Buren

Ikväll var det dags för agility igen, även denna gången kombinationer. Majje var duktig som vanligt! 😉 Fick hjälp igen med gungan, och det har verkligen gått framåt där! Idag fick han gå upp hela vägen, och så sänkte vi sakta ner gungan. Eftersom det gick så bra testade vi att släppa gungan sista decimetern, så det blev en liten duns, och inte heller det var något problem! De sista gångerna sa Yessica att hon såg på musklerna i bakbenen att han var beredd på dunsen som skulle komma! Härligt!

Jag har ju tänkt att vi skulle tävla i vår, och nu känns det inte som om det är helt omöjligt! Till och med en agilityklass kan vi kanske fixa!

Förra gången tog jag med buren, så att Majje fick sitta i den när vi inte körde. Eftersom det gick så superbra förra gången tog jag med buren idag också! Majje bli så mycket lugnare, vilket gör mig lugnare! Det är bara första gången han ska in i buren han tvekar lite, och jag slängde in lite godis. Men efter att han varit i buren en gång går han in självmant! Så skönt att se att när vi kom upp på läktaren har han bråttom förbi alla hundar, upp vid vår plats och så in i sin bur! Och så fick han självklart godis!

Inte ens när en hund var nästan ändra framme och nosade på buren brydde han sig, eller när en hund viftade på svansen så det dunkade i bakänden på buren reagerade han! Dessutom så skönt att jag kan lämna honom i buren när det ska byggas bana, höja/sänka hinder, plocka undan eller hjälpa någon annan.

Innan förra gången hade Majje bara varit i buren en gång sen han kom till oss! Och då tyckte han inte alls om det. Men buren kommer användas mer flitigt nu!

Sök igår igen som vanligt – och Majje var superduktig – som vanligt!

God natt!

Agility!

Idag pallrade jag mig iväg på agilityträningen! Först missade jag två gånger när vi var i Vemdalen, sen har jag känt mig hängig och inte haft nån vidare träningslust, när jag dessutom tyckt några banor var lite svåra för Majje och mig hade jag svårt att motivera mig till att åka. Men nu kom jag iväg, och det är jag glad för!

Först hade vi två kombinationen, en med fyra hopp och två tunnlar, det blev som en dubbel-åtta ungefär. Det gick superbra, men fort! Testade att låta Majje springa förbi öppningen på tunnlarna till hopphinder istället, och det gick superbra! I höstas kunde han ju svänga av helt åt skogen bara för att han såg en tunnel i ögonvrån… han gillar tunnlar…

Den andra kombinationen var lite hopphinder, däcket, balansbommen och slalom, körde bara hela kombinationen en gång, sen tränade jag lite på targeten på nedvägen av balansen och slalom. Om jag backar längs med slalomet kan han det mer eller mindre själv! Härligt att se hur han söker upp port efter port själv! Blir nog bra det här!

Fick hjälp av Yessica med gungan också. Har inte kört den sen i höstas, och då kom vi inte så långt med den. Men han fick gå upp till toppen medan Yessica höll emot där nere, och så sänkte vi den sakta. Och så höll vi upp gungan några cm från marken, så han fick trampa ner den, och känna på smällen som blir då. Nemas problemas säger Majje!

Mot slutet byggde vi om till en hoppklass 1-bana. Det var riktigt kul, och bra att få testa. Vi har en del kvar innan vi är tävlingsklara, bla måste jag komma ihåg var vi ska och vara tydlig mot Majje! Yessica filmade när vi körde banan, så de kommer kanske en film på det om några dagar!

Kom hem från agilityn runt 20.30, häller upp hundmat till Majje, och som väntat tog den slut. Majje äter husse-mat, och ny säck är beställd men inte levererad. Men vi hade en provkartong Magnusson-mat hemma, så tänkte att vi kör den några dagar så hoppas jag att husse-leveransen kommer snart. Hinner hälla upp nån deciliter Magnusson innan jag ser att det är larver i maten! Liksom tomma larv-skal! Hur äckligt som helst. Och sen PANIK, vi har ju ingen annan hundmat hemma. Slänger mig i bilen och skyndar iväg till Ica, tur att de har öppet till 21! Köpte nåt som heter Beneful där, han åt kvällsransonen, så okej var den väl ändå… Skönt med butiker som har öppet sent!

God natt!

Duktig men kaxig kelpie

Nu var det ett tag sen jag bloggade, kan hända att det inte hänt så jättemycket… Men tänkte att det var dags för en uppdatering, och varför inte börja med dagens superskojjiga sök! (Otippat va?)

Jag gjorde ett försök med att fixa ihop en skiss i photoshop, F står för figge 😉
Sökruta 1

Som vanligt när vi kommer in i sökrutan gör Majje en sniff och har direkt koll på figge 2, som ligger nära stigen bakom en liten gran. Men vi ska ju ut till figge 1 först ju tycker jag! Majje går lydigt ut några meter, girar sen av till vänster för att komma över till figge två.. jag tror vi upprepar denna procedur 3 eller 4 gånger, innan han till slut går ända ut och hittar figge 1. Bra träning för Majje som måste lära sig gå dit jag visar och inte dit han själv vill.

Men eftersom han redan hade koll på figge 2 flyttade hon på sig, därav F2(2), gissa om Majje blev lite snopen när hon inte låg där han visste att hon skulle ligga 😉 Och när han sen var tvungen att leta vidare blev det lite jobbigt, för han hade inte kopplat på nosen ordentligt, utan sprang nog lite hur som.. (Snacka om kaxigt, han är lite så ibland, som om han är så jäkla bra att han inte riktigt behöver jobba! Killen har ibland lite FÖR bra självförtroende.) Sen stannade han mitt i rutan, tittade lite frågande på mig och kom väl på att näsan var bra att använda, och så dröjde det inte lång tid innan han hittat figgen som låg väl gömd! Och när han väl hittar henne, blev han så till sig att han inte hann med att plocka rullen, utan tog en pinne som låg precis bredvid henne, och den kom han med till mig..

