Kelpieträff och vallning

Idag har vi varit ute på Färingsö på kelpieträff! Vi hade en jättetrevlig dag, Kenny fick träffa får för första gången och Majje fick träffa får igen, senast var över 1,5år sen.

Kenny var inne i hagen två gånger, första gången var han nyfiken men skällde mycket på fåren. De var lite läskiga 😉 Andra gången skällde han inte lika mycket, han var rätt fokuserad på fåren, och med pappa Zaldos hjälp rörde sig fåren också 😉 Och Kenny var nyfiken och sprang runt fåren. När Zaldo fick lägga sig ner fick Kenny fåren att gå framför sig korta bitar mot mig några gånger! Inte för att han vet vad han gör, det bara råkade bli rätt! Men är nöjd med honom första gången!

Majje var fortfarande inte superintresserad av fåren. Det är lika intressant med dofter och annat i hagen. Men han var lugnare i hagen än tidigare, mycket har ju hänt sen vi vallade senast!

De hade även en lite prova-på rallylydnadsbana, hemmagjord agility och äggapportering. Majje är ju som alltid på när det gäller agility, och slalomet gick finfint! Även ingångar =) Äggapportering har vi ju inte gjort på jättelänge, och Majje tyckte det var lite konstigt, men apporterade ägget till slut, och det gick inte sönder! 😉

Med på kelpieträffen var även Kennys syster Klara (Tullarbackens Klara Croft)!

Hemma nu har vi två trötta hundar! =) Kenny tuggade lite på Peters finger, men somnade liksom mitt i…