Den dopade duracellkelpien Majje

Idag var det sök igen (ja, jag vet att jag bara bloggar efter sökpassen just nu…) och jag är skitnöjd med min Majje! Även om han var mer taggad än vanligt, och det säger en del för att vara Majje. Han var som en dopad duracellkelpie, hög på sockershock! Har ni sett filmen ”Over the hedge”, där ekorren dricker red bull? 😉
På ena påviset frågade Sara (som figgade) vad jag gjort med min hund idag, han hade knappt tid att ta godiset hos henne.

Men i alla fall… Det blev två olika rutor idag, för när vi hade två hundar kvar på första omgången kom ett jägarlag förbi, och på något vis har skogen blivit dubbelbokad. Vi hade fått lov att vara där, men inte fått reda på att det var jakt… Men som tur var hade jaktlaget redan ”gått igenom” en del av skogen, och vi kunde flytta dit istället.
Jag hann köra Majje i första rutan, och han fick fyra skick. Första skicket var ett kort skick med Peter som figge bakom en rotvälta, Majje kutar som en galning, förbi rotvältan, tvärnitar efter två-tre meter och inser att där låg han ju! Majje försöker nästan busa med Peter, tar iaf rullen, men släpper den på vägen för att han hittar en superrolig pinne som han tar in till mig istället… Inget jag är orolig för, bara Majje som busar, så vi körde påvis som vanligt! Tredje skicket låg Peter uppe på en sten, inte så hög sten, men ändå mer uppåt än som annars, efter marken. Men det var nemas problemas. Majje tog ett jätteskutt upp på stenen!

I den andra rutan fick vi som ett lägre-sök, med tre figgar utlagda från början. Jag börjar skicka åt höger, och Majje kör kommunsök och tar figgen som ligger 3/4 in i banan. Jag försökte få honom att bryta om komma in till mig, men då hade han redan hunnit fram till figgen, och Maria berättade att han stannade upp när jag ropade, såg lite pillimarisk ut och tog rullen. Kom sen tillbaka till mig, skitglad. På andra sidan fick han ett jättefint skick med, rakt ut, lite framåtskick och där fanns figgen! Sen kom trökgörat enligt Majje, figgen på andra sidan var ju redan hittad, och Majje försökte berätta för sin tröga matte att det inte fanns någon figge kvar där, men ”dumma” matte ville att han skulle gå ut och söka av ändå 😛
Onödigt tyckte Majje… Men han gick ut ändå, och fick sen ett fint sista skick där han hittade Peter!

Vi har tränat mycket på att få raka skick, och det har börjat visa resultat! Härligt tycker jag. Ofta går han ut rakt hela vägen, men ibland rakt första metrarna innan han viker av. Men han har i alla fall fattat att han ska gå rakt!
Nästa utmaning blir nu att få honom att söka av en liten bit och sen återvända till mig. Och inte ta egna beslut och köra komunsök istället. Det känns som en hårdare nöt att knäcka. Bra att man får sån bra hjälp av gruppen!

Sök igår – agility idag

Igår var det första sökpasset för i år. Jag är supernöjd med Majjes insats! Vi tränar på raka skick just nu, och efter bara några gånger tycker jag att jag ser resulat, för det mesta går han rakt ut i alla fall till en början. Ena skicket stod vi lite fel i utgångsläget och eftersom sökrutan var lite sne och vind skickade jag honom för långt fram. Han gick ut, och på väg tillbaka till mig fick han upp vind på figgen som låg på andra sidan. Och trots att han tydligt visade att han ville till den figgen han redan hade koll på, gick han ändå ut dit jag ville! Duktig ponke!
Instruktören vi hade tidigare i höstas tyckte jag skulle utmana Majje, något som inte alltid är det lättaste, men nu har jag jag iaf några idéer till nästa helg!

Och idag var det dags för agilityträning. Vår instruktör från kursen vi gick i höstas har dragit ihop inomhusträning i ridhus, och idag var första gången. Majje var supertaggad, och i början gick det fort och ganska mycket fel, men efter ett tag gick det fortfarande fort, men med lite mindre fel. Är nöjd med honom, med tanke på att vi gick en klass 2 bana! Lite klurigt var det, och det märktes att det var en del svängar vi inte gjort tidigare. Men som sagt, är supernöjd, och agility är nog fortfarande det roligaste han vet! 😉 Han har sånt sug mot hindren, och särskilt tunnlarna!
(Jag måste bara komma ihåg vad hindren heter.. alla gånger blev det lite småstruligt vid balansen, pga JAG fick hjänsläpp och inte kom ihåg vad jag har för kommando på det…)

Imorgon börjar jag nygammalt jobb. Det är samma förskola här i Bro där jag jobbade tidigare, men på en annan avdelning. Det ska bli så skönt att slippa pendla! Och under hösten saknade jag faktiskt lunchpromenaderna med Majje!

