En riktig kämpe!

Ikväll var det planerat för spår tillsammans med Caroline. Det blev ett ca 700-800m långt skogsspår, 3 apporter + slutet. När spåren var lagda stod vi och pratade, och det började regna lite.. Lite regn övergick i hällregn och sen även åska och blixtar… 1 timmas liggtid i hällregn, misstänkte att det kanske skulle bli svårare för Majje, men ville ge honom en chans, och det var tur det! Majje har inte spårat så bra på väldigt, väldigt länge!!! Han var klockren i början, men mot mitten av spåret blev han lite vimsig, och gick utanför. Men han hittar alltid tillbaka till spåret. Han går liksom i serpentiner i och över spåret. Han hittade alla fyra apporter, varav en var lite klurig, den låg lite dold under blåbärsris.

Det jag ska tänka på nästa gång är att jag ska köra med längre liggtid, inte lägga apporterna så öppet och göra roliga och lite svåra spår!

Jag måste dessutom lära mig läsa Majje i spåret. För ibland går han åt helt fel håll, med vimplarnas hjälp vet jag ju att han går fel, men måste lära mig SE när han går åt fel håll och när han går rätt.

MEN som om inte ett spår som legat i hällregn var nog, frågade Caroline om vi ville ta ett av hennes spår också, hon var rädd att det skulle bli för svårt för Minta, och ville inte att hon skulle misslyckas. Så Majje fick vila en liten stund, sen körde vi nästa spår. Och det märktes att han var trött, men han lyckades ta sig igenom det spåret också, och det var nog ungefär lika långt som det första! Mot slutet var det en vinkel och sen max 50m till slutapporten, men då var han slut, han vimsade mycket, stannade och tittade på mig.. vid en tall stannade han och tittade rakt upp mot toppen.. knas… men han tog sig fram till slutapporten och vi bytte mot bollen! Jag är sååå nöjd med min ponke! Han riktigt kämpade sig igenom sista delen på andra spåret!

Och så måste jag berätta om Carolines nya stjärnskott! I lördags följde jag med henne ner till västkusten för att hämta lilla Aily, en kelpie! Tog några kort på henne idag, men har inte tömt kameran än… Men otroligt söt är hon!

Ja, vad ska man säga…

Har egentligen inget vettigt att skriva om, men behöver få skriva av mig lite.. Är så trött och less på tävling (och träning) just nu.. Vi kom ju med som reserver på ett appellspår i torsdags, men bröt efter spåret. Det var rätt högt gräs, och Majje har skapat en teknik som går ut på att han hoppar som ett rådjur i spåret… vilket gör att hans näsa är långt ifrån där den ska vara… vilket i sin tur gör att han ju missar apporterna. En av tre tog han… och eftersom slutet var en av de han gick över nollade vi ju spåret. Och då det var många deltagare, både i appellen och andra klasser, och prisutdelningen var beräknad till 16,30 bröt jag.. Kändes meningslöst att fortsätta… Det som är mest irriterande är att han var så sjukt nära apporterna, om han inte gick direkt över dem så var han inte mer än 1.5m ifrån, och på träning brukar han alltid vända när han känner dem, även om han gått bredvid och förbi…

”Som tur är” har vi två sppellspår i helgen (vi hade flyt, vi kom med på tre spår av tre anmälda). MEN jag la ett spår nu ikväll, känner att vi behöver spåra mer innan helgen om vi ska ha en chans. Men blir så trött på honom, för han går med näsan alldeles för högt, och missade helt första vinkeln, han skulle bara fortsätta rakt fram. Stannade och tänkte att han skulle få jobba sig tillbaka till spåret, men han bara gick där ute med hög näsa och skulle rakt fram… Tog tillbaka honom och gick över spåret, och då fick han upp det, men missade apporten, tror han gick på tok för långt bredvid (dock blåste det en del..). Andra vinkeln tog han jättefint, han gick med hög näsa i spåret, men lyckades ändå ta sista apporten….

Det känns lite som om han tycker att det är för lätt.. som om han säger att ”jag kan det här och behöver inte anstränga mig så mycket”. Nu tänkte jag lägga spår imorron, på onsdag och på torsdag, och går det fortfarande lika illa då funderar jag på att stryka mig från tävlingarna. Orkar inte åka till Heby/Tierp när det känns så här, bättre att någon annan isf får chansen. Men samtidigt vill jag ju åka, för jag vill ju att vi ska klara det!

Det är likadant med lydnadstävlingarna, på ett sätt känner jag att vi ju faktiskt KAN ettan.. men vi får bara inte till det på tävling.. Men är trött på att inte få till det. Det är alltid något som strular, nollat moment eller dåliga betyg över lag… Och även om jag vet att det inte är samma som när jag tävlade med Milla, så är känslan densamma… Jag vill också lyckas någon gång!

Med tävlingar velar jag mellan två beslut just nu. Antingen lägger vi ner tävlandet för i år. Och försöker få till allt under hösten/vintern så allt verkligen sitter. Bättre lf och säkrare på alla moment… kanske få in tvåans också. Och så tar vi nya tag nästa vår. Eller så tar vi tre lydnadstävlingar till, och går det inte bra på någon av dem så gör vi som alternativ 1 ändå.
Velar fram och tillbaka.. på ett sätt vill jag tävla, och på ett annat vill jag bara strunta i tävlingar över huvud taget…

Till något roligare! Igår fyllde Majje-bus 3 år! Pojken börjar bli stor! Det är vid såna tillfällen jag undrar hur han var som valp.. (samtidigt som jag tänker att han nog alltid varit som han är nu, full av energi och lite småknasig!)

Badkrukan är borta!

Ikväll åkte vi iväg till Rösaring för bad och sol! Det var underbart! Förra året var Majje en riktig badkruka, men krukan är borta och utbytt mot en badanka! Det verkar som han ÄLSKAR att bada! Han rusar ut, utan några som helst funderingar! Det är fortfarande lite läskigt att simma, men det kommer nog!

Lite bilder från kvällen!


Vi hade bara varit där en liten stund, när en annan hund kom, Zelda var en blandis – BC/Hoffe, och Majje tyckte det var jättekul med en hund som leker som han gör!


Snyggaste bilden idag! Funderar på att ta den som ny profilbild på fb 😉


Majje har lite svårt att koppla av ibland, fastän vi var själva där, fanns det ju jättemycket att titta och spana på.. Men efter mycket bad var det nog ändå lite skönt att koppla av!