Tullarbackens Kenny Starfighter

Så var han då äntligen här, min lilla kelpievalp! I söndags hämtade vi hem lilla Kenny från Pia. De flesta av er som läser här är väl uppdaterade via facebook också, men för er andra så är Kenny Majjes halvbrorsa (samma mamma, en annan pappa).

Det började för ett år sen när jag på skoj började fundera på namn, och tänkte att Kenny är väl ett bra namn till nästa hund! 😉 Först var tanken att han skulle heta Kilkenny (så vi skulle ha två öl-hundar), men för att göra en lång historia kort ändrades Kilkenny till Kenny Starfighter, för lilla Kenny ska ju bli stor och tävla mot de andra stjärnorna i alla möjliga grenar!

Från början var det nog inte tanken att Kenny skulle komma redan nu, men när Pia började prata om en sista kull på Flo, och dessutom funderade på Zaldo som pappa till valparna blev jag riktigt sugen, och på den vägen är det!

Kenny är en härlig krabat, han kampar redan ordentligt med morrningar och huvudskakningar! Han är riktigt bitig, men inte helt omöjlig att styra om till att bita på leksaker eller tuggben istället för oss! Vissa av hans syskon kastar sig huvudstupa in i nya situationer, men Kenny är lite försiktigare, utan att vara rädd. Han vill bara fundera och kolla in situationen innan han bestämmer sig, något jag inte har nåt emot alls! Som Pia sa det, ”vi behöver inte en pansarskalle, vi har ju Majje” 😉 Missförstå mig rätt, Majje är underbar och helskön, men inte den allra lättaste alla gånger.

Majje ja, första mötet gick jättebra, men när Majje fattade att Kenny följde med hem (de träffades första gången i Köping) och bli kvar här var han lite försiktig, och inte helt övertyga om att det var en superbra idé. Han har nog tyckt Kenny är lite läskig, och han vet nog inte riktigt hur han ska bete sig med honom.. Det blir bättre dag för dag, och små korta stunder leker de tillsammans!

Kenny har nu bott här en vecka! Idag har vi mätt (ca 28cm), vägt (5kg) och fotat!

Men allt går strålande med vår lilla stjärna! Ska skäpa mig och uppdatera oftare framöver, har bla en massa agilityfilmer från vårens tävlingar med Majje som kommer någon dag snart!