Mål 2015

Mål för 2015? Jo, sådana finns…

Majje

¤ starta lydnadsklass 2
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2

¤ starta lägre sök

Majje har ju visat att han kan igen! Tror vi har det som krävs för ett 1:a pris i lkl 2 när vi är i toppform. Vill testa lägre med honom, frågan är om han orkar både lydnaden och söket. Visst är det frågan om mental kondition, men som läget är efter förgiftningen kan jag inte pressa honom riktigt som jag kunde innan, och det är ju bara att gilla läget. Men det vore himlans kul att testa iaf. Träna på ska vi ju göra oavsett, min galenpanna och jag! =)

Kenny

¤ starta lydnadsklass 1
¤ 1:a pris lydnadsklass 1
¤ LP1 ? (kanske!)

¤ nolla agilityklass
¤ pinne i agilityklass
¤ klar med alla pinnar i klass 1
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln

¤ starta apellsök
¤ uppflytt till lägre

¤ gå MT
¤ göra exteriörbeskrivning

 

Jag är lite sugen på att försöka ta ett LP med Kenny, men det beror lite på när på året vi kommer till start och hur det känns då.
MT och exteriörbeskrivning hoppas jag att det blir, och förhoppningen är så klart att han blir Korad.

Träna på ska vi göra, men tävla vill jag också. I år ska jag försöka hitta en bättre balans i mellan lydnaden och agilityn i träningen
Jag är ganska säker på att det kommer bli appellen i sök och inte i spår. Efter att jag bytt markering på honom har han gått så fort fram, och helt ärligt så tycker jag liggtiden i spåret suger, och jag tycker det är skittråkigt att spåra själv, vilket gör att vi inte spårar så ofta. Söket blir mer regelbundet. Dessutom lättare att komma med på söktävling än spår ju.

 

Jag
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt

 

Övrigt

Två utlandsresor kommer det bli, redan nu i januari åker jag till London med jobbet, typ en inspirationsresa för hur man kan jobba med it med barnen. Studiebesök och föreläsningar finns att välja mellan. Och vi som åker från min enhet stannar även lördag-söndag för lite turistande och shopping, det ska bli kul!
Peter och jag planerar också för en resa till USA, biljetter bokas förhoppningsvis ganska snart, längtar längtar!! =)

Summering av 2014

Så var det dags att summera året som gått. Ganska många mål hade jag med hundträningen och tävlingar, men långt ifrån alla uppfylldes (tyvärr).

Majjes mål var följande:

¤ träna på och ha roligt, och så hoppas vi på att han fortsätter återhämta sig!

Jag har inga förväntningar på tävling, kommer vi dit blir det så, gör vi inte det så är det inget med det!

Just nu är min tanke att träna in lite freestylemoment, kanske fixa till ett program – bara för skoj skull! Men tänker att det nog är bra för Majje, kroppskontroll och koordination. Och vi behöver lite nya saker att träna på, nya utmaningar!

Klurar även på om vi ska träna in lite rallylydnadsmoment, även det för att ha lite nya grejjer att träna på.

Borde även titta lite på momenten i trean och elit, som sagt – nya utmaningar!

Vi får se, vi tar det som det kommer, med fokus på att ha roligt!

Majjes år har ju varit otroligt! Idag är han näst intill återställd efter förgiftningen, det är när han blir trött som vi märker små små detaljer som visar på att han inte är helt återställd. Men den största händelsen under året är att vi i maj, åtta månader efter förgiftningen åter klev in på planen för en lydnadstävling. Och det är nog den första tävlingen någonsin för mig där jag helt ärligt kände att jag fullständigt skiter i om vi nollar varenda moment. Bara att kliva in på planen var en sån stor grej i sig!

Poängen räckte inte till 1:a pris, men ojoj vad jag är nöjd ändå. Tre nollade moment, men en 10:a på rutan! Vi var anmälda till ytterligare två tävlingar under hösten, men jag valde av olika anledningar att inte åka.

Men vi har tränat på med annat också, rallyn och freestylen som jag skrev om i målen har det inte blivit något särskilt av. Lite trix har vi tränat, men jag tror vi håller oss till det vi redan gör.

I söket kör vi på, Majje är en sån otrolig sökhund, han går verkligen på nosen och inte på synen, ganska nyligen har vi börjat med fast rulle igen efter att ha kört med lösrulle sen innan förgiftningen, och det går riktigt bra (peppar, peppar).

