Tävlingsresultat!!

Dags att uppdatera här igen, och så klart med lite tävlingsresultat!

I början på mars tävlade jag och Kenny Startklass och fick 169p och vårat första uppflyttningspoäng! (Vi kommer satsa på att fixa ett lydnadsdiplom)

 

Idag tävlade vi rallylydnad, och Majje och jag fixade vårt sista godkända resultat med 95 poäng och en delad 2:a placering!!

 

Med dessa två resultat har jag redan prickat av 2 av årets mål!

Majje:
¤ sista godkända i rally fortsättning

Kenny:
¤ 1 a pris i Startklass

 

Måste lägga till också, förra helgen sprang Peter Stockholm tunnel race!

 

Jag är sååå stolt över mina tre grabbar! 🙂

 

Mål 2017

Majje

Med Majje kommer fokus vara på rallyn! Vi tränar på högerhandling för fullt och jag ser fram emot att få testa det på tävling, ska bli riktigt kul! =) Nu har vi åter igen ett htm-program (och början på ett freestyleprogram) och jag har kollat ut en tävling som jag planerar att åka till. Sätter bara mål om att starta, så får vi se vad jag och Majje tycker om det då…

¤ sista godkända i rally fortsättning
¤ godkända resultat i rally avancerad och RLD N
¤ starta htm klass 1 
¤ EVENTUELLT starta freestyle klass 1

 

Kenny

Jag vill så mycket med Kenny, och för att lyckas med det gäller det att jag strukturerar och planerar träningen, och fokuserar på några saker i taget, och inte försöker göra allting samtidigt! Tyvärr är det inte många agilitytävlingar i närheten under våren, men det kan ju ge oss tillfälle att göra annat då 🙂

¤ pinne i hoppklass 2
¤ pinne i agilityklass 2
¤ 1 a pris i Startklass
¤ LD Startklass
¤ starta apellklass
¤ uppflyttning apellklass
¤ godkänt resultat i rally fortsättning

 

Therese

Jag har några mål för mig själv också, de flesta av dem vill jag hålla för mig själv, men delar med mig av ett! Redan inför förra året hade jag planer på att sätta ett mål för hur mycket jag ska promenera under året. Då blev det inget av det, men nu så! Att jag sätter timmar istället för avstånd är för att telefonen/appen ibland tappar gps-kontakten, och jag kan promenera en timma men den säger att jag bara gått typ 300m. Därför sätter jag timmar istället! Ska bli kul att se hur det går! 🙂

¤ promenera 384h (8h/vecka = 32h/månad = 384h 2017)

Sammanfattning 2016

Dags för en sammanfattning av 2016-års mål, brukar ju göra det innan sista december, men när jag skulle göra det blev det strul med bloggen, och det blev lite jobb för världens bästa it-support (Peter), men nu är allt som det ska med bloggen!

I stort sett har vi haft ett bra tävlingsår 2016!

Målen var:

Majje
¤ starta freestyleklass 1 – nej, så blev det ju inte, mest för att när jag fått ihop ett program, låg nästa tävling inom rimligt avstånd fyra månader bort och jag tappade helt sugen!

MEN vi tävlade rally! Vi har gjort det någon gång tidigare, och det har då inte alls passat Majje, men nu däremot var det verkligen hans grej!! Vi tog tre raka godkända rundor i nybörjarklassen och hann även med två starter i fortsättning med finfina poäng! SuperMajje!!

 

Kenny

¤ ”få bort” gräsätandet så vi kan gå in på lydnadsplan utan att han ska äta gräs – till viss del har vi lyckats med detta. Det är inte helt borta, men nästan nästan!

¤ gå MT (planerat till påskhelgen – hoppas så klart på godkänt!) – godkänt med fina 464 poäng!! Och eftersom vi gjorde exteriören (med godkänt så klart) redan förra året så fick han titeln KORAD!

Och så agilityn… =)
¤ nolla hoppklass 2 – japp! Med pinne!
¤ nolla agilityklass 2 – japp! Med pinne!
¤ ta en pinne eller två – som ovan, två pinnar i klass 2 har vi nu! =)

Utöver detta så har vi också tävlat rally! Eftersom vi inte var redo för lydnaden eller brukset och jag ville tävla något annat än agility, så anmälde jag oss till några rallytävlingar. Vi fick tre godkända rundor i nybörjarklassen! Vi har även startat några gånger i fortsättning, men där kom gräsätandet ifatt oss, vi var nära några gånger, men det var inte tillräckligt för godkänt resultat.

