Tävlingsresultat!!

Dags att uppdatera här igen, och så klart med lite tävlingsresultat!

I början på mars tävlade jag och Kenny Startklass och fick 169p och vårat första uppflyttningspoäng! (Vi kommer satsa på att fixa ett lydnadsdiplom)

 

Idag tävlade vi rallylydnad, och Majje och jag fixade vårt sista godkända resultat med 95 poäng och en delad 2:a placering!!

 

Med dessa två resultat har jag redan prickat av 2 av årets mål!

Majje:
¤ sista godkända i rally fortsättning

Kenny:
¤ 1 a pris i Startklass

 

Måste lägga till också, förra helgen sprang Peter Stockholm tunnel race!

 

Jag är sååå stolt över mina tre grabbar! 🙂

 

Mål 2017

Majje

Med Majje kommer fokus vara på rallyn! Vi tränar på högerhandling för fullt och jag ser fram emot att få testa det på tävling, ska bli riktigt kul! =) Nu har vi åter igen ett htm-program (och början på ett freestyleprogram) och jag har kollat ut en tävling som jag planerar att åka till. Sätter bara mål om att starta, så får vi se vad jag och Majje tycker om det då…

¤ sista godkända i rally fortsättning
¤ godkända resultat i rally avancerad och RLD N
¤ starta htm klass 1 
¤ EVENTUELLT starta freestyle klass 1

 

Kenny

Jag vill så mycket med Kenny, och för att lyckas med det gäller det att jag strukturerar och planerar träningen, och fokuserar på några saker i taget, och inte försöker göra allting samtidigt! Tyvärr är det inte många agilitytävlingar i närheten under våren, men det kan ju ge oss tillfälle att göra annat då 🙂

¤ pinne i hoppklass 2
¤ pinne i agilityklass 2
¤ 1 a pris i Startklass
¤ LD Startklass
¤ starta apellklass
¤ uppflyttning apellklass
¤ godkänt resultat i rally fortsättning

 

Therese

Jag har några mål för mig själv också, de flesta av dem vill jag hålla för mig själv, men delar med mig av ett! Redan inför förra året hade jag planer på att sätta ett mål för hur mycket jag ska promenera under året. Då blev det inget av det, men nu så! Att jag sätter timmar istället för avstånd är för att telefonen/appen ibland tappar gps-kontakten, och jag kan promenera en timma men den säger att jag bara gått typ 300m. Därför sätter jag timmar istället! Ska bli kul att se hur det går! 🙂

¤ promenera 384h (8h/vecka = 32h/månad = 384h 2017)

Sammanfattning 2016

Dags för en sammanfattning av 2016-års mål, brukar ju göra det innan sista december, men när jag skulle göra det blev det strul med bloggen, och det blev lite jobb för världens bästa it-support (Peter), men nu är allt som det ska med bloggen!

I stort sett har vi haft ett bra tävlingsår 2016!

Målen var:

Majje
¤ starta freestyleklass 1 – nej, så blev det ju inte, mest för att när jag fått ihop ett program, låg nästa tävling inom rimligt avstånd fyra månader bort och jag tappade helt sugen!

MEN vi tävlade rally! Vi har gjort det någon gång tidigare, och det har då inte alls passat Majje, men nu däremot var det verkligen hans grej!! Vi tog tre raka godkända rundor i nybörjarklassen och hann även med två starter i fortsättning med finfina poäng! SuperMajje!!

 

Kenny

¤ ”få bort” gräsätandet så vi kan gå in på lydnadsplan utan att han ska äta gräs – till viss del har vi lyckats med detta. Det är inte helt borta, men nästan nästan!

¤ gå MT (planerat till påskhelgen – hoppas så klart på godkänt!) – godkänt med fina 464 poäng!! Och eftersom vi gjorde exteriören (med godkänt så klart) redan förra året så fick han titeln KORAD!

Och så agilityn… =)
¤ nolla hoppklass 2 – japp! Med pinne!
¤ nolla agilityklass 2 – japp! Med pinne!
¤ ta en pinne eller två – som ovan, två pinnar i klass 2 har vi nu! =)

Utöver detta så har vi också tävlat rally! Eftersom vi inte var redo för lydnaden eller brukset och jag ville tävla något annat än agility, så anmälde jag oss till några rallytävlingar. Vi fick tre godkända rundor i nybörjarklassen! Vi har även startat några gånger i fortsättning, men där kom gräsätandet ifatt oss, vi var nära några gånger, men det var inte tillräckligt för godkänt resultat.