 

Kenny då, där hade jag stora förväntningar, och tyvärr missade vi många av målen, och jag kan bara inse att jag får ta mig i kragen till 2015… Men en del av målen upp

Lydnad
¤ tävla lkl 1
¤ få ett 1:a pris i lkl 1

Nope.. inte en enda lydnadstävling.

Agility
¤ starta agility + hoppklass 1
¤ gå runt utan disk i agilityklass 1
¤ gå runt utan disk i hoppklass 1
¤ ta en pinne
¤ starta KM

Men här har vi ju storslam i uppfyllning av mål! 😉 Vi ha startat både agility- och hoppklass, vi har gått runt utan disk, vi har tagit en hopp-pinne. Vi har startat, och vunnit lilla KM, och kom tvåa i stora KM (endast slagen av hunden som vann SM i år!)

Bruks
¤ starta apellklass (sök eller spår)
¤ bli uppflyttad till lägre

Inte en enda tävling här heller 🙁

Målen är fokuserade på tävling, MEN det absolut viktigaste är ju att:
¤ vi tränar på, har roligt och behåller den härliga känslan och attityden han har!

Jomen, det tycker jag väl att vi har lyckats med, vi blir ett team mer och mer. Där hjälper verkligen agilityn, där vi verkligen har hittat varandra!

I söket har vi gått ifrån att ha tragglat rulle JÄTTELÄNGE, till att göra en kovändningar och träna i skallmarkering, och Kenny fick en nytändning i söket! Markeringen nästan klar! Häftigt.
Spårat har vi gjort, men lite för sällan, men varje gång konstaterar jag att Kenny är otrolig i spåret, det är hans grej, han går nästan alltid som en dammsugare efter spårläggaren.

Vi har en bit kvar i lydnaden, men att vi inte kommit längre beror ju på att jag fokuserat mycket på agilityn.

 

Jag då…? Mycket har hänt i år, och den spontana känslan är att det har varit ett skitår. MEN vi började med viktväktarna i januari, jag gick under våren ner 18kg. Efter det har motivationen av olika anledningar varit typ noll, men jag har lyckats hålla mig däromkring sedan dess, 2015 gör vi ett nytt ryck för att bli av med de sista kilona.

Jag har hålliti0 två agilitykurser under året. Jag gick ju instruktörsutbildningen för lääänge sen, höll en kurs, men kom ifrån det där jag flyttade till Karlstad. Att Milla dessutom inte tyckte agility var lika kul som jag tyckte hjälpte ju inte 😛
Har haft jättetrevliga kursare på båda kurserna, och många från nybörjarkursen fortsatte med fortsättningskursen under hösten, och det tar jag som ett bra betyg för mig som instruktör!

Två utlandsresor har det blivit, båda i samband med att Peter skulle jobba utomlands. I maj skulle han till Istanbul på mässa, så det blev en weekend där. En lätt kaotisk stad, kul att ha varit där, men jag känner inget sug för att åka dit igen. Peter hade bokat hotellrum på samma hotell som mässan var på – Hilton. Ojojoj! Jag skämtade och sa att han satt standarden för alla kommande hotellbesök någonsin i framtiden! Hotellet kändes väldigt lyxigt och fräsch, och vilken service!! En upplevelse i sig!

I november blev det Berlin och en weekend där. Tvärtemot Istanbul skulle jag gärna åka tillbaka till Berlin. Så mycket historia i staden blandat med så mycket nytt. Vi såg och gjorde massor, men känns som om vi har massor kvar! Men det tar ju bara 1,5 timma med flyget, så vem vet när vi åker dit igen! 😉

Även om känslan är att det varit ett skitår, får jag ju faktiskt komma ihåg alla guldklimpar, Majjes lydnadstävling, Kennys pinne, viktnedgång och utlandsresorna! Vi hoppas på ett bra 2015 utan all ”skit” 😉

Gott Nytt År!
julkort(Med Majje har jag tränat mycket ”hakan i marken” i år, syns det? 😉 )

Tolka på skidor!