Kennys MT

I lördags var det dags för Kenny att göra mentaltestet. Vi var på Örebro Bk och förutom Kenny var det tre syskon som också gjorde MT, en som skulle göra exteriörbeskrivningen och en som kom för att kolla och träffas! Kul att så många syskon var samlade på en gång.

 

Kennys MT då… Jag är så otroligt nöjd med honom!! Vilken kille jag har! 464 poäng landade han på, och hans första titel (exteriören gjorde vi ju i augusti förra året)!

KORAD Tullarbackens Kenny Starfighter

wpid-wp-1459107092773.jpg

Och så en film:

Mycket socialt, mycket lek! Men han vill ha hjälp med att lösa de flesta situationer (figurraden var riktigt jobbig för honom). Men han vill så gärna göra rätt, han försöker och han kämpar som bara den! Och inga som helst aggressioner… Jag var nog lite förvånad över de höga poängen, men så som han regerar på testet, det är ju precis så han är!

Min älskade lilla Starfighter! hjärta

theeakenny

Årets första spår!

Idag åkte vi ut i skogen och spårade! Lite galet när det är snö och -5, men varför inte!

Båda spåren gick jättebra! Kenny är så noggrann och duktig… Spår är verkligen hans grej! Alla pinnar med – han blev lite trött mot slutet, och jag fick hjälpa honom lite i en svår vinkel. Men med tanke på att vi inte spårat sen tidigt förra våren så är jag jättenöjd!

wpid-wp-1452023649759.jpeg

 

Majje brukar ju ha alldeles för bråttom i spåret, så han missar både vinklar och pinnar. MEN idag lyckades han kombinera farten med koncentration! För inte kan man sakta ner säger Majje, men alla pinnar med in och precis som Kenny blev han lite trött mot slutet och de två sista vinklarna blev lite kluriga.

wpid-wp-1452023644493.jpeg

 

Som varje gång jag spårar tänker jag att jag spårar alldeles för sällan! Men det här med att vänta medan spåren ligger tycker jag är rätt tråkigt… Men när jag lyckas klura till spåren, och hundarna fixar det – det är ju DÅ det är kul att spåra! =) Mer spår i år får det bli!

2015 – summering

Så är det dags att summera året som gått…

Målen med Majje var:

¤ starta lydnadsklass 2 check
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2  check
¤ starta lägre sök   kryss

2 av tre är ju inte ill! I mars tävlade vi (enda tävlingen i år) tvåan och fick förstapris! Så kul att vi fick till det! Sök har vi inte tränat särskilt mycket i år, och jag har helt lagt ner tanken på att starta Majje i brukset.

majje1apris
(Majje och jag efter vårat förstapris!)

 

Målen med Kenny var:

¤ starta lydnadsklass 1 kryss
¤ 1:a pris lydnadsklass 1 kryss
¤ LP1 ? (kanske!) kryss

¤ nolla agilityklass check
¤ pinne i agilityklass check
¤ klar med alla pinnar i klass 1 check
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln check

¤ starta apellsök kryss
¤ uppflytt till lägre kryss

¤ gå MT kryss
¤ göra exteriörbeskrivning check

 

kenny-rosetter
(Kenny efter våra två pinnar i Uppsala)

5 av 11.. Är väl inte supernöjd med det. Men vi uppfyllde alla målen i agility! Vi blev inte klubbmästare, men vi var med och försökte iaf, men i år ville det sig inte… Vi tog resterande fem pinnar i agilityn och hann med att starta tvåan på två tävlingar.

Lydnaden, ja, där har vi fastnat rejält, efter kursen i november kändes det bättre, men träningssuget har inte riktigt infunnit sig igen… Och eftersom lydnaden inte funnits där, så har vi ju inte heller tävlat bruks.

MT blev det inte heller, men det kommer vi gå i påsk. Men exteriören gjorde vi och fick godkänt!

Vi gjorde dessutom vallanlagsprov och fick godkänt på det! Kul eftersom Kenny inte träffat får på ganska länge…

Mitt egna mål var:
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt kryss

Ett mål jag helt har misslyckats med, nu under hösten har jag inte alls orkat hålla ordning på vad jag äter.. Tyvärr.. Hoppas på mer ordning och motivation nästa år.

Det största av allt i år måste nog vara att Peter och jag gifte oss! I hemlighet 😉 Det var så vi ville ha det, och så la vi pengarna på en ordentlig resa istället! Två härliga veckor i USA, först Florida och sen några avslutande dagar i New York! I Florida gjorde vi en roadtrip, men avslutade på Fort Myers beach! Jag har hittat mitt paradis! Det är inte frågan OM vi ska åka dit igen, utan NÄR! Vi bodde precis vid stranden och, såg vilda delfiner och bara hade det helt underbart!!

peterochjagftmyers
(Solnedgång på Fort Myers beach!)