Årets första spår!

Idag åkte vi ut i skogen och spårade! Lite galet när det är snö och -5, men varför inte!

Båda spåren gick jättebra! Kenny är så noggrann och duktig… Spår är verkligen hans grej! Alla pinnar med – han blev lite trött mot slutet, och jag fick hjälpa honom lite i en svår vinkel. Men med tanke på att vi inte spårat sen tidigt förra våren så är jag jättenöjd!

wpid-wp-1452023649759.jpeg

 

Majje brukar ju ha alldeles för bråttom i spåret, så han missar både vinklar och pinnar. MEN idag lyckades han kombinera farten med koncentration! För inte kan man sakta ner säger Majje, men alla pinnar med in och precis som Kenny blev han lite trött mot slutet och de två sista vinklarna blev lite kluriga.

wpid-wp-1452023644493.jpeg

 

Som varje gång jag spårar tänker jag att jag spårar alldeles för sällan! Men det här med att vänta medan spåren ligger tycker jag är rätt tråkigt… Men när jag lyckas klura till spåren, och hundarna fixar det – det är ju DÅ det är kul att spåra! =) Mer spår i år får det bli!

2015 – summering

Så är det dags att summera året som gått…

Målen med Majje var:

¤ starta lydnadsklass 2 check
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2  check
¤ starta lägre sök   kryss

2 av tre är ju inte ill! I mars tävlade vi (enda tävlingen i år) tvåan och fick förstapris! Så kul att vi fick till det! Sök har vi inte tränat särskilt mycket i år, och jag har helt lagt ner tanken på att starta Majje i brukset.

majje1apris
(Majje och jag efter vårat förstapris!)

 

Målen med Kenny var:

¤ starta lydnadsklass 1 kryss
¤ 1:a pris lydnadsklass 1 kryss
¤ LP1 ? (kanske!) kryss

¤ nolla agilityklass check
¤ pinne i agilityklass check
¤ klar med alla pinnar i klass 1 check
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln check

¤ starta apellsök kryss
¤ uppflytt till lägre kryss

¤ gå MT kryss
¤ göra exteriörbeskrivning check

 

kenny-rosetter
(Kenny efter våra två pinnar i Uppsala)

5 av 11.. Är väl inte supernöjd med det. Men vi uppfyllde alla målen i agility! Vi blev inte klubbmästare, men vi var med och försökte iaf, men i år ville det sig inte… Vi tog resterande fem pinnar i agilityn och hann med att starta tvåan på två tävlingar.

Lydnaden, ja, där har vi fastnat rejält, efter kursen i november kändes det bättre, men träningssuget har inte riktigt infunnit sig igen… Och eftersom lydnaden inte funnits där, så har vi ju inte heller tävlat bruks.

MT blev det inte heller, men det kommer vi gå i påsk. Men exteriören gjorde vi och fick godkänt!

Vi gjorde dessutom vallanlagsprov och fick godkänt på det! Kul eftersom Kenny inte träffat får på ganska länge…

Mitt egna mål var:
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt kryss

Ett mål jag helt har misslyckats med, nu under hösten har jag inte alls orkat hålla ordning på vad jag äter.. Tyvärr.. Hoppas på mer ordning och motivation nästa år.

Det största av allt i år måste nog vara att Peter och jag gifte oss! I hemlighet 😉 Det var så vi ville ha det, och så la vi pengarna på en ordentlig resa istället! Två härliga veckor i USA, först Florida och sen några avslutande dagar i New York! I Florida gjorde vi en roadtrip, men avslutade på Fort Myers beach! Jag har hittat mitt paradis! Det är inte frågan OM vi ska åka dit igen, utan NÄR! Vi bodde precis vid stranden och, såg vilda delfiner och bara hade det helt underbart!!

peterochjagftmyers
(Solnedgång på Fort Myers beach!)

Förutom USA-resan var jag i London med jobbet – dit vill jag åka igen, fast med Peter då 😉 Och så var vi i Berlin i december. Vi var där förra året också, och när vi kände att vi ville komma bort en helg var Berlin alldeles lagom, eftersom vi sett en hel del kunde vi åka dit och bara njuta!

