlade jag och Kenny Startklass och fick 169p och vårat första uppflyttningspoäng! (Vi kommer satsa på att fixa ett lydnadsdiplom)

 

Idag tävlade vi rallylydnad, och Majje och jag fixade vårt sista godkända resultat med 95 poäng och en delad 2:a placering!!

 

Med dessa två resultat har jag redan prickat av 2 av årets mål!

Majje:
¤ sista godkända i rally fortsättning

Kenny:
¤ 1 a pris i Startklass

 

Måste lägga till också, förra helgen sprang Peter Stockholm tunnel race!

 

Jag är sååå stolt över mina tre grabbar! 🙂

 

Mål 2017

Majje

Med Majje kommer fokus vara på rallyn! Vi tränar på högerhandling för fullt och jag ser fram emot att få testa det på tävling, ska bli riktigt kul! =) Nu har vi åter igen ett htm-program (och början på ett freestyleprogram) och jag har kollat ut en tävling som jag planerar att åka till. Sätter bara mål om att starta, så får vi se vad jag och Majje tycker om det då…

¤ sista godkända i rally fortsättning
¤ godkända resultat i rally avancerad och RLD N
¤ starta htm klass 1 
¤ EVENTUELLT starta freestyle klass 1

 

Kenny

Jag vill så mycket med Kenny, och för att lyckas med det gäller det att jag strukturerar och planerar träningen, och fokuserar på några saker i taget, och inte försöker göra allting samtidigt! Tyvärr är det inte många agilitytävlingar i närheten under våren, men det kan ju ge oss tillfälle att göra annat då 🙂

¤ pinne i hoppklass 2
¤ pinne i agilityklass 2
¤ 1 a pris i Startklass
¤ LD Startklass
¤ starta apellklass
¤ uppflyttning apellklass
¤ godkänt resultat i rally fortsättning

 

Therese

Jag har några mål för mig själv också, de flesta av dem vill jag hålla för mig själv, men delar med mig av ett! Redan inför förra året hade jag planer på att sätta ett mål för hur mycket jag ska promenera under året. Då blev det inget av det, men nu så! Att jag sätter timmar istället för avstånd är för att telefonen/appen ibland tappar gps-kontakten, och jag kan promenera en timma men den säger att jag bara gått typ 300m. Därför sätter jag timmar istället! Ska bli kul att se hur det går! 🙂

¤ promenera 384h (8h/vecka = 32h/månad = 384h 2017)

Sammanfattning 2016

Dags för en sammanfattning av 2016-års mål, brukar ju göra det innan sista december, men när jag skulle göra det blev det strul med bloggen, och det blev lite jobb för världens bästa it-support (Peter), men nu är allt som det ska med bloggen!

I stort sett har vi haft ett bra tävlingsår 2016!

Målen var:

Majje
¤ starta freestyleklass 1 – nej, så blev det ju inte, mest för att när jag fått ihop ett program, låg nästa tävling inom rimligt avstånd fyra månader bort och jag tappade helt sugen!

MEN vi tävlade rally! Vi har gjort det någon gång tidigare, och det har då inte alls passat Majje, men nu däremot var det verkligen hans grej!! Vi tog tre raka godkända rundor i nybörjarklassen och hann även med två starter i fortsättning med finfina poäng! SuperMajje!!

 

Kenny

¤ ”få bort” gräsätandet så vi kan gå in på lydnadsplan utan att han ska äta gräs – till viss del har vi lyckats med detta. Det är inte helt borta, men nästan nästan!

¤ gå MT (planerat till påskhelgen – hoppas så klart på godkänt!) – godkänt med fina 464 poäng!! Och eftersom vi gjorde exteriören (med godkänt så klart) redan förra året så fick han titeln KORAD!

Och så agilityn… =)
¤ nolla hoppklass 2 – japp! Med pinne!
¤ nolla agilityklass 2 – japp! Med pinne!
¤ ta en pinne eller två – som ovan, två pinnar i klass 2 har vi nu! =)

Utöver detta så har vi också tävlat rally! Eftersom vi inte var redo för lydnaden eller brukset och jag ville tävla något annat än agility, så anmälde jag oss till några rallytävlingar. Vi fick tre godkända rundor i nybörjarklassen! Vi har även startat några gånger i fortsättning, men där kom gräsätandet ifatt oss, vi var nära några gånger, men det var inte tillräckligt för godkänt resultat.