Förutom USA-resan var jag i London med jobbet – dit vill jag åka igen, fast med Peter då 😉 Och så var vi i Berlin i december. Vi var där förra året också, och när vi kände att vi ville komma bort en helg var Berlin alldeles lagom, eftersom vi sett en hel del kunde vi åka dit och bara njuta!

På många sätt har det varit ett bra år, giftemålet, resorna, Majjes förstapris och Kennys agilitypinnar! Men… Tyvärr förlorade min brorsdotter Liv kampen mot cancern i september vilket kastade en ganska mörk skugga över hösten…

Gräsätaren – del 2

Träning idag på samma gräsplan som förra helgen. Idag blev det mer grästugg än förra gången, men är faktiskt lite… glad är fel ord, men något åt det hållet. Det kunde ju inte ha varit så bra att det bara försvann hur fort som helst.. Och idag fick jag jobba lite. Är riktigt nöjd! Tugget kommer när jag säger fot i början, det blir lite för jobbigt, men när jag busar igång honom och kör en flygande start i fotgåendet går det bättre. Och jag kan sen börja från startpositionen utan grästugg.

Film från idag, dock ganska dålig kvalité.. Men man ser grästugget i början.

Någonstans längre fram vill jag ju kunna börja med en ”vanlig” start, utan grästugg… Men nästa träning ska jag inte börja med fot och startposition, utan busa och köra flygande start för att sen köra på. Så får vi utvärdera och köra vidare från det…

Agilitykurser!

Förra helgen vad jag och Kenny i Karlstad på kurs hos Anita Axelsson, med fokus på tävling och mental träning. På lördagen fick vi börja med en skojtävling där hon parat ihop oss två och två. Vi fick först köra banan en gång, sen fick vi gå banan en gång till och prata igenom med lagkompisen. För min del gick första loppet riktigt skitdåligt, andra loppet gick betydligt bättre, men inte helt felfritt. Men, det var bara tiden som räknades, inte antalet fel… Så jag och Ulrika (som var min lagkompis) vann! Väldigt kul! =)
Vi fick under dagen jobba vidare med bana.
Till söndagen hade vi en ny bana, men denna gången fanns inga nummerskyltar ute, och vi fick inte gå banan. Vi fick varsin banskiss, och utifrån den fick vi memorera banan och välja strategi. Kul upplägg! Söndagens bana gick bättre första gången jämfört med första gången på lördagen. Även söndagens bana fick vi jobba vidare med under dagen, och till slut satte vi den felfritt!!

Det stör mig lite att jag inte satte lördagens bana helt felfritt. Så har jag känt tidigare också när jag gått kurs… Förra helgen fick vi jobba med mål också, och ett av mina mål är nu att jag ska sätta en bana på träning på första försöket!

Film från både lördagen och söndagen.

Vi har ju också gått en kurs på hemmaplan under hösten. Sista tillfället var i torsdags, och inte heller här lyckas jag sätta hela banan (SÅ irriterande!!), även om jag är rätt nöjd med loppen ändå. Vi får till några svårigheter, men behöver nog träna mer på bakombyten efter svåra slalomingångar. Bakombyten i slalom kan han om vi kommer rakt frammifrån, men märkte i torsdags att vi behöver det!

Agility tävling steg 2 – 5:e tillfället

I Karlstad fick jag jobba mycket på att inte ha för bråttom i tanken, jag måste jobba genom varje hinder innan jag fokuserar på nästa. Jag har så lätt att hamna efter Kenny, så jag har ofta lite för bråttom, vilket ju så klart gör att Kenny hänger på mig och vi får fel… Men i torsdags tyckte jag ändå att jag skötte mig mycket bättre!

Vi har inga fler tävlingar inbokade för i år, det blir nog bra med lite tävlingsvila och massa träning – har ju fått en massa bra att träna vidare med!

Gräsätaren – del 1

Under en ganska lång tid har jag och Kenny haft en stor svårighet på lydnadsplanen, nämligen att han äter gräs när han blir osäker eller något blir fel. Första gången det hände var när vi höll på att träna in slalomet, när det blev fel och han var gasad blev han väldigt frustrerad och tog en tugga gräs i farten. Vartefter slalomet började sitta bättre och bättre försvann problemet där. När det istället dök upp på lydnadsplanen har jag inget tydligt minne av, men troligt vis i samma vända eller strax efter det uppkom med slalomet. Jag kan tillägga att i agilityn förekommer det bara ibland på tävling i väntan på vår start.