På många sätt har det varit ett bra år, giftemålet, resorna, Majjes förstapris och Kennys agilitypinnar! Men… Tyvärr förlorade min brorsdotter Liv kampen mot cancern i september vilket kastade en ganska mörk skugga över hösten…

Exteriörbeskrivning

Idag har vi gjort exteriörbeskrivningen med Kenny. Kelpieklubben hade utställning i Aspuddsparken och fixade samtidigt exteriörbeskrivning. Kenny skötte sig jättebra, stod lugnt och stilla, lät beskrivaren känna igenom och kolla tänderna! Vid tandvisningen grävde hon ordentligt i munnen för att se att alla tänder var där (och de var de!) men skönt att han tog det så bra =)

I Aspuddsparken finns alla möjliga djur, grisar, höns, tuppar, katter mm, när jag var och gjorde exteriörbeskrivningen med Kenny tittade jag upp mot Peter och Majje som satt en bit därifrån och då gick det en tupp och en höna förbi Majje på typ 1,5m avstånd, men han hade sånt fokus på mig så han slängde bara en blick på dem! Den hunden upphör aldrig att förvåna!

DSC_1897

När vi var klara gick vi för att äta, vi hittade en pizzeria en bit därifrån och satte oss utanför. Det märktes att parken och utställningen är en miljö som hundarna inte vistas ofta i, för de var rätt trötta båda två… Att Kenny kan slappna av förvånar mig inte, men att Majje slappnade av så! Kanske inte en stor grej för andra, men med Majje är man van att ha en hund som oftast är med och håller koll på allt runtomkring!

DSC_1898

DSC_1903

DSC_1905

DSC_1906

DSC_1907

DSC_1909-2

Tyvärr missade Peter att fota själva exteriörbeskrivningen, men godkänd blev han, min lilla Starfighter!

Tävling med bästa Majje!

I lördags var det dags för lydnadstävling med Majje. Vi styrde kosan mot Vällingby bk, det var med viss tveksamhet jag åkte, då träningen dagen innan gick på riktigt skitdåligt, men med lite övertalning från Peter och Pia så åkte vi ändå.

Jag drog startnr 6 av 7, vill helst ha tidigt starnummer, men men.. Dk på ligg på platsen, vet inte varför han tjafsade med det… Men 9,5p. Det är så skönt med Majje, jag litar verkligen på att han ligger! Hunden bredvid kröp halva sträckan fram till matte, men jag vet ju att Majje ligger! Underbar känsla! =)

Vi fick en jättebra uppvärmning, det visade sig att startnummret inte var så dåligt trots allt.

Fria följet var nog bland det bästa vi gjort på tävling, vilket iof inte betyder att det var jättebra, men ändå! Jag tappade honom en gång, men i övrig höll han positionen riktigt bra! =)
Vi nollade läggandet, han la sig inte, stannade upp och följde sen efter mig…
En finfin inkallning! =) Rutan fick jag justera honom lite då han hamnade lite för långt bak i rutan. Apporteringen helt okej, fick ge dk för att han skulle sätta sig korrekt.
Hoppet rätt okej. Fjärren…ja, vad ska jag säga… Momentet där Majje varit ”lagd hund ligger”, dk på varje skifte, men han skiftade! Och så poängen…

Platsliggning 9,5
Fritt följ 7
Läggande 0
Inkallning 10
Rutan 9,5
Apportering 8,5
Hopp 10
Fjärrdirigering 6,5
Helhet 7

Summa: 164p1:a pris & 3:e placering! Hejja oss1

majje1apris

Jag är så galet glad och stolt! Tänkt att jag inte tänkte åka dit. Trodde ett 1:a pris var helt kört när vi nollade läggandet, men vi gjorde nog en av våra bästa tävlingar i övrigt! Underbara Majje!! Nu börjar vi träna för 3:an, härligt kul med nya moment!

Inkallning m ställande – träning & film!

Alltså, jag tror Majje är i sitt livs form just nu. Han är så på på träning, det har han visserligen alltid varit, men han visar en sån glädje hela tiden. Fria följet är bättre än någonsin. Det känns som han är stolt, och nästan lite mallig över hur bra han är! Och med all rätt – för nu är han för jäkla bra!

Igår hade jag och Caroline bokat hundhallen i Kungsängen för lydandsträning. Jag testade nya metoden för inkallning med ställande (som jag skrev om igår här) och jag vet inte vad jag ska säga! Underbara hund svarar så bra på mina nya idéer!

Vi behöver slipa lite på själva ställandet. Jag behöver klura på kommandon, ska jag använda stanna, eller trampa (som är vårat target-ord), eller ska jag köra båda och sen jobba bort trampa, och ska jag isf jobba bort ordet samtidigt som targeten eller vid olika tillfällen, och vilken ska isf bort först? Många funderingar – men nu är momentet äntligen kul igen!!!

