Majjes framsteg – Kenny & agility

Majje mår SÅ mycket bättre! Det går frammåt hela tiden! Förra fredagen var vi på återbesök igen, denna gången var inte matte lika pinsam (förra gången gjorde ju min spruträdsla sig påmind…) och återbesöket gick jättebra! När vi mötte upp sköterskan och gick in i undersökningsrummet sa hon ”Den där är lätt att hålla i koppelvila va?” Och så rätt hon hade 😉
I måndags fick vi provsvaren, som visade att Majjes levervärden är nere på normal nivå!!! Även koldioxidnivåerna som hade varit lite låga är nu uppe på normalt! Vi blev sååå lättade av beskedet!!! Ännu är inte balansen helt hundra, men blir så mycket bättre hela hela tiden! Förra helgen var vi ute på klubben och tränade, och idag när jag redigerar den idag inser jag hur stor skillnad det har blivit bara på en vecka!!

Kort från träningen!

I fredags blev det lite klickerträning med Majje! Vi tränade på att kliva in i en platslåda, detta är andra träningstillfället med lådan för Majje!

Häromdagen var det en månad sen vi åkte in med honom, och det är ibland svårt att tro att han för en månad sen låg inlagd och vi inte visste hur framtiden skulle se ut! Det har gått mycket snabbare frammåt än jag vågat hoppas! Vi skyndar långsamt, vilket inte alltid är så lätt med en hund som Majje, som vill så otroligt mycket hela tiden!

Och så lite kort! =)
Husse har snickrat ihop cavalettihinder till Majje, här är första försöket, från 18 september. Det gick sådär, Majje var fortfarande rätt vinglig då, lägg sen till att han har så bråttom, det blev lite svårt.

Och så lite kort från 21 september!

Finaste älskligen!

Och så måste jag ju berätta lite om Kenny också! Vi har ju gått kurs i höst. Var lite tveksam om jag skulle anmäla till den kursen, men gjorde det, och det har jag inte ångrat! Kursen var SÅÅÅ bra!! Är riktigt taggad på agility igen, efter att ha haft en lite svacka. Har till och från haft funderingar på att minska ner våra aktiviteter, ibland kan det vara lite svårt att hinna med lydnad, spår, sök och agility, och hade jag minskat ner hade det nog varit agility som jag hade plockat bort. Men inte nu inte!! =) Kenny är så otroligt duktig, följsam och uppmärksam på mig, men han börjar få riktigt bra sug frammåt på hindren! Men nu är vi anmälda till fortsättningskursen, och jag har börjat kika på tävlingar nästa år!

Några filmer från förra helgen, då vi var på klubben och tränade lite!

Lite agilitykort!


Igår blev lite lite slalomträning här hemma!

Vi kör allémetoden, vilket känns som om den är skapad FÖR Kenny! Springa fort är ju hans grej, och vi varierar hur många pinnar vi kör, ibland full längd, och ibland kortare som på filmen. I dagsläget är vi nere på ca 1dm avstånd i bredd mellan pinnarna!

Snygga killen Kenny S!

Tycker faktiskt han börjar bli rätt snygg, min lilla plutt! Nästa år tänkte jag att det får bli några fler utställningar!

Idag var det sökträning igen, det är lite tråkigt att lämna Majje hemma, för att inte tala om att det gör lite ont i matte-hjärtat. Men, Kenny var superduktig! Just nu ligger fokus på att gå ut på maxdjup varje skick, även när han blir lite trött, tyckte han skötte det riktigt bra idag! Var riktigt nöjd med honom! Nu ska vi ta tag i rull-träningen här hemma igen, vi började i somras, men har vilat lite med det. Men nu är det dax igen!

Har du orkat igenom all text, alla filmer och kort, så önskar jag en fortsatt trevlig helg!