2015 – summering

Så är det dags att summera året som gått…

Målen med Majje var:

¤ starta lydnadsklass 2 check
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2  check
¤ starta lägre sök   kryss

2 av tre är ju inte ill! I mars tävlade vi (enda tävlingen i år) tvåan och fick förstapris! Så kul att vi fick till det! Sök har vi inte tränat särskilt mycket i år, och jag har helt lagt ner tanken på att starta Majje i brukset.

majje1apris
(Majje och jag efter vårat förstapris!)

 

Målen med Kenny var:

¤ starta lydnadsklass 1 kryss
¤ 1:a pris lydnadsklass 1 kryss
¤ LP1 ? (kanske!) kryss

¤ nolla agilityklass check
¤ pinne i agilityklass check
¤ klar med alla pinnar i klass 1 check
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln check

¤ starta apellsök kryss
¤ uppflytt till lägre kryss

¤ gå MT kryss
¤ göra exteriörbeskrivning check

 

kenny-rosetter
(Kenny efter våra två pinnar i Uppsala)

5 av 11.. Är väl inte supernöjd med det. Men vi uppfyllde alla målen i agility! Vi blev inte klubbmästare, men vi var med och försökte iaf, men i år ville det sig inte… Vi tog resterande fem pinnar i agilityn och hann med att starta tvåan på två tävlingar.

Lydnaden, ja, där har vi fastnat rejält, efter kursen i november kändes det bättre, men träningssuget har inte riktigt infunnit sig igen… Och eftersom lydnaden inte funnits där, så har vi ju inte heller tävlat bruks.

MT blev det inte heller, men det kommer vi gå i påsk. Men exteriören gjorde vi och fick godkänt!

Vi gjorde dessutom vallanlagsprov och fick godkänt på det! Kul eftersom Kenny inte träffat får på ganska länge…

Mitt egna mål var:
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt kryss

Ett mål jag helt har misslyckats med, nu under hösten har jag inte alls orkat hålla ordning på vad jag äter.. Tyvärr.. Hoppas på mer ordning och motivation nästa år.

Det största av allt i år måste nog vara att Peter och jag gifte oss! I hemlighet 😉 Det var så vi ville ha det, och så la vi pengarna på en ordentlig resa istället! Två härliga veckor i USA, först Florida och sen några avslutande dagar i New York! I Florida gjorde vi en roadtrip, men avslutade på Fort Myers beach! Jag har hittat mitt paradis! Det är inte frågan OM vi ska åka dit igen, utan NÄR! Vi bodde precis vid stranden och, såg vilda delfiner och bara hade det helt underbart!!

peterochjagftmyers
(Solnedgång på Fort Myers beach!)

Förutom USA-resan var jag i London med jobbet – dit vill jag åka igen, fast med Peter då 😉 Och så var vi i Berlin i december. Vi var där förra året också, och när vi kände att vi ville komma bort en helg var Berlin alldeles lagom, eftersom vi sett en hel del kunde vi åka dit och bara njuta!

På många sätt har det varit ett bra år, giftemålet, resorna, Majjes förstapris och Kennys agilitypinnar! Men… Tyvärr förlorade min brorsdotter Liv kampen mot cancern i september vilket kastade en ganska mörk skugga över hösten…

Tävlingsdag

Idag bar det iväg till Uppsala för den sista tävlingen på ett tag, fyra lopp var vi anmälda till. Vi började med en agilitybana, där Kenny skötte sig finfint, men en lurig slalomingång ställde till det.. Jag hann inte med och kom efter, och Kenny fixade inte att ta den själv när han kom i full fart (vi kanske skulle träna på att bromsa upp lite innan slalom?).. Och sen var det ett sånt hinder där vi ska hoppa och sen springa tillbaka – ett sånt som Kenny riktigt ogillar, men som vi tränat massor på.. En vägran där också och totalt 10 fel.

I det första hopploppet var ansatsen till slalom riktigt lurig, jag hade nr 23, och då hade bara två hundar fixat slalom, men sen diskat sig på något annat… Här tjuvstartar Kenny, och jag släpper igenom det (Men hallå! Varför då? Idiot!) vi får en knasig start eftersom jag inte var beredd, han går fel två gånger i slalom, men sen går allt annat så jäkla bra! Jag skickar och sticker, hinner med och vi får ett himla bra flyt! Så jäkla nöjd – om man bortser från tjuvstarten och slalomet då!

(När jag kollade på resultatlistan efteråt såg jag att endast hundar nollade – av 50-någonting starter… Kanske en liten hint till domaren om att det var lite svårt? När så få går runt nollade tänker jag att det inte bara beror på att förarna tränat för dåligt..)

