2012

Dags att sammanfatta året som varit kanske? En hel del har hänt! 🙂

På jobbfronten bytte jag för ett år sen förskola, från att ha jobbat i Solna var jag åter på den förskola jag jobbat på innan i Bro. Men jag hade kännt ett tag att jag ville göra något annat än jobba på förskola, så jag kontaktade Karlstad universitet om att läsa klart de kurser jag saknar för att få ut min examen, och det visade sig att jag bara sakar c-uppsatsen (men fick läsa om hela c-kursen) samt en valfri a-kurs, och då var det så smidigt att jag kunde läsa in historian där jag bara saknar sista delkursen för att få klart hela kursen! Så det har jag haft för mig under hösten, det har varit annorlunda att plugga igen, men ändå kul! Och jag hoppas verkligen att det leder till ett annat jobb när jag är klar!

Peter bytte även han jobb i början av året, men ska åter byta jobb, han går tillbaka till samma företag han jobbade på tidigare, men en helt annan och mer internationell tjänst.

Vi flyttade ju också, vi hittde en tvåa i Jakobsberg och kom äntligen ifrån Bro, där vi varken trivdes på orten eller vår lägenhet. Visst fick vi lite mindre nu, men en mycket fräschare och mysigare lägenhet, två uteplatser och bara fem minuter ifrån järvafältet!! Här trivs vi kalasbra!

På hundfronten då?
Under våren blev det mest agility, vi kom ut på några tävlingar, och som väntat blev vi diskade en hel del 😉 Men vi har lyckats komma i mål några gånger! Inte felfritt, men är nöjd över att vi kommer i mål utan disk iaf!
Film från vårat första lopp där vi kom i mål!

I september var vi med på km, km delas upp i två, lilla km för nybörjare och klass 1-hundar och stora för alla. Och till min förvåning vann vi lilla km!!! 🙂 Även om man diskar sig får man köra vidare men disken räknas som 50fel, men man kan alltså diskas flera gånger på samma bana.
När man vinner km får man en finfin pokal!

Lydnad var jag själv jätteless på under våren, så det blev bara träning (inte så bara med det ändå ju!), men till hösten började tävlingssuget komma tillbaka, och två tävlingar blev det, den första fick vi 146p, men vi var sist, inget bra ställe att gå undan på klubben där och för lång väntan. Tycker det är en svår avvägning, Majje behöver tid ute för att titta av sig och kunna vara med mig, men samtidigt får det inte bli för mycket, som det uppenbarligen blev där.. Men där man fick vänta på sin tur var vid en gångled, massor av folk som gick, sprang, cyklade, åkte rullskidor mm.. inge bra som sagt.

Några veckor senare var det dags för andra tävlingen, det var lottat innan, vilket jag gillar, och vi fick nr2, men nr1 kom inte, så det blev som jag ville! 🙂 Och äntlige äntigen satt allt där det skulle! Lf var väl ingen höjdare, men det är ju vår akilleshäl, men resten gick superbra! Äntligen höll Majje ihop! 5x10p, läggande 9p, ställande 8p, lf 6,5p och helhet 6p. Det känndes så otroligt bra att vi lyckades, och nu tar vi nya tag till våren och satsar på tvåan till våren!
1:a pris och andraplacering! Pokal och medalj!

Det har inte blivit någon brukstävling under året tyvärr, hade ju som mål att vi skulle tävla lägre, men Majje vill ju inte ligga stilla på skottet utan springa fram och kolla i skytten.. Efter en del träning går det ändå åt rätt håll.

Kennelmamma Pia hade en kull under sommaren, och när hon första gången (ungefär ett år innan) berättade att det skulle bli en sista kull på Flo var jag sugen, men nej, vi skulle inte ha en till.. Men sen när hon bestämmde vilken hane det skulle bli till kunde vi ändå inte låta bli. Och vad spännande det var att få vara med från början, med all spänning, när ska hon löpa, blir det några valpar, hur många valpar blir det, blir det någon hane till oss, osv? Sa åt Pia att hon skulle smsa när de första valparna kom, och mycket riktigt kom det sms om flera hanar! Så det skulle iaf bli en till oss! En lite Kenny Starfighter blev det! 🙂 Namnet var bestämt långt innan, Kenny för jag fått för mig att det skulle vara ett bra hundnamn, och Starfighter för att han ju ska bli en stjärna och slåss med andra stjärnor på tävlingar! 😉


Och till slut reste sig öronen också! 😉

Kenny och jag gick valpkurs under hösten, han har även fått följa med Majje på några tävlingar för miljöträning, och tre inofficiella utställningar har vi varit iväg på, första domaren var lite snål och tyckte han var lite tunn (precis fyllda fyra månader….) men på de andra två utställningarna blev han BIR!

Spår fick han prova på tidigt och han visade sig vara en naturbegåvning, har testat med både pinnar och leksaker i spåret och det funkar bra! Några sökövningar har han fått prova på, men till våren är tanken att vi ska komma igång med sökträningen ordentligt och mer regelbundet.

Kenny har fått träffa får en gång under hösten, hade tänkt att det skulle ha varit några fler gånger, men det har inte funnits tillfälle eller passat, men det får bli till våren istället! Men det var kul att se att han var mer intresserad av fåren än vad Majje är, och iaf jag tyckte han var jätteduktig!

En regnig kennelhelg i Kumla var det under hösten också, tyvärr bara vi och Svea & Xavi (Kennys brorsa) från kenneln, men Pias träningskompisar fyllde upp så vi blev ett litet gäng ändå!

Målen jag skrev i januari var följande

Gren

Mål

Resultat

Lydnad

Inga planer på tävling, mer stadga

Lf har blivit MYCKET bättre, två tävlingar blev det och ett 1:a pris

Bruks

Start och uppflytt

Tyvärr inte ens en start

Agility

Tävla, gå igenom bana utan dis, nollat lopp

Tävlat har vi gjort, gått runt utan disk har vi också gjort, dock inte nollat.

Freestyle

Tävla

Tyvärr inte..

Rally

Tävla och få godkänt resultat

Nej

Lite trist att vi inte lyckades uppfylla fler mål, kanske en vink till mig om mina förväntningar? Men kul har vi haft under året ändå, och tycker det har varit ett bra hundår!
Tror väl det var det mesta från i år 😉
Smäller gör det här till och från, men så skönt att se att Kenny inte bryr sig! Det smällde på ordtligt till och från på promenaden, men han var mer intresserad av godiset jag hade i fickan, och gjorde sitt bästa för att jag skulle se att han gick fint! 😉

Gott Nytt År!