Inkallning med ställande!

I somras tränade jag en hel del på inkallning med ställande med Majje, men vi fick ju aldrig till det. Han stannar jättefint, men blir så osäker, så farten till mig efter ställandet är inte alls bra. Till slut gick han bara. Detta smittade ju av sig även på den vanliga inkallningen, där farten försvann helt. Jag fick en länk skickad till mig, en norska som tränat in ett fint inkallning med ställande, hon körde hopp-stå. Men vårat problem är ju inte själva ställandet, så jag klurade vidare.. Under hösten har vi tränat en hel del target, bara springa full fart till en target och stanna, och så kom jag på att jag kanske kan köra det till momentet, har testat det lite tidigare, men nu ska jag ta det ett steg längre och använda flera targetar.

Jag tänker att jag lägger ut typ 3 targetar på rad, gör en lek av att springa till targeten och stanna. Tanken är att han ska tänka full fart till targeten – stanna där – full fart till nästa target. Avslutningen har jag inte bestämt mig hel för än, antingen lägger jag en target på min vänstra sida, i fotposition, som den sista, eller så kör jag en ipo-ingång på just det momentet och lägger sista targeten framför mina fötter. Klurar på det, men ska träna in de första stegen först.

Efter att momentet varit ett skitmoment så länge, som jag inte ens velat träna på ett bra tag, så känns det nu riktigt kul och spännande! Ska bli kul att se om/hur vi får till det!

Fortsättning följer…

London, agility & hundfysioterapeut

Ojojoj, nu har det hänt grejer!

Sen senaste inlägget har jag varit i London på jobbresa! Vilken grej! I höstas kom min chef och frågade om jag ville åka till London, utan att riktigt veta vad jag skulle göra där svarade jag ja! 😛 Tänkte att jag ju är dum om jag sumpar den chansen 😉 Trodde väl aldrig att jag skulle få chansen till utlandsresor i jobbet så länge jag arbetar inom förskola, men tydligen så! Vi var 7 st som åkte från enheten, vi var på Bett 2015, som typ är en it-mässa för skola och förskola (tyvärr mer inriktad på skola). Men vi var även på ett studiebesök på en skola/förskola ca 1 timma utanför London. Kul att se hur de arbetar och väldigt inspirerande! Vi hade även med en uppgift från chefen som vi jobbade på, så det var inte bara skoj. Jobb onsdag-fredag, men så stannade vi till söndag, så vi hade lördag till lite turistande och shopping. Detta var mitt första besök i London, men längtar tills jag kan åka dit igen, och denna gången ta med mig Peter!

 

Vi jobbar vidare på agilitykursen, och igår fick vi slita! En kombination med 9 hinder men 20 nummerskyltar ute, där det gäller att hinna till rätt ställen för att få till bra byten. Tyvärr fick vi inte till det felfritt en hel vända (IRRITERANDE), varje gång var det något lite som vi (jag!) missade. Men vi ska träna vidare på den, någon gång måste vi väl få det att sitta! 😛

Här är träningen från förra veckan, med en övning från kursen.

 

I tisdags var vi hos en hundfysioterapuet. Jag har gått och tänkt och funderat på det ända sen i somras, men det har bara inte blivit av att jag bokat något. Men nu så blev det äntligen av! Den korta sammanfattningen är att det såg bra ut med killarna. Dock tyckte hon Majje kropp kändes äldre än snart 7 år, vilket ju kan vara en effekt från förgiftningen. Vi fick lite läxa, medan det är snö ska de skritta i snö (hur svårt var inte det liksom!), och sen off-road i skogen. Körde några skrittpass i snön idag, och Majje tyckte INTE jag var rolig 😛 Majje ska även få skritta över cavaletti, och Kenny ska få lite extra massage på ena bogen. Hon kände lite hög toning där, men inget ovanligt eftersom vi tränar som vi gör. I övrig ska båda få massage 1-2 gånger i veckan. Vi fick superbra instruktioner på hur vi ska göra!

Jo, höll ju nästan på att glömma! I söndags var jag på Ölo’s (Kelpieklubbens östra aktivitetsområde) årsmöte. Kenny (och jag!) hade fått pris för bästa resultat i hoppklass 1! Skickade in vårat resultat från när vi fick vår pinne, men trodde inte riktigt att det skulle bli något, eftersom det ”bara” var en fjärde placering. Men man vet ju aldrig! En pokal fick vi! =)

kenny-olopris kenny-olopris2