Planering vecka 5

MAJJE
¤ fot
¤ kryp
¤ vänd
¤ starter
¤ vänd
¤ kontaktfält med lådan

KENNY
¤ fot
¤ ställande under gång
¤ apportering – ettans och apellens
¤ (ev) läggande under gång
¤ vågen
¤ slalom + ingångar
¤ kontaktfält med lådan
¤ gungan

Utvärdering vecka 4

Vi avslutade veckan med pulkaåkning, idag gick vi till parken där det finns en lite kulle med populära pulkabackar, vi höll oss lite på ena sidan så vi inte skulle hamna mitt vägen för andra. Hundarna verkar tycka det är jättekul! Och när vi startade i en riktig backe fick vi ju riktigt bra fart! Många blickar fick vi, och många barn var nog avis – för vi var ju snabbast i pulkabacken! 😉

Men utvärdering från veckans träning då..

MAJJE
¤ backa bort från mig – går väl sådär. Först tyckte jag det gick bättre, men nu ikväll varvade han mellan att sätta sig och lägga sig när jag sa backa. Måste ta mig en funderar på hur vi går vidare.
¤ backa mellan mina ben – går frammåt! Har lagt en leksak framför honom, och så ska han backa mellan mina ben för att få springa och ta den. Funkar riktigt bra, men han blir lite stressad när Kenny är för nära oc tittar på.
¤ starter – hejja vad det går frammåt! Han är fortfarande ivrig och vill tjuva, men ser ändå framsteg! Kommer dröja lääänge innan jag