Det är nog omkring 15 år sen jag stod på ett par långskidor sist, och när Mika fick höra att jag hade ett par skidor tyckte hon vi skulle ta en tur med hundarna! Första gången på 15 år och sen dessutom bakom en hund.. tänkte att jag fick ge det ett försök, men var beredd på att ramla flera gånger! 😉

Det gick faktiskt mycket bättre än väntat! Majje som aldrig dragit på det viset innan (vi har provat med cykel och inlines) fattade vad som skulle göras, att Mika och Blaise åkte före och visade vägen gjorde nog sitt till! Men Majje verkade tycka det var riktig kul, och det gjorde jag också!

Kenny är ju lite för ung för att dra, men Mika som åkt lite fler gånger med hund, tog även Kenny, och så fick han springa med utan att dra. Han var lite fladrrig, och hade svårt att hålla fokus längre stunder. Men även han skötte sig rätt bra!

Det blev inget kort när vi åkte (hade fullt upp med att stå på benen då!), men på väg till bilen gick hundarna så fint tillsammans! Från väster, Blaise, Kenny och Majje. Tre nyanser Kelpies 😉

Majje (och Kenny) har ”vanlig” D-sele, men det här var ju så kul, så jag funderar på att köpa en nom-sele till Majje att dra i! (Och så inleder jag operation ”få Peter att åka längdskidor”, så vi kan tolka efter varsin hund nästa år! ;))

Imorgon ska jag iväg och träna för Niina Svartberg! Ska bli sjukt kul! Där träffar vi tre av Kennys syskon, kennelmamma Pia och en tjej med hund från Pias I-kull. Kul kul!

2013

Och så tankar och mål för 2013…

Majje
Fortsätta med den härliga attityden som han fått efter att Kenny kom!

Lydnad: starta tvåan, och så klart vill jag gärna ha ett 1:a pris, men efter att ha sett hur segt det gick i ettan är målet att vi ska komma ut och tävla och ha en bra tävling. Med bra tävling menar jag nödvändigtvis inte bra poängmässigt, utan att han är MED mig på planen, alert och att vi har kul! Tvåans moment har vi till stor del, finslipning och sen som vanligt träna stadga.

Bruks: återigen målet att komma ut och tävla, framförgåendet behöver snyggas till och krypet är närmast obefintligt, men får vi till det ska vi nog kunna ta oss ut på en tävling. Sen får vi se hur vi ligger till med skotträningen, sitter inte plats och budföring helt med skott kan vi alltid avstå och försöka nå ett godkänt resultat.
Spår: bättre noggrannhet och säkerhet i spåret, vi måste träna upptag.
Sök: fortsätta så som vi avslutade året, belöna mycket på tomskick, det är okej att komma in utan rulle, lungt och sansat i skogen, lös tillbaka till och på stigen. Nöta, nöta, nöta! 😉

Agility: jobba vidare på min handling, och sen komma ut och tävla igen. Målet är fortfarande att komma runt utan disk, men det vore ju väldans kul om vi kunde få en pinne eller två…

Rallylydnad verkar faktiskt inte vara Majjes grej, får för mig att han inte tycker det är särskilt kul. Velar fram och tillbaka, antingen lägger vi ner det (vi har ju att göra ändå…) eller så får jag lägga ner tid och träning på det för att göra det kul.. Det återstår att se…

Freestyle har jag ju flera år nu haft som mål att komma ut och tävla, och jag vill ju så gärna, men det blir liksom inte av på något sätt… Kanske lika bra att inse det? Ska vi ut och tävla är det lite samma som med rallyn, jag måste se till att träna mer! Vi får se..

Gren Mål
Lydnad Tävla lkl 2, ha kul på tävlingar och ta ett 1:a pris
Bruks Starta lägre (spår/sök) få godkänt resultat
Agility Gå runt utan disk, få till något nollat lopp.
Freestyle/
Rallylydnad 
? Kanske träna/tävla, kanske inte…

Kenny
Målen med Kenny handlar inte så mycket om tävling, vill verkligen ta det lugnt med honom och inte ha för bråttom ut och tävla, hellre att det tar något år extra men att momenten verkligen sitter när vi kommer ut på tävlingsbanorna!