2011 & 2012

Tänkte att det kanske är dags att summera 2011… Tyvärr är ju blogginlägget där jag satte upp målen för 2011 borta, men kommer ihåg ungefär hur de var.

Tävlingsmässigt uppfyllde vi bara ett av målen som var, lite platt fall känns det som, även om det var nära på några lydnadstävlingar.

Gren

Mål

Resltat

Lydnad

Målet var att klara ettan och starta tvåan..

Nära några gånger i ettan, men nära skjuter ingen hare…

Bruks (spår)

Målet var start i appell och uppflytt

MÅL UPPFYLLT!

Freestyle

Fixa iordning ett program och tävla

Ett program har vi, behöver lite modifiering, men vi har inte tränat in programmet och inte tävla.

Rallylydnad

Kommer inte ihåg målet, men kan tänka mig att det var något i likhet med att vi skulle klara av nybörjarklass.

En start i rally blev det, men med riktigt dåligt resultat. Vi måste träna mer banor!

Tyvärr återkom Majjes klåda även detta år, och vi det är förmodligen gräsallergi. Jättetrist, men nu vet vi om det och kan vara mer förberedda på det. Så länge det håller sig till sommaren kommer vi inte heller påbörja någon större behandling. Som veterinären sa är det en långdragen och kostsam process för att ta reda på vad det exakt är och att sen behandla honom ger inga garantier för att det kommer bli helt bra. Så i samråd med vet får han antibiotika och kortison under den aktuella perioden.
Tyvärr påverkar detta ju vår tränings- och tävlingsperiod. Juli och augusti blev mer eller mindre träningsfria, klåda och sen biverkningar av antibiotikan gjorde att Majje inte var helt pigg. I september blev det några tävlingar, bla uppflytt i appellspår.

Men under hösten har vi gått en agilitykurs! Det är något Majje fullkomligt ÄLSKAR! Det fortsätter vi med!

På jobbfronten bytte jag jobb till hösten, och jobbade på en försöka i Solna. Eftersom jag då började pendla gick Majje på hunddagis, han trivdes jättebra, men det blev låånga dagar för oss alla, och jag tyckte det var jättejobbigt med pendlandet vilket medförde stress. Med den stressen försvann tyvärr träningssuget nästan helt… Till våren blir det dock förändring igen!
Strax innan jul fick Peter ett nytt jobb, lite nya arbetsuppgifter, ny arbetsplats blir det för honom under våren!

2012!
Tävlingsmässigt kommer jag nog ta det lite lugnare, och lite förändring i grenarna…

Gren

Mål

Lydnad

Just nu är jag jätteless på lydnaden, och i dagsläget finns inga planerade tävlingar. Planen är att vi ska träna in mer stadga i momenten. Kanske blir det en ny start i ettan.. vem vet..

Bruks (spår & sök)

Start och gärna uppflytt i både spår och sök. Tanken var först att starta redan i april, men funderar på att skjuta på starterna till hösten och se till att lydnaden sitter ordentligt!

Freestyle (& ev HTM)

Nu jäklar ska vi starta en tävling!

Agilityklass & Hoppklass

Tävlingar finns inplanerade, och målet är att vi till en början ska ta oss igenom en bana utan diskning, sen även nolla ett lopp.

Rally

Vill gärna starta nybörjarklass igen, självklart satsar vi på ett godkänt resultat.

Men alltså,
VÅREN
Agility, Freestyle och Rally

HÖSTEN
Bruks, och kanske något mer 😉

På jobbfronten då, så kommer Peter som sagt byta arbetsplats under våren. Jag kommer återigen börja jobba i Bro. På samma förskola som tidigare, men en annan avdelning. Det ska bli skönt att slippa pendla, och att slippa den extra tid och resa (och kostnad) som hunddagiset medförde sig. Nära till jobbet! Och jag hinner hem till Majje på rasten!

En skidresa är bokad! Ska bli kul att åka igen, hoppas bara knäna orkar lite mer än förra året! Vill gärna få in en till resa under året, men inget finns planerat!

Tror nog det var allt!
GOTT NYTT ÅR!