Tävlingsresultat!!

Dags att uppdatera här igen, och så klart med lite tävlingsresultat!

I början på mars tävlade jag och Kenny Startklass och fick 169p och vårat första uppflyttningspoäng! (Vi kommer satsa på att fixa ett lydnadsdiplom)

 

Idag tävlade vi rallylydnad, och Majje och jag fixade vårt sista godkända resultat med 95 poäng och en delad 2:a placering!!

 

Med dessa två resultat har jag redan prickat av 2 av årets mål!

Majje:
¤ sista godkända i rally fortsättning

Kenny:
¤ 1 a pris i Startklass

 

Måste lägga till också, förra helgen sprang Peter Stockholm tunnel race!

 

Jag är sååå stolt över mina tre grabbar! 🙂

 

Mål 2017

Majje

Med Majje kommer fokus vara på rallyn! Vi tränar på högerhandling för fullt och jag ser fram emot att få testa det på tävling, ska bli riktigt kul! =) Nu har vi åter igen ett htm-program (och början på ett freestyleprogram) och jag har kollat ut en tävling som jag planerar att åka till. Sätter bara mål om att starta, så får vi se vad jag och Majje tycker om det då…

¤ sista godkända i rally fortsättning
¤ godkända resultat i rally avancerad och RLD N
¤ starta htm klass 1 
¤ EVENTUELLT starta freestyle klass 1

 

Kenny

Jag vill så mycket med Kenny, och för att lyckas med det gäller det att jag strukturerar och planerar träningen, och fokuserar på några saker i taget, och inte försöker göra allting samtidigt! Tyvärr är det inte många agilitytävlingar i närheten under våren, men det kan ju ge oss tillfälle att göra annat då 🙂

¤ pinne i hoppklass 2
¤ pinne i agilityklass 2
¤ 1 a pris i Startklass
¤ LD Startklass
¤ starta apellklass
¤ uppflyttning apellklass
¤ godkänt resultat i rally fortsättning

 

Therese

Jag har några mål för mig själv också, de flesta av dem vill jag hålla för mig själv, men delar med mig av ett! Redan inför förra året hade jag planer på att sätta ett mål för hur mycket jag ska promenera under året. Då blev det inget av det, men nu så! Att jag sätter timmar istället för avstånd är för att telefonen/appen ibland tappar gps-kontakten, och jag kan promenera en timma men den säger att jag bara gått typ 300m. Därför sätter jag timmar istället! Ska bli kul att se hur det går! 🙂

¤ promenera 384h (8h/vecka = 32h/månad = 384h 2017)

Sammanfattning 2016

Dags för en sammanfattning av 2016-års mål, brukar ju göra det innan sista december, men när jag skulle göra det blev det strul med bloggen, och det blev lite jobb för världens bästa it-support (Peter), men nu är allt som det ska med bloggen!

I stort sett har vi haft ett bra tävlingsår 2016!

Målen var:

Majje
¤ starta freestyleklass 1 – nej, så blev det ju inte, mest för att när jag fått ihop ett program, låg nästa tävling inom rimligt avstånd fyra månader bort och jag tappade helt sugen!

MEN vi tävlade rally! Vi har gjort det någon gång tidigare, och det har då inte alls passat Majje, men nu däremot var det verkligen hans grej!! Vi tog tre raka godkända rundor i nybörjarklassen och hann även med två starter i fortsättning med finfina poäng! SuperMajje!!

 

Kenny

¤ ”få bort” gräsätandet så vi kan gå in på lydnadsplan utan att han ska äta gräs – till viss del har vi lyckats med detta. Det är inte helt borta, men nästan nästan!

¤ gå MT (planerat till påskhelgen – hoppas så klart på godkänt!) – godkänt med fina 464 poäng!! Och eftersom vi gjorde exteriören (med godkänt så klart) redan förra året så fick han titeln KORAD!

