Äntligen!

Äntligen, äntligen ÄNTLIGEN satt poängen där de skulle! Appellspår idag, och med 246p blev vi uppflyttade!!!! Det känns så jävla bra! Majje var trött och lite okoncentrerad på lydnaden, men höll ihop ändå!

Så poängen:

Spårning

8

8

Missar en apport

Budföring

8,5

9

Dk ingång

Platsliggning

8

8

Kryper

Linförighet

7

6

Som vanligt på vårat lf…

Framförgående

5

0

Platsläggande

8,5

7

Långt fram i framförande, ena dommaren drog på segt läggande, den andra skrev bra läggande

Inkallande

8,5

9,5

Snett avslut (segt temp från ena)

Apportering

9

9

Sitter snett, ena drog för slarvigt gripande (han stannar upp en millisekund) och den andra för långsamt tempo in (galopp)

Hopp över hinder

8

8

Dk på sitt, sitter snett

Så till mina kommentarer:
Spåret: Han spårade KANONfint! Tyvärr gjorde han en lite krok precis runt den första apporten, så vi missade den. Men de andra två plockade han fint! Jag var skitnöjd!
Budföring: Han springer iväg som en kanon, och så tillbaka! Men när han är ca 10m från mig viker han av mot publiken, så jag kallar in honom. Men han sprang iaf!
Platsliggning: Förstår inte vad som hände, att han nosar ibland vet jag ju, men han har aldrig krypit! Och det var inge nos den här gången, helt plötsligt kröp han två steg… Men han låg kvar, som tur var.
Linförighet: Ja, vad ska jag säga… Inte vårat bästa lf, men men.. Vi jobbar vidare på det.
Framförgående: Snett och vint, han drar i kopplet, vänder sig lite mot mig när han ska stanna. Skönt att vi inte nollade från båda domarna 😉
Platsläggande: Efter ff blir Majje alltid extra pigg, och sugen på att gå framför igen, så framförandet var inge vidare, han gick nog nästan en hel längd framför mig, men då såg jag ju också att han slängde sig ner på kommandot. Så var det sega läggande vet jag inte hur den domaren tänkte…
Inkallande: Bra fart tyckte jag (segt tyckte ena domaren – men det skiter jag i). Han sitter snett – något vi också jobbar på! 😉
Apportering: Efter att apporteringen har strulat lite, så är jag grymt nöjd med den apporteringen. Han stannar upp typ en sekund när han är vid apporten, sen griper han den jättefint, galopperar tillbaka till mig, och sitter något snett vid avlämnande. Men han höll i den tills jag sa loss! Härligt!
Hopp över hinder: Jag är lite snabb med att säga sitt, så han går sakta fram mot hindret och jag säger sitt igen, och då slår han ner rumpan. Och så sitter han lite snett när han är tillbaka hos mig. Förstår inte varför han måste sitta med nosen nästan ända framme vid hindret.

Men jag är så grymt nöjd med Majjeponken! Och det känns skönt att ha appellen avklarad, så kan vi satsa mot lägre till våren! 😉

Sök

Idag var det sök igen, och eftersom jag fick lite skäll av nåra i gruppen att jag är dålig på att blogga får jag försöka skärpa mig 😉

Men söket då… Jag är grymt nöjd med Majje idag! Tanken med dagen var att träna lite på att gå fint på stigen. Vi började dock med två längre skick, tänkte att Majje skulle få utlopp för den ”värsta” energin innan jag ställde lite mer krav på honom, och jag tyckte det funkade bra! Efter de två först skicken blev det kortare skick, men lite mer fot och ordning på stigen. Då och då glömde jag ju av mig, och lät honom flamsa lite, men tyckte ändå vi båda skötte oss. Och det känndes faktiskt som om det var mer ordning på oss!
Peter var med och fotade idag igen, och bilder kommer komma i galleriet!