Till våren hoppas jag på en kurs jag såg under hösten som verkar väldans spännande. Vi ska komma igång mer med momentträning har jag tänkt. Mycket störningsträning kommer jag behöva med honom!
Har tänk testa rallylydnad med honom, han har ju en helt annan kontakt en Majje, och tror att det kanske kan vara nåt för lillplutten…
Agility är han ju lite liten för, till hösten kanske det blir lite hinderträning, men det är viktigare att vi jobbar ihop oss till ett team innan vi kör igång med agilityn på allvar…

Spår: öka på längden på spåren, vinklar, säkerhet på apporter! Kul ska det bli!
Sök: komma igång på riktigt, med allt vad det innebär! 😉

Vallning, hoppas på att komma igång med vallträningen och att Kenny ska utvecklas bra och tycka det är kul!

Mina mål:
Få klart skolan och få ut min examen! uppsatsen kommer inte bli klart när det var tänkt, men målet är ATT de ska bli klar, och att jag får gå upp med den vid ett senare tillfälle. Nästa mål blir då att hitta jobb, vad jag tänkt vet jag inte än, att jag faktiskt kan få ut min examen har känts så overkligt att jag inte vågat tänka steget vidare till jobb. Vill ha ett jobb där jag har arbetsglädje, och faktiskt kan tycka det är kul att gå till jobbet…

Har tänkt ta tag i träningen och försöka gå ner i vikt. Vill förbättra min kondition också, och vill komma igång och springa (om knäna håller för det). Funderar på att blogga om vikt/träning, men har inte bestämt hur isf, om det bli en separat blogg eller om jag gör de här på sidan återstår att se…

För att göra en kort sammanfattning – målet är att vi ska ha roligt och må bra!

God fortsättning!

2012

Dags att sammanfatta året som varit kanske? En hel del har hänt! 🙂

På jobbfronten bytte jag för ett år sen förskola, från att ha jobbat i Solna var jag åter på den förskola jag jobbat på innan i Bro. Men jag hade kännt ett tag att jag ville göra något annat än jobba på förskola, så jag kontaktade Karlstad universitet om att läsa klart de kurser jag saknar för att få ut min examen, och det visade sig att jag bara sakar c-uppsatsen (men fick läsa om hela c-kursen) samt en valfri a-kurs, och då var det så smidigt att jag kunde läsa in historian där jag bara saknar sista delkursen för att få klart hela kursen! Så det har jag haft för mig under hösten, det har varit annorlunda att plugga igen, men ändå kul! Och jag hoppas verkligen att det leder till ett annat jobb när jag är klar!

Peter bytte även han jobb i början av året, men ska åter byta jobb, han går tillbaka till samma företag han jobbade på tidigare, men en helt annan och mer internationell tjänst.

Vi flyttade ju också, vi hittde en tvåa i Jakobsberg och kom äntligen ifrån Bro, där vi varken trivdes på orten eller vår lägenhet. Visst fick vi lite mindre nu, men en mycket fräschare och mysigare lägenhet, två uteplatser och bara fem minuter ifrån järvafältet!! Här trivs vi kalasbra!

På hundfronten då?
Under våren blev det mest agility, vi kom ut på några tävlingar, och som väntat blev vi diskade en hel del 😉 Men vi har lyckats komma i mål några gånger! Inte felfritt, men är nöjd över att vi kommer i mål utan disk iaf!
Film från vårat första lopp där vi kom i mål!

I september var vi med på km, km delas upp i två, lilla km för nybörjare och klass 1-hundar och stora för alla. Och till min förvåning vann vi lilla km!!! 🙂 Även om man diskar sig får man köra vidare men disken räknas som 50fel, men man kan alltså diskas flera gånger på samma bana.
När man vinner km får man en finfin pokal!

Lydnad var jag själv jätteless på under våren, så det blev bara träning (inte så bara med det ändå ju!), men till hösten började tävlingssuget komma tillbaka, och två tävlingar blev det, den första fick vi 146p, men vi var sist, inget bra ställe att gå undan på klubben där och för lång väntan. Tycker det är en svår avvägning, Majje behöver tid ute för att titta av sig och kunna vara med mig, men samtidigt får det inte bli för mycket, som det uppenbarligen blev där.. Men där man fick vänta på sin tur var vid en gångled, massor av folk som gick, sprang, cyklade, åkte rullskidor mm.. inge bra som sagt.