Och så agilityn… =)
¤ nolla hoppklass 2 – japp! Med pinne!
¤ nolla agilityklass 2 – japp! Med pinne!
¤ ta en pinne eller två – som ovan, två pinnar i klass 2 har vi nu! =)

Utöver detta så har vi också tävlat rally! Eftersom vi inte var redo för lydnaden eller brukset och jag ville tävla något annat än agility, så anmälde jag oss till några rallytävlingar. Vi fick tre godkända rundor i nybörjarklassen! Vi har även startat några gånger i fortsättning, men där kom gräsätandet ifatt oss, vi var nära några gånger, men det var inte tillräckligt för godkänt resultat.

2015 – summering

Så är det dags att summera året som gått…

Målen med Majje var:

¤ starta lydnadsklass 2 check
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2  check
¤ starta lägre sök   kryss

2 av tre är ju inte ill! I mars tävlade vi (enda tävlingen i år) tvåan och fick förstapris! Så kul att vi fick till det! Sök har vi inte tränat särskilt mycket i år, och jag har helt lagt ner tanken på att starta Majje i brukset.

majje1apris
(Majje och jag efter vårat förstapris!)

 

Målen med Kenny var:

¤ starta lydnadsklass 1 kryss
¤ 1:a pris lydnadsklass 1 kryss
¤ LP1 ? (kanske!) kryss

¤ nolla agilityklass check
¤ pinne i agilityklass check
¤ klar med alla pinnar i klass 1 check
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln check

¤ starta apellsök kryss
¤ uppflytt till lägre kryss

¤ gå MT kryss
¤ göra exteriörbeskrivning check

 

kenny-rosetter
(Kenny efter våra två pinnar i Uppsala)

5 av 11.. Är väl inte supernöjd med det. Men vi uppfyllde alla målen i agility! Vi blev inte klubbmästare, men vi var med och försökte iaf, men i år ville det sig inte… Vi tog resterande fem pinnar i agilityn och hann med att starta tvåan på två tävlingar.

Lydnaden, ja, där har vi fastnat rejält, efter kursen i november kändes det bättre, men träningssuget har inte riktigt infunnit sig igen… Och eftersom lydnaden inte funnits där, så har vi ju inte heller tävlat bruks.

MT blev det inte heller, men det kommer vi gå i påsk. Men exteriören gjorde vi och fick godkänt!

Vi gjorde dessutom vallanlagsprov och fick godkänt på det! Kul eftersom Kenny inte träffat får på ganska länge…

Mitt egna mål var:
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt kryss

Ett mål jag helt har misslyckats med, nu under hösten har jag inte alls orkat hålla ordning på vad jag äter.. Tyvärr.. Hoppas på mer ordning och motivation nästa år.

Det största av allt i år måste nog vara att Peter och jag gifte oss! I hemlighet 😉 Det var så vi ville ha det, och så la vi pengarna på en ordentlig resa istället! Två härliga veckor i USA, först Florida och sen några avslutande dagar i New York! I Florida gjorde vi en roadtrip, men avslutade på Fort Myers beach! Jag har hittat mitt paradis! Det är inte frågan OM vi ska åka dit igen, utan NÄR! Vi bodde precis vid stranden och, såg vilda delfiner och bara hade det helt underbart!!

peterochjagftmyers
(Solnedgång på Fort Myers beach!)

Förutom USA-resan var jag i London med jobbet – dit vill jag åka igen, fast med Peter då 😉 Och så var vi i Berlin i december. Vi var där förra året också, och när vi kände att vi ville komma bort en helg var Berlin alldeles lagom, eftersom vi sett en hel del kunde vi åka dit och bara njuta!