Annars har det hänt en del som jag nog inte skrivit om.. Jag har börjat nytt jobb, på en förskola i Solna.. Så numera hör jag till den stora skara människor som pendlar till jobbet… Jag plöjer en hel del böcker, men att pendla är inte direkt det roligaste jag gjort… Eftersom jag då pendlar kan ju inte Majje vara hemma hela dagen, så han går nu på hunddagis. Majje trivs bra, men jag saknar att h honom och gå ut med på rasten…

Majje och jag har börjat agilitykurs också! Agility är verkligen något för Majje, och ÄNTLIGEN har jag fått min agilityhund! (Både Selma och Milla var ju tänkta som agilityhundar, men det blev ju inte det med någon av dem….) På första kurstillfället skulle han ta ett hinder, jag hade lagt bollen på andra sidan, och när Majje stod och väntade på mitt kommando, stod han i startposition, med örnen fällda bakåt, och nästan darrade av förväntan… Han har sånt otroligt sug mot hindren! Nästan så jag tror att Majje nog tycker att agility är roligare än sök…

Och mer kurser är det, men inte för Majje. Peter och jag går på buggkurs! Vi har haft två tillfällen, och det är superkul! Vi dansar redan på riktigt, med snurrar och allt!

Nu tror jag att jag har fått med de störst uppdateringarna.. Nästa helg har vi ett appellspår, kul att vi kom med! Och hoppas att det går vägen den här gången! Jag la ett appellspår till Majje förra helgen, och han gick kanonfint med låg och fin nos! Hoppas hoppas! Håll tummarna för oss!

Tävling

Idag var det dags för första lydnadstävlingen efter sommaruppehållet. Jag ska väl erkänna att vi inte tränat jättemycket, men å andra sidan kan vi ju momenten.. Dock blev Majje väldigt trött, så vi måste träna mer på uthålligheten.
Jag är SUPERNÖJD med vår insats! På platsliggningen hamnade vi på ytterkan, och på väg in på planen gick Majje fint vid min sida! På träning kör jag ”gå in på planen fint” som ett eget moment. Vi går fot in på planen, ställer upp och sen belönar jag, men på tävling har jag inte brytt mig om att tjata så på honom, utan har låtit honom dra lite i kopplet på väg in på planen. Men det var en härlig känsla att han gick så fint!

Poängen då:

Platsliggning

9,5

Nosar

Tandvisning

10

Linförighet

6,5

Långt fram, sent sätt, tränger vä

Läggande

9

Långsamt

Inkallning

9

Avslut

Ställande

0

Avslut

Apportering

7

Släpper apport

Hopp över hinder

9,5

Sätter om avslut

Helhetsintryck

8

Att han nosar på platsen vet jag, tränade lite på det i våras, men det är svårt… Ska försöka ta tag i det igen, vill ju inte att nosandet ska övergå i kryp…
Tandvisningen har jag ingen kommentar på. Duktig pojke 😉
Linförighet ”bara” 6,5. Vi har fått bättre poäng för sämre lf. Även om domaren tyckte han gick lite långt fram, var det inte så illa som det brukar kunna vara, och han gick inte för långt ut (som vi också haft lite stul med)! Trots dåliga poäng, så var jag så nöjd med momentet! Skönt att inte vara småirriterad över ett dåligt lf!
Läggande vet jag ju inte hur han la sig, antagligen segade han kanske ner, men en 9:a klagar jag inte på!
Inkallningen satte han upp tassarna på mitt ben och tog stopp mot mig innan han snurrade runt och satte sig i position. Vi har tränat på det, och jag är mer nöjd med fart än att jag hänger upp mig på det.
Ställandet var tydligen riktigt bra, men så när jag är på väg tillbaka kommer Majje och möter mig, och vi får en 0:a. Trist när tom domaren och skuggdomaren kommenterar att det var synd på ett så fint ställande!
Apportering släpper han apporten igen! SUCK! På träning håller han den finfint, men på tävling…. Jag och Caroline pratade lite om det, och ska träna på ett lite annat sätt och se om det hjälper.
Hoppet tänker jag inte riktigt på det, men han sätter sig nog lite snett, och rättar till det själv, och 0,5p avdrag. Men inte heller det något jag hänger upp mig på.
Helheten fina 8p! NAJS!

Så summan av kardemumman var att vi hade en supertävling, återigen otur med en nolla. Det känns så trist att det alltid är ett moment vi nollar. Men jag tar med den härliga känslan till näst tävling! Och så ska vi finslipa lite på lf, ställande (stå kvar) och apporteringen!
Nästa tävling är förhoppningsvis appell om två veckor, har inte fått nåt PM än, men jag hoppas att vi kommer med. Och sen har vi lydnadstävling veckan efter. Är väldigt sugen på att tävla redan nästa helg igen, och tänkte om det kanske går att efteranmäla, men hittade inge tävling. Men det är kanske lika bra, så det inte blir som i våras med för många tävlingar…