De övriga två loppen blev disk. Sammanfattningsvis idag kan jag säga att slalom strulade! Det som suttit så fint annars… Skit också! Jag ska träna sneda ansatser till slalom, där han kommer i full fart med typ två hopphinder innan.

Även om de två första loppen gick okej, och jag ser många fina delar där, så kan jag inte låta bli att bli besviken på mig själv! Jag har en hund som är så toppenbra, läser mina signaler så fint och gör för det mesta precis det jag visar, men så blir det fel för att det är jag som visar fel! Blir lite ledsen över att jag inte är bättre…

Nu vilar vi lite från tävlingar, jag tror vi behöver det… Och så ska vi träna slalom, slalomingångar och kontaktfält i sommar!

PINNE!

Igår var jag och Kenny och tävlade agility på Haningen Bk. När jag kom dit ösregnade det, och eftersom jag glömt kolla väderleksrapporten och det inte regnade hemma när jag åkte hemifrån så hade jag inte regnkläder med mig, men det var bara att bita ihop och ge sig ut i regnet. Först ut var agilityloppet. Jag stannade Kenny ordentligt på både gungan och balansen för att han inte skulle få chans att hoppa, och vi tappade några sekunder där. Allt annat flöt på finfint och när vi ha upploppet kvar inser jag att vi är nollade så långt! Och inga fel på upploppet heller, så vi gick i mål med första agility-nollan!!! Härligt! Det blev nervöst på prisutdelningen, vi kom femma, och först sa de fyra pinnar.. TYPISKT! Men när jag lite senare gick förbi resultatlistan för att kolla tiderna såg jag att de ändrat och att det hade blivit fem pinnar, så vi fick alltså en pinne ändå!!! =)

kenny-agpinne

Tyvärr ingen film på loppet!

I första hopp-loppet fick vi en irriterad vägran, men slalomingången och allt annat satt finfint! I andra hopploppet var Kenny trött och det var inte mycket som blev rätt 😛

Blöt och kall men skitnöjd åkte vi hem för att torka och värma upp oss!

Nolla!

Idag var Kenny och jag på en inofficiell tävling hos SBK:s Stockholmsavdelning, vi var anmälda till tre klasser: coachklass (hoppklass men där man fick ha med hjälp på banvandringen), hoppklass och agilityklass.

Först ut var coachklassen, vi fick tre vägringar, men är nöjd med loppet ändå! Målet var att sätta slalomingången – superfint!

Sen en hoppklass utan slalom – och vi NOLLADE!!!! Jag hamnade efter när Kenny fick eld under tassarna, och det höll på att bli tokigt men löste sig okej ändå! En tredjeplats räckte det till!

Sen agilityklassen, målet var att sätta alla kf – tyvärr missade vi kf på balansen, men satte det fint på A-hindret. En vägran också, så 10 fel, men det räckte till en andra plats och en boll i pris!

image

Jag är supernöjd med dagen (och inte bara för att vi hamnade på pall-plats två gånger :P), fint flyt, fin slalomingång. Några kluriga saker som vi fixade! Är supernöjd över nollan, men hoppas att det kommer fler nollor på officiella också!

Tävling med bästa Majje!

I lördags var det dags för lydnadstävling med Majje. Vi styrde kosan mot Vällingby bk, det var med viss tveksamhet jag åkte, då träningen dagen innan gick på riktigt skitdåligt, men med lite övertalning från Peter och Pia så åkte vi ändå.

Jag drog startnr 6 av 7, vill helst ha tidigt starnummer, men men.. Dk på ligg på platsen, vet inte varför han tjafsade med det… Men 9,5p. Det är så skönt med Majje, jag litar verkligen på att han ligger! Hunden bredvid kröp halva sträckan fram till matte, men jag vet ju att Majje ligger! Underbar känsla! =)

Vi fick en jättebra uppvärmning, det visade sig att startnummret inte var så dåligt trots allt.