På många sätt har det varit ett bra år, giftemålet, resorna, Majjes förstapris och Kennys agilitypinnar! Men… Tyvärr förlorade min brorsdotter Liv kampen mot cancern i september vilket kastade en ganska mörk skugga över hösten…

Exteriörbeskrivning

Idag har vi gjort exteriörbeskrivningen med Kenny. Kelpieklubben hade utställning i Aspuddsparken och fixade samtidigt exteriörbeskrivning. Kenny skötte sig jättebra, stod lugnt och stilla, lät beskrivaren känna igenom och kolla tänderna! Vid tandvisningen grävde hon ordentligt i munnen för att se att alla tänder var där (och de var de!) men skönt att han tog det så bra =)

I Aspuddsparken finns alla möjliga djur, grisar, höns, tuppar, katter mm, när jag var och gjorde exteriörbeskrivningen med Kenny tittade jag upp mot Peter och Majje som satt en bit därifrån och då gick det en tupp och en höna förbi Majje på typ 1,5m avstånd, men han hade sånt fokus på mig så han slängde bara en blick på dem! Den hunden upphör aldrig att förvåna!

DSC_1897

När vi var klara gick vi för att äta, vi hittade en pizzeria en bit därifrån och satte oss utanför. Det märktes att parken och utställningen är en miljö som hundarna inte vistas ofta i, för de var rätt trötta båda två… Att Kenny kan slappna av förvånar mig inte, men att Majje slappnade av så! Kanske inte en stor grej för andra, men med Majje är man van att ha en hund som oftast är med och håller koll på allt runtomkring!

DSC_1898

DSC_1903

DSC_1905

DSC_1906

DSC_1907

DSC_1909-2

Tyvärr missade Peter att fota själva exteriörbeskrivningen, men godkänd blev han, min lilla Starfighter!

När motivationen tryter

När motivationen och träningssuget tryter.. eller rättare sagt, när det är helt obefintligt, då försöker jag peppa mig med filmer..

Vet inte hur mycket det hjälper, saknar någon sådär superduperbra film på oss.. Men jag fortsätter kolla i hopp om att motivationen och träningssuget ska hitta tillbaka till mig…

Tävlingsdag

Idag bar det iväg till Uppsala för den sista tävlingen på ett tag, fyra lopp var vi anmälda till. Vi började med en agilitybana, där Kenny skötte sig finfint, men en lurig slalomingång ställde till det.. Jag hann inte med och kom efter, och Kenny fixade inte att ta den själv när han kom i full fart (vi kanske skulle träna på att bromsa upp lite innan slalom?).. Och sen var det ett sånt hinder där vi ska hoppa och sen springa tillbaka – ett sånt som Kenny riktigt ogillar, men som vi tränat massor på.. En vägran där också och totalt 10 fel.

I det första hopploppet var ansatsen till slalom riktigt lurig, jag hade nr 23, och då hade bara två hundar fixat slalom, men sen diskat sig på något annat… Här tjuvstartar Kenny, och jag släpper igenom det (Men hallå! Varför då? Idiot!) vi får en knasig start eftersom jag inte var beredd, han går fel två gånger i slalom, men sen går allt annat så jäkla bra! Jag skickar och sticker, hinner med och vi får ett himla bra flyt! Så jäkla nöjd – om man bortser från tjuvstarten och slalomet då!

(När jag kollade på resultatlistan efteråt såg jag att endast hundar nollade – av 50-någonting starter… Kanske en liten hint till domaren om att det var lite svårt? När så få går runt nollade tänker jag att det inte bara beror på att förarna tränat för dåligt..)

De övriga två loppen blev disk. Sammanfattningsvis idag kan jag säga att slalom strulade! Det som suttit så fint annars… Skit också! Jag ska träna sneda ansatser till slalom, där han kommer i full fart med typ två hopphinder innan.

Även om de två första loppen gick okej, och jag ser många fina delar där, så kan jag inte låta bli att bli besviken på mig själv! Jag har en hund som är så toppenbra, läser mina signaler så fint och gör för det mesta precis det jag visar, men så blir det fel för att det är jag som visar fel! Blir lite ledsen över att jag inte är bättre…

Nu vilar vi lite från tävlingar, jag tror vi behöver det… Och så ska vi träna slalom, slalomingångar och kontaktfält i sommar!