Det hela har blivit till ett ganska stort problem, vissa träningspass kan vi gå ut på en lydnadsplan, men inte göra ett enda moment ordentligt för att han bara ska tugga gräs. Vilket är otroligt frustrerande! Jag tycker jag har testat olika vägar, men när jag inte fått någont tydlig respons har jag bara blivit frustrerad igen.

Jag inser ju att jag är orsaken till problemet. Jag har i lydnaden tränat Kenny på samma sätt som Majje, men Kenny är ju rätt mycket mjukare än Majje, till en början funkade det, men i längden så har vi hamnat snett. Ettans moment har ju traglat med LÄNGE, längre än vi egentligen borde enligt mig. Vilket också skapat en frustration hos mig, den frustrationen är nog den största (om inte enda) orsaken till att vi hamnat så snett och han tuggar gräs så fort det blir lite jobbigt..

Som sagt har jag provat en hel del olika saker, ignorera, avleda, locka med annat, men inget har funkat mer än kortare stunder…

Men förra helgen fick jag en idé när jag var på kurs hos Anita Axelsson. Hon berättade om hur hon hamnat snett med kontaktfälten med en av sina tidigare hundar, och när hon berättade om lösningen kände jag att det nog kan funka för oss också. Hon belönade ALLT – verkligen allt! Och det löste deras problem. När jag hörde det tänkte jag att det ju var lite likt det jag och Kenny hamnat snett i. Så nu ska jag köra på samma metod, belöna allt! Kan han inte får jag sänka kraven rejält så han lyckas. Inget bryta och ta om, istället hjälpa så han lyckas så jag kan belöna. Allt ska bara vara positivt och bra. Tidigare har jag brytit och tagit om när det blivit fel, t ex vid ställandet där han gärna går emot mig vid återgången.

Igår var vi ute på långpromenad och hittade en stor fin gräsmatta där vi passade på att träna, Peter filmade för att jag skulle kunna få med eventuellt grästugg, men det blev bara ett enda, innan vi riktigt kört igång, troligtvis mer pga att jag inte hade fokus på honom och han inte visste riktigt vad som skulle hända. Men mellan, och i momenten (där grästugget annars förekommit) gick det så bra som det bara kan! Så härligt. Jag funderade efteråt vad det berodde på, jag tycker inte att min inställning har förändrats jättemycket, har ju gått in för att var väldigt positiv tidigare utan större förändring. Men kanske beror det på att jag nu har en långsiktig plan, och för första gången på väldigt länge faktiskt ser och tänker att vi ska ta oss igenom det här!

Idag tränade jag här hemma, precis utanför vår tomt, lite grästugg blev det till en början, men lekte med honom och busade igång honom, struntade i krav och fotposition bara skoj och bus – då slutade han, och jag kunde sen köra både agility och lydnad utan något tuggande!

Jag har inte skrivit om det här tidigare, och jag har inte pratat om det med särskilt många, men nu när jag känner att jag har en bättre, långsiktig plan, känner jag att jag ändå vill dela med mig. Kanske hjälper det någon annan.

Exteriörbeskrivning

Idag har vi gjort exteriörbeskrivningen med Kenny. Kelpieklubben hade utställning i Aspuddsparken och fixade samtidigt exteriörbeskrivning. Kenny skötte sig jättebra, stod lugnt och stilla, lät beskrivaren känna igenom och kolla tänderna! Vid tandvisningen grävde hon ordentligt i munnen för att se att alla tänder var där (och de var de!) men skönt att han tog det så bra =)

I Aspuddsparken finns alla möjliga djur, grisar, höns, tuppar, katter mm, när jag var och gjorde exteriörbeskrivningen med Kenny tittade jag upp mot Peter och Majje som satt en bit därifrån och då gick det en tupp och en höna förbi Majje på typ 1,5m avstånd, men han hade sånt fokus på mig så han slängde bara en blick på dem! Den hunden upphör aldrig att förvåna!

DSC_1897

När vi var klara gick vi för att äta, vi hittade en pizzeria en bit därifrån och satte oss utanför. Det märktes att parken och utställningen är en miljö som hundarna inte vistas ofta i, för de var rätt trötta båda två… Att Kenny kan slappna av förvånar mig inte, men att Majje slappnade av så! Kanske inte en stor grej för andra, men med Majje är man van att ha en hund som oftast är med och håller koll på allt runtomkring!

DSC_1898

DSC_1903

DSC_1905

DSC_1906

DSC_1907

DSC_1909-2

Tyvärr missade Peter att fota själva exteriörbeskrivningen, men godkänd blev han, min lilla Starfighter!