Tolka på skidor!

Det är nog omkring 15 år sen jag stod på ett par långskidor sist, och när Mika fick höra att jag hade ett par skidor tyckte hon vi skulle ta en tur med hundarna! Första gången på 15 år och sen dessutom bakom en hund.. tänkte att jag fick ge det ett försök, men var beredd på att ramla flera gånger! 😉

Det gick faktiskt mycket bättre än väntat! Majje som aldrig dragit på det viset innan (vi har provat med cykel och inlines) fattade vad som skulle göras, att Mika och Blaise åkte före och visade vägen gjorde nog sitt till! Men Majje verkade tycka det var riktig kul, och det gjorde jag också!

Kenny är ju lite för ung för att dra, men Mika som åkt lite fler gånger med hund, tog även Kenny, och så fick han springa med utan att dra. Han var lite fladrrig, och hade svårt att hålla fokus längre stunder. Men även han skötte sig rätt bra!

Det blev inget kort när vi åkte (hade fullt upp med att stå på benen då!), men på väg till bilen gick hundarna så fint tillsammans! Från väster, Blaise, Kenny och Majje. Tre nyanser Kelpies 😉

Majje (och Kenny) har ”vanlig” D-sele, men det här var ju så kul, så jag funderar på att köpa en nom-sele till Majje att dra i! (Och så inleder jag operation ”få Peter att åka längdskidor”, så vi kan tolka efter varsin hund nästa år! ;))

Imorgon ska jag iväg och träna för Niina Svartberg! Ska bli sjukt kul! Där träffar vi tre av Kennys syskon, kennelmamma Pia och en tjej med hund från Pias I-kull. Kul kul!