Statestik eller självplågeri?

Majje
11 starter i Lkl 1 – 1 1:a pris
3 starter i Lkl 2 – 1 1:a pris
3 starter i apellspår, 1 ej gk, 1 gk, 1 uppflytt
3 starter i rallylydnad – 0 gk resultat (1 start innan rallyn blev officiell)
16 starter i agility – 13 disk, inget felfritt lopp

Kenny
44 starter i agility – 1 nollat lopp, 29 disk

Milla
5 starter i lkl 1 – inget 1:a pris
2 starter i rallylydnad – inget gk resultat (innan rallyn blev officiell)

Totalt
19 starter i lydnad – 2 1:a pris
3 starter i spår – 1 uppflytt
5 starter i rallylydnad – inget gk resultat
60 starter i agility – 42 disk och 1 nollat lopp

Jag har alltså bara 4 ”lyckade” resultat på 87 tävlingar!

Vad håller jag egentligen på med? Efter 1:a priset i lkl 2 med Majje var jag sååå nöjd, och fick en ny energi i träningen. Idag är den som bortblåst efter dagens agilitytävling.. Helt rättvis är jag nog inte mot mig själv, för vi har inte tränat jättemycket under vintern och våren (även om vi har kommit igång nu), och det är årets första officiella tävling (en inoff tidigare). Men ÄNDÅ, vad håller jag på med? Jag vet att jag inte ska jämföra mig med andra, men jag kan inte låta bli att bli besviken när vi samlar disk på disk på disk, och så går folk ut och får en pinne på första loppet de kör! Varför kan det inte hända mig? Är jag så dålig? Ännu värre är det när någon berättar för mig ”Hen är så duktig, fick två pinnar på första tävlingen!”, jaha… OCH? Är jag då urkass som bara fått en ynka pinne på 60 starter? Det kanske inte är så det är menat, men det är så det översätts i mitt huvud…

Dagens två lopp, 15 fel i agilityloppet, en vägran, 5 fel i slalom, och så tror jag den sista var att han hoppade av gungan innan den slog i marken (trodde vi missade kf på A-hindret också, men vi verkade ha klarat det. Disk i hopploppet….

För att inte tala om att jag inte lyckats få Kenny startklar i lydnaden och han är snart 3 år! Fatta att vi har traglat det där jälva ställandet i över ett halvår, och vi är LÅÅÅNGT ifrån ett färdigt moment – vad gör jag för fel? Vad är det för fel på mig? Är jag inte bättre än så här? Kanske ska lägga ner tävlandet helt…

London, agility & hundfysioterapeut

Ojojoj, nu har det hänt grejer!

Sen senaste inlägget har jag varit i London på jobbresa! Vilken grej! I höstas kom min chef och frågade om jag ville åka till London, utan att riktigt veta vad jag skulle göra där svarade jag ja! 😛 Tänkte att jag ju är dum om jag sumpar den chansen 😉 Trodde väl aldrig att jag skulle få chansen till utlandsresor i jobbet så länge jag arbetar inom förskola, men tydligen så! Vi var 7 st som åkte från enheten, vi var på Bett 2015, som typ är en it-mässa för skola och förskola (tyvärr mer inriktad på skola). Men vi var även på ett studiebesök på en skola/förskola ca 1 timma utanför London. Kul att se hur de arbetar och väldigt inspirerande! Vi hade även med en uppgift från chefen som vi jobbade på, så det var inte bara skoj. Jobb onsdag-fredag, men så stannade vi till söndag, så vi hade lördag till lite turistande och shopping. Detta var mitt första besök i London, men längtar tills jag kan åka dit igen, och denna gången ta med mig Peter!