Fria följet var nog bland det bästa vi gjort på tävling, vilket iof inte betyder att det var jättebra, men ändå! Jag tappade honom en gång, men i övrig höll han positionen riktigt bra! =)
Vi nollade läggandet, han la sig inte, stannade upp och följde sen efter mig…
En finfin inkallning! =) Rutan fick jag justera honom lite då han hamnade lite för långt bak i rutan. Apporteringen helt okej, fick ge dk för att han skulle sätta sig korrekt.
Hoppet rätt okej. Fjärren…ja, vad ska jag säga… Momentet där Majje varit ”lagd hund ligger”, dk på varje skifte, men han skiftade! Och så poängen…

Platsliggning 9,5
Fritt följ 7
Läggande 0
Inkallning 10
Rutan 9,5
Apportering 8,5
Hopp 10
Fjärrdirigering 6,5
Helhet 7

Summa: 164p1:a pris & 3:e placering! Hejja oss1

majje1apris

Jag är så galet glad och stolt! Tänkt att jag inte tänkte åka dit. Trodde ett 1:a pris var helt kört när vi nollade läggandet, men vi gjorde nog en av våra bästa tävlingar i övrigt! Underbara Majje!! Nu börjar vi träna för 3:an, härligt kul med nya moment!

Mål 2015

Mål för 2015? Jo, sådana finns…

Majje

¤ starta lydnadsklass 2
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2

¤ starta lägre sök

Majje har ju visat att han kan igen! Tror vi har det som krävs för ett 1:a pris i lkl 2 när vi är i toppform. Vill testa lägre med honom, frågan är om han orkar både lydnaden och söket. Visst är det frågan om mental kondition, men som läget är efter förgiftningen kan jag inte pressa honom riktigt som jag kunde innan, och det är ju bara att gilla läget. Men det vore himlans kul att testa iaf. Träna på ska vi ju göra oavsett, min galenpanna och jag! =)

Kenny

¤ starta lydnadsklass 1
¤ 1:a pris lydnadsklass 1
¤ LP1 ? (kanske!)

¤ nolla agilityklass
¤ pinne i agilityklass
¤ klar med alla pinnar i klass 1
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln

¤ starta apellsök
¤ uppflytt till lägre

¤ gå MT
¤ göra exteriörbeskrivning

 

Jag är lite sugen på att försöka ta ett LP med Kenny, men det beror lite på när på året vi kommer till start och hur det känns då.
MT och exteriörbeskrivning hoppas jag att det blir, och förhoppningen är så klart att han blir Korad.

Träna på ska vi göra, men tävla vill jag också. I år ska jag försöka hitta en bättre balans i mellan lydnaden och agilityn i träningen
Jag är ganska säker på att det kommer bli appellen i sök och inte i spår. Efter att jag bytt markering på honom har han gått så fort fram, och helt ärligt så tycker jag liggtiden i spåret suger, och jag tycker det är skittråkigt att spåra själv, vilket gör att vi inte spårar så ofta. Söket blir mer regelbundet. Dessutom lättare att komma med på söktävling än spår ju.

 

Jag
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt

 

Övrigt

Två utlandsresor kommer det bli, redan nu i januari åker jag till London med jobbet, typ en inspirationsresa för hur man kan jobba med it med barnen. Studiebesök och föreläsningar finns att välja mellan. Och vi som åker från min enhet stannar även lördag-söndag för lite turistande och shopping, det ska bli kul!
Peter och jag planerar också för en resa till USA, biljetter bokas förhoppningsvis ganska snart, längtar längtar!! =)

Summering av 2014

Så var det dags att summera året som gått. Ganska många mål hade jag med hundträningen och tävlingar, men långt ifrån alla uppfylldes (tyvärr).

Majjes mål var följande:

¤ träna på och ha roligt, och så hoppas vi på att han fortsätter återhämta sig!

Jag har inga förväntningar på tävling, kommer vi dit blir det så, gör vi inte det så är det inget med det!

Just nu är min tanke att träna in lite freestylemoment, kanske fixa till ett program – bara för skoj skull! Men tänker att det nog är bra för Majje, kroppskontroll och koordination. Och vi behöver lite nya saker att träna på, nya utmaningar!

Klurar även på om vi ska träna in lite rallylydnadsmoment, även det för att ha lite nya grejjer att träna på.

Borde även titta lite på momenten i trean och elit, som sagt – nya utmaningar!

Vi får se, vi tar det som det kommer, med fokus på att ha roligt!

Majjes år har ju varit otroligt! Idag är han näst intill återställd efter förgiftningen, det är när han blir trött som vi märker små små detaljer som visar på att han inte är helt återställd. Men den största händelsen under året är att vi i maj, åtta månader efter förgiftningen åter klev in på planen för en lydnadstävling. Och det är nog den första tävlingen någonsin för mig där jag helt ärligt kände att jag fullständigt skiter i om vi nollar varenda moment. Bara att kliva in på planen var en sån stor grej i sig!

Poängen räckte inte till 1:a pris, men ojoj vad jag är nöjd ändå. Tre nollade moment, men en 10:a på rutan! Vi var anmälda till ytterligare två tävlingar under hösten, men jag valde av olika anledningar att inte åka.

