BIR-valp!

Idag har vi varit på inoff utställning i Köping, det var återigen Kenny som fick springa vänstervarv 😉 Är så impad av min lilla plutt, utställningen var i stor lokal, vilket medför en rätt hög ljudnivå, men han bryr sig inte särskilt om den! Visst tittar han och är nyfiken, men han kan ändå sortera bort andra hundar och ljud och koncentrera sig! Han är som en dröm! Underbar utanför ringen och superduktig inne i ringen!

Och nu när jag börjar ställa lite igen, inser jag hur kul det ju är! Även om jag lägger fokus på träning med hundarna, så är det ju riktigt kul med utställning! Så fler blir det med Kenny! =)


Fokus!

BIR-valp blev vi, med följande fina kritik:
5månaders hane, bra storlek och proportioner, välskuret huvud med fint uttryck, markerad manke, välformad bröstkorg. Mycket bra kors, svans, ben och tassar, sunda rörelser. Bra päls, välvisad. Lovande.

När vi kom in och domaren tittade honom i ansiktet tyckte jag hon sa typ ”åhh” för att han är så söt! Ett bra betyg! 😉

I gruppen blev vi tyvärr inte placerade.. tror det var totalt 8 valpar från grupp 1 med.. Men jag är så jättenöjd med bästa Kenny ändå! Med det fokuset han har där, tänk bara när vi kommer ut på tävlingsbanorna!!!! Underbaraste lilla plutt!

ÄNTLIGEN!!!!

Vet inte hur jag med ord ska beskriva glädjen efter dagens tävling! Vi åkte till Väsby Bk för tävling i lydnadsettan och idag var det vår dag! De hade redan lottat startordningen (vilket jag tycker är skönt) och vi fick nr 3, men 1 och 2 kom inte, så vi blev först. Perfekt! Platsen gick finfint, även tandvisningen. Sen ut och tagga upp Majje lite medan de andra ekipagen körde tandvisningen. Jag hann inte bli så nervös innan tävlingen, och jag såg till att skaka av mig lite av nervositeten innan vi gick in på planen! Linförigheten gick ju lite som den brukar göra.. vi tränar vidare på det. Men läggande, gick bra, inkallning – där farten varit lite sisådär – gick superbra! Ställande gick bra, gick några steg, men stod sen fint! Apportering, trodde knappt mina ögon, men han höll i apporten HELA tiden, utan att spotta ut som han gjort så mycket! Hoppet är ju Majjes grej, så klart det gick bra 😉

Platsliggande

10

Tandvisning

10

Linförighet

6.5

Läggande

9

Inkallande

10

Ställande

8

Apportering

10

Hopp över hinder

10

Helhetsintryck

6

(Vid ställande och läggande dras lite poäng på framförandet.. men idag skiter jag i det!) Dock tycker jag helheten var lite snål! Visst var linförigheten inge vidare, med med tanke på att, bortsett från just lf, har vi en 8:a som sämsta betyg. Hela FEM tiopoängare! HÄRLIGT!

Det är en sån härlig känsla när tävlingsledaren går över till förstapris vid prisutdelningen och man själv inte blivit uppropad än! Nu lämnar vi ettan och går vidare mot tvåan till våren!

Vi fick fina priser också! Medalj, pokal, pipleksak, hundhandduk, grisöra och tuggben!

Bästa, bästa Majje!!! Älskade hund!