De andra skicken sen skötte han sig bra, inget särskilt där!

I sökruta 2 låg figgarna så här:
Sökruta 2
Det var lite svårt med figge 1, han ville liksom inte gå ut riktigt rakt idag (men å andra sidan ville inte de andra hundarna det heller..), men inga större problem där..
Figge två sen.. När jag kommer tillbaka till stigen säger Sara lite retsamt ”nu får han visa vad han går för”, jikes tänkte jag… Jag skickade Majje och frågade sen stighållaren var figgen var, och hon sa ”på stenen”.. Jag tittar och tittar på stenarna, men såg ingen figge, men med det finfina överdraget syntes hon knappt, flöt liksom ihop med mossan… Majje jobbad på bra, och sniffade sen upp nåt vid stenen, figgens fötter var ungefär i noshöjd på Majje, men han nöjde sig inte med det, utan hoppade upp på stenen för att riktigt dubbelkolla att det var en figga innan han tog rullen och kom in till mig! UNDERBARA hund!

Sen fick han ett ganska enkelt skicks som avslutning!

Vi hade med kameran och Peter fotade, så kul med kort tycker jag! (Tyvärr fotade han bara första omgången, så vi fick inte med stenen på kort..)


Nuuuuuu kör vi!


Det är alltid en sån skön känsla när man ser honom komma med rullen i munnen!


Som sagt, hinner man inte ta rullen kan man ta en pinne istället…Spruttibangbang! Kolla snön som flyger!


Snyggaste stilen!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Annars då… Vi var en vecka i Vemdalen och åkte skidor! Vi hade en jättehärlig vecka, och jag kände mig riktigt utvilad när vi kom hem, och i takt med att snön smälter kommer mer och mer energi och träningssug tillbaka.

Vi bodde i Storhogna, i en stuga vi hyrt via 247vemdalen. En privatägd stuga som de hyr ut några veckor om året, vi fick en jättemysig stuga med bastu och allt! Peter har en fd jobbarkompis som har stuga i Vemdalen, och eftersom han numera är pensionär var han där när vi var där. En kväll åkte Peter ner och hälsade på honom, och han bjöd med oss på en skotertur! Vi hade funderat på att hyra skoter någon dag, men vi tyckte det var alldeles för dyrt, så det var ju kul att Kjelle bjöd med oss! Liter kort från skoterdagen blev det!I Vemdalen finns tre liftsystem, Storhogna/Klövsjö (egentligen två olika, men man kan ta sig med lift mellan dem), Vemdalsskalet och Björnrike, och det är så finurligt att man åker i alla med samma liftkort. De första dagarna åkte vi vid Storhogna, Peter tog liften över till Klövsjö också.. Vid Storhogna-backen finns ett hotell med restaurang och spa-avdelning. En dag tog vi med oss badkläder, och efter en halvdag med skidåkning i snöyra gick vi in på hotellet, åt en jättegod lunch och knallade sen upp till spa-avdelningen! Peter fick en idé när vi skulle betala och frågade om det fanns några massage-tider, och det fanns det! Så jag fick först 25min massage, följt av bad i bassäng, sen en stund i bubbelpoolen innan vi hoppade in i bastun! Bastun var jättefin, vid ena väggen fanns ett stort fönster, så man hade utsikt över ett vackert snölandskap!

Sista dagen vi var där åkte vi till Björnriket och åkte, Peter tyckte det var riktigt bra, men jag som håller mig i nybörjarbackarna blev riktigt less på alla ungar som inte har något back-vett. Det svängd in rakt framför mig i backen, de trängde sig i liften (ingen kö att prata om, men när de dessutom kliver på mina skidor tröttnar jag..). Veckan efter var ju första sportlovsveckan, och vi misstänker att det var därför det var så mycket barnfamiljer där..
Det blev inte många åk där, vi lämnade alla barnfamiljer och åkte tillbaka till Storhogna och åkte där, och avslutade dagen med god lunch på hotellet! Men Peter fotade lite från toppen av Björnriket.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Och så måste jag ju kommentera Melodifestivalen! Andra chansen idag ju, och jag har ingen direkt favorit där. Min favorit är fortfarande Dead by april, helt klart bäst i år! Men tyckte även Danny och Lisa Miskovsky var bra, dock sticker de låtarna inte ut tillräckligt. Men tror jag avstår från att rösta ikväll, kvittar lite vilka som går vidar, och så lägger jag röstningskrutet på favvon nästa vecka istället!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ska försöka blogga lite oftare, och inte enbart om sök 😉 Men ni som läser bloggen kan ju bli lite bättre på att kommentera också, blir liksom roligare att blogga då!
Men träningssuget börjar som sagt komma tillbaka, och jag har till och med kollat ut några tävlingar.. ett tag tänkte jag nästan strunta i att tävla över huvud taget i vår. Dock blir det nog inga lydnadstävlingar… just det suget har inte riktigt återfunnit sig, istället tänkte jag att vi ska satsa på rallylydnad och så debut i både freestyle och agility! Funderade ett tag på freestyledebut i början av april, men insåg sen att vi inte kommer hinna få klart programmet tills dess. Vill inte stressa, det ska kännas lugnt och tryggt! 😉
Brukset väntar vi med till hösten, vill få in en säkerhet på platsen och budföringen! Inte stressa 😉
Men då blir det både lägre sök och spår! Den som väntar på något gott…