Men vi har tränat på med annat också, rallyn och freestylen som jag skrev om i målen har det inte blivit något särskilt av. Lite trix har vi tränat, men jag tror vi håller oss till det vi redan gör.

I söket kör vi på, Majje är en sån otrolig sökhund, han går verkligen på nosen och inte på synen, ganska nyligen har vi börjat med fast rulle igen efter att ha kört med lösrulle sen innan förgiftningen, och det går riktigt bra (peppar, peppar).

 

Kenny då, där hade jag stora förväntningar, och tyvärr missade vi många av målen, och jag kan bara inse att jag får ta mig i kragen till 2015… Men en del av målen upp

Lydnad
¤ tävla lkl 1
¤ få ett 1:a pris i lkl 1

Nope.. inte en enda lydnadstävling.

Agility
¤ starta agility + hoppklass 1
¤ gå runt utan disk i agilityklass 1
¤ gå runt utan disk i hoppklass 1
¤ ta en pinne
¤ starta KM

Men här har vi ju storslam i uppfyllning av mål! 😉 Vi ha startat både agility- och hoppklass, vi har gått runt utan disk, vi har tagit en hopp-pinne. Vi har startat, och vunnit lilla KM, och kom tvåa i stora KM (endast slagen av hunden som vann SM i år!)

Bruks
¤ starta apellklass (sök eller spår)
¤ bli uppflyttad till lägre

Inte en enda tävling här heller 🙁

Målen är fokuserade på tävling, MEN det absolut viktigaste är ju att:
¤ vi tränar på, har roligt och behåller den härliga känslan och attityden han har!

Jomen, det tycker jag väl att vi har lyckats med, vi blir ett team mer och mer. Där hjälper verkligen agilityn, där vi verkligen har hittat varandra!

I söket har vi gått ifrån att ha tragglat rulle JÄTTELÄNGE, till att göra en kovändningar och träna i skallmarkering, och Kenny fick en nytändning i söket! Markeringen nästan klar! Häftigt.
Spårat har vi gjort, men lite för sällan, men varje gång konstaterar jag att Kenny är otrolig i spåret, det är hans grej, han går nästan alltid som en dammsugare efter spårläggaren.

Vi har en bit kvar i lydnaden, men att vi inte kommit längre beror ju på att jag fokuserat mycket på agilityn.

 

Jag då…? Mycket har hänt i år, och den spontana känslan är att det har varit ett skitår. MEN vi började med viktväktarna i januari, jag gick under våren ner 18kg. Efter det har motivationen av olika anledningar varit typ noll, men jag har lyckats hålla mig däromkring sedan dess, 2015 gör vi ett nytt ryck för att bli av med de sista kilona.

Jag har hålliti0 två agilitykurser under året. Jag gick ju instruktörsutbildningen för lääänge sen, höll en kurs, men kom ifrån det där jag flyttade till Karlstad. Att Milla dessutom inte tyckte agility var lika kul som jag tyckte hjälpte ju inte 😛
Har haft jättetrevliga kursare på båda kurserna, och många från nybörjarkursen fortsatte med fortsättningskursen under hösten, och det tar jag som ett bra betyg för mig som instruktör!

Två utlandsresor har det blivit, båda i samband med att Peter skulle jobba utomlands. I maj skulle han till Istanbul på mässa, så det blev en weekend där. En lätt kaotisk stad, kul att ha varit där, men jag känner inget sug för att åka dit igen. Peter hade bokat hotellrum på samma hotell som mässan var på – Hilton. Ojojoj! Jag skämtade och sa att han satt standarden för alla kommande hotellbesök någonsin i framtiden! Hotellet kändes väldigt lyxigt och fräsch, och vilken service!! En upplevelse i sig!

I november blev det Berlin och en weekend där. Tvärtemot Istanbul skulle jag gärna åka tillbaka till Berlin. Så mycket historia i staden blandat med så mycket nytt. Vi såg och gjorde massor, men känns som om vi har massor kvar! Men det tar ju bara 1,5 timma med flyget, så vem vet när vi åker dit igen! 😉

Även om känslan är att det varit ett skitår, får jag ju faktiskt komma ihåg alla guldklimpar, Majjes lydnadstävling, Kennys pinne, viktnedgång och utlandsresorna! Vi hoppas på ett bra 2015 utan all ”skit” 😉

Gott Nytt År!
julkort(Med Majje har jag tränat mycket ”hakan i marken” i år, syns det? 😉 )