Härliga sök!

Idag hade vi med Bengt Skarin i sökgruppen, han ville inte vara med som instruktör, utan mer titta och komma med tips. Och för mig (och Majje) var det precis vad jag behövde! Vi fick lite tips om hur vi ska gå vidare, och han tyckte absolut att det är tävlingsdags till våren. Det var så härligt att höra, för det är ju det jag siktar på! (Även kul att höra att han ville vara med och kolla när det är dags för tävling!)

Fick även motivation till att träna lydnad, något jag inte haft på typ två månader! Nu jäklar måste vi ta tag i oss så Majje kommer i tävlingsform igen, och sätter momenten!

Uppdatering

Nu har det varit dåligt med uppdateringar på ett tag, så jag tänkte att det var dags för en lite uppdatering!

Egentligen har det inte hänt jättemycket, efter jobb och pendling finns inte så mycket energi kvar, när det dessutom är mörkt ute blir det mest träning hemma i vardagsrummet… På helgerna har det varit sök, och så även igår. Majje var sjukt taggad, vilket också märks, särskilt på stigen, men han jobbade bra! Igår körde jag med fasta rullen efter fikat och det gick jättebra! Tidigare har han varit lite snabb på att ta rullen när han hittar folk på stigen och vid tomskick, men igår var han jätteduktig! Peter filmade söket så det kommer en film när jag hunnit redigera den.

Idag åkte vi ut i skogen igen, jag la ett spår och så trampade vi upp en uppletanderuta. Det var länge sen Majje fick köra uppletande, så det var lite mycket spring i benen, men med tanke på att det var så länge sen han körde gick det ändå bra!

I oktober hade vi tre lydnadstävlingar inbokade, vi åkte på en som gick katastrofalt dåligt, och efter träning som inte gick så bra skippade jag de två sista tävlingarna… Har fortfarande inte hittat tillbaka till det roliga med lydnad, känns bara trist och tråkigt just nu, så just nu är planerna till våren att köra bruks och agility och kanske lite rallylydnad.