 

Vi jobbar vidare på agilitykursen, och igår fick vi slita! En kombination med 9 hinder men 20 nummerskyltar ute, där det gäller att hinna till rätt ställen för att få till bra byten. Tyvärr fick vi inte till det felfritt en hel vända (IRRITERANDE), varje gång var det något lite som vi (jag!) missade. Men vi ska träna vidare på den, någon gång måste vi väl få det att sitta! 😛

Här är träningen från förra veckan, med en övning från kursen.

 

I tisdags var vi hos en hundfysioterapuet. Jag har gått och tänkt och funderat på det ända sen i somras, men det har bara inte blivit av att jag bokat något. Men nu så blev det äntligen av! Den korta sammanfattningen är att det såg bra ut med killarna. Dock tyckte hon Majje kropp kändes äldre än snart 7 år, vilket ju kan vara en effekt från förgiftningen. Vi fick lite läxa, medan det är snö ska de skritta i snö (hur svårt var inte det liksom!), och sen off-road i skogen. Körde några skrittpass i snön idag, och Majje tyckte INTE jag var rolig 😛 Majje ska även få skritta över cavaletti, och Kenny ska få lite extra massage på ena bogen. Hon kände lite hög toning där, men inget ovanligt eftersom vi tränar som vi gör. I övrig ska båda få massage 1-2 gånger i veckan. Vi fick superbra instruktioner på hur vi ska göra!

Jo, höll ju nästan på att glömma! I söndags var jag på Ölo’s (Kelpieklubbens östra aktivitetsområde) årsmöte. Kenny (och jag!) hade fått pris för bästa resultat i hoppklass 1! Skickade in vårat resultat från när vi fick vår pinne, men trodde inte riktigt att det skulle bli något, eftersom det ”bara” var en fjärde placering. Men man vet ju aldrig! En pokal fick vi! =)

kenny-olopris kenny-olopris2

Vi är på gång!

Den här vintern har vi haft lite av vintervila, nästan så vi har gått in i dvala… Men nu jäklar, nu är vi på gång igen!

I onsdags började jag och Kenny kurs igen. Det är så kul att gå kurs! Agility är det, kursen heter offensiv handling, och går ut på att man ska bli bättre på att ”skicka och sticka”, vilket jag behöver bli bättre på, det är ju ett svårt avgörande, ofta hänger jag med för långt så jag sen hamnar efter, och de gånger jag vågar skicka och sen sticka så händer det att jag sticker för tidigt så vi får vägran och en massa tid rinner iväg. Jag var väldigt nöjd med första tillfället, känner att jag och Kenny nog inte är helt hopplösa (för lite duktig vill man ju ändå vara när man går kurs 😉 ), men vi fick några saker att träna vidare på. Som det ska vara på kurs med andra ord! Igår hade jag bokat halldel i väsbyhallen, och passade på att träna på ”läxan”, tycker det gick framåt, men så klart kommer vi behöva träna mer på det framöver!

Idag var jag på clinic (ogillar ordet med gillar det man gör!) i fotgående med Emma Willblad. Och så bra det var! Så mycket som blev lite självklart när hon sa och förklarade, men som jag aldrig tänkt på innan. Och lite såna där tankar ”men åh, varför har jag inte tänkt på det!” Mycket bra tips, och kul att hon hade med egen hund att visa och förklara med. Just nu snurrar allt runt i huvudet, och när jag kom hem frågade Peter om det var bra och vad som var bra, och det var så mycket i skallen att jag knappt kunde förklara 😛 Men har skrivit ner en hel del så jag hoppas att det inte blir alltför virrigt. Men nu känns tanken på att träna fot och fritt följ roligt! Det är inte varje dag det händer 😉

Så nu är vi på gång igen! Ska försöka se till att agilityträningen blir mer regelbunden igen, så vi är taggade och redo till tävlingarna i vår! Känner mig väldigt taggad på lydnad också, ska försöka få till mer regelbunden träning där också, så vi kommer ut på tävling i vår!