Några veckor senare var det dags för andra tävlingen, det var lottat innan, vilket jag gillar, och vi fick nr2, men nr1 kom inte, så det blev som jag ville! 🙂 Och äntlige äntigen satt allt där det skulle! Lf var väl ingen höjdare, men det är ju vår akilleshäl, men resten gick superbra! Äntligen höll Majje ihop! 5x10p, läggande 9p, ställande 8p, lf 6,5p och helhet 6p. Det känndes så otroligt bra att vi lyckades, och nu tar vi nya tag till våren och satsar på tvåan till våren!
1:a pris och andraplacering! Pokal och medalj!

Det har inte blivit någon brukstävling under året tyvärr, hade ju som mål att vi skulle tävla lägre, men Majje vill ju inte ligga stilla på skottet utan springa fram och kolla i skytten.. Efter en del träning går det ändå åt rätt håll.

Kennelmamma Pia hade en kull under sommaren, och när hon första gången (ungefär ett år innan) berättade att det skulle bli en sista kull på Flo var jag sugen, men nej, vi skulle inte ha en till.. Men sen när hon bestämmde vilken hane det skulle bli till kunde vi ändå inte låta bli. Och vad spännande det var att få vara med från början, med all spänning, när ska hon löpa, blir det några valpar, hur många valpar blir det, blir det någon hane till oss, osv? Sa åt Pia att hon skulle smsa när de första valparna kom, och mycket riktigt kom det sms om flera hanar! Så det skulle iaf bli en till oss! En lite Kenny Starfighter blev det! 🙂 Namnet var bestämt långt innan, Kenny för jag fått för mig att det skulle vara ett bra hundnamn, och Starfighter för att han ju ska bli en stjärna och slåss med andra stjärnor på tävlingar! 😉


Och till slut reste sig öronen också! 😉

Kenny och jag gick valpkurs under hösten, han har även fått följa med Majje på några tävlingar för miljöträning, och tre inofficiella utställningar har vi varit iväg på, första domaren var lite snål och tyckte han var lite tunn (precis fyllda fyra månader….) men på de andra två utställningarna blev han BIR!

Spår fick han prova på tidigt och han visade sig vara en naturbegåvning, har testat med både pinnar och leksaker i spåret och det funkar bra! Några sökövningar har han fått prova på, men till våren är tanken att vi ska komma igång med sökträningen ordentligt och mer regelbundet.

Kenny har fått träffa får en gång under hösten, hade tänkt att det skulle ha varit några fler gånger, men det har inte funnits tillfälle eller passat, men det får bli till våren istället! Men det var kul att se att han var mer intresserad av fåren än vad Majje är, och iaf jag tyckte han var jätteduktig!

En regnig kennelhelg i Kumla var det under hösten också, tyvärr bara vi och Svea & Xavi (Kennys brorsa) från kenneln, men Pias träningskompisar fyllde upp så vi blev ett litet gäng ändå!

Målen jag skrev i januari var följande

Gren

Mål

Resultat

Lydnad

Inga planer på tävling, mer stadga

Lf har blivit MYCKET bättre, två tävlingar blev det och ett 1:a pris

Bruks

Start och uppflytt

Tyvärr inte ens en start

Agility

Tävla, gå igenom bana utan dis, nollat lopp

Tävlat har vi gjort, gått runt utan disk har vi också gjort, dock inte nollat.

Freestyle

Tävla

Tyvärr inte..

Rally

Tävla och få godkänt resultat

Nej

Lite trist att vi inte lyckades uppfylla fler mål, kanske en vink till mig om mina förväntningar? Men kul har vi haft under året ändå, och tycker det har varit ett bra hundår!
Tror väl det var det mesta från i år 😉
Smäller gör det här till och från, men så skönt att se att Kenny inte bryr sig! Det smällde på ordtligt till och från på promenaden, men han var mer intresserad av godiset jag hade i fickan, och gjorde sitt bästa för att jag skulle se att han gick fint! 😉

Gott Nytt År!

Böcker säljes!

Såhär inför flytten har vi kollat igenom våra böcker, och följande böcker tänkte vi sälja!
Antingen får ni komma förbi och hämta dem eller så skickar vi dem mot postförskott.

