Planering vecka 2

Ett av mina egna mål det här året är att bli mer strukturerad vad gäller träningen. Bättre planering men också utvärdering. Har tänkt använda mig av bloggen för detta. Har tidigare försökt använda anteckningsvblock, men blir liksom inget med det.. så nu testar jag bloggen!

Den kommande veckan har jag tänkt fokusera på följande:

Majje
¤ backa bort från mig. Majje backar gärna tre steg, stannar och väntar på belöning. Målet är att han ska kunna backa långt bort från mig. Jag har tränat detta några pass utomhus redan, med tennisboll som belöning, och har redan sett lite förbättringar!
¤ backa slalom mellan mina ben.
¤ ”vänd”. Stå framför mig och på kommandot vänd vända sig om så han står med rumpan mot mig.
¤ fortsätta finslipa fjärrdirigering. I skiftet ligg/stå – stå/ligg flyttar Majje baktassarna lite lite åt vänster. Sammanlagt blir det ju en bit om jag gör flera skiften i rad.

¤ starter i agilityn! Bara nöta vidare!

Kenny
¤ stå. Som i förlängningen ska bli ställande under gång och framförgående. Men måste börja med att träna in stå. Det kortsiktiga målet är att han ska kunna stå stilla och jag kan gå runt honom.
¤ ”vågen”, ett trick där han ska ”sitta fint” på rumpan, lägga sig ner och så hamna i ”sitt fint” igen.
¤ ettans apportering. Springa och hämta apport är inget problem, men sitta stilla och hålla i den är inte lika kul när man heter Kenny 😉
¤ fot! Uthållighet, svängar och starten i språng marsch.

¤ vi nöter vidare på slalom
¤ svängar i agilityn, så Kenny kan förbereda sig på en sväng innan han hoppar av, så svängen efter hindret blir bättre
¤ tajta blindbyten, tex vid ett staket

Så är tanken iaf!