Hör av dig om du är intresserad av någon bok!
therese@bushundarna.se
eller
peter@bushundarna.se

INBUNDNA (40:-/styck)
Emma – Jane Austen
Stolhet och fördom – Jane Austen

Flamingotornet – Larry Baker

Tigerns käftar – Tom Clancy

Ramas Lustgård – Arthur C. Clark, Gentry Lee

Cyklop – Claire Cussler

Fjodor Dostovjevski (100:- för alla tre)
Idioten
Brott och straff
Bröderna Karamazov

Julie – Karin Elstad

Jag valde mitt liv – Sigrid Kahle

Den stora fredens krig – Niklas Krog

Ängeln på sjunde trappsteget – Frank McCourt

En geishas memoarer – Kiharu Nakamura

Invasion – Larry Niven, Jerry Pournelle

Santiago – Mike Resnick

Ingen ängel – Penny Vincenzi

Sagan om konungarnas återkomst – Tolkien

Vita tänder – Zadie Smith

Romeo och Julia – Matteo Bandello

POCKET (20:-/styck)

Claire Messud – Sista livet

Herbjorg Wassmo – Det sjunde mötet

Isaac Asimov – I, Robot

Idelfonso Falcones – Katedralen vid havet

Laurie Graham – Framtidens hemmafruar

Arthur C. Clark – Rendezvous with Rama

Iainm Banks – Look to Windward

Robin Hobb – Mördarens jakt
Vargbröder

Scott Turow – Presumed Innocent

Diverse böcker från studietiden (20:-/styck)
Charles Darwin – Tomas Hylland Eriksen

Ljud och bild över nätverk – Håkan Gulliksson, Jakob Lindström

Integrerad organisationslära – Lars H. Bruzelius, Per-Hugo Skärvad

Förändringsanalys – Göran Goldkuhl, Annie Röstlinger

Buddhismen – religion, historia, liv – Knut A. Jacobsen

Rasismen – en historisk översikt – George M. Fredrickson

Narrative and genre – Nick Lacey

The Essence of databases – F.D Rolland

Det svenska samhället 800-1720 (klerkerna och adelns tid) – Thomas Lindkvist, Maria Sjöberg

Alkemi, romantik och rasvetenskap – Hertha Hanson

Algebra och geometri – Anders Wretblad

Digitalteknik – principer och tillämpningar – R. Morgan Gustafsson

Filmanalys – en introduktion – Lars Gustaf Andersson, Erik Hedling

Avtalsräten – en introduktion – Christina Ramberg, Jan Ramberg

Socioligisk metodik – Karl Erik Rosengren, Peter Arvidsson

The Java Tutorial, third edition – Mary Campione, Kathy Walrath, Alison, Huml

Linux för alla – Jesper Ek, Karl-Johan Norén

Personalgruppens psykologi – Rolf Granér

Nya inlärningsrevolutionen – Gordon Dryden, Jeanette Vos

JavaScript för dummies

Technically speaking – Margaret Newman-Nowicka

Discrete and combinatorial mathematics – Ralph P. Grimaldi

How to program C++ – Deitel & Deitel

Det mångreligiösa Sverige – ett landskap i förändring – Daniel Andersson, Åke Sander

Physics – Gutnell & Johnsson

Etnicitet och nationlism – Thomas Hylland Eriksen

PHP – Larry Ullman

I nationalismens bakvatten – om minoritet, etnicitet och rasism – Ingvar Svanborg, Mattias Tyden

Män och deras maskiner – Ulf Mellström

Calculus – Robert A. Adams

Using HTML and XHTML

Java, XHTML, HTML, XML

Något överstruket i följande böcker: (10:-/st)
Kulturterrorism – Thomas Hylland Eriksen

Jorden skall gråta (historien om Nordamerikas indianer) – James Wilson

Den gode och den onde vilden – Christer Lindberg

Programutveckling med java – Hans-Erik Eriksson

Så är den ÄNTLIGEN här igen!

Äntligen äntligen var det så dags för MELODIFESTIVALEN igen!!! Men mina förväntningar för dagens startfält var inte särskilt höga, de senaste åren har ju deltävling ett varit den sämsta… Och det började ju inte bra.. Sean banan liksom. Har hört namnet iom att han skulle vara med i mf, men helt missat honom i övrigt.. Yikes!

Sen kom några mediokra låtar………

Och sen, SEN kom dead by april. Trodde inte det skulle bli någon höjdare, men vilken låt!
Är inte särskilt förtjust i growlandet, MEN gillade kontrasten mellan growlet och sången. Härlig låt som förtjänade att gå till final! Tror nog kanske det kan bli en av top 3… Kanske 😉

Det trodde ni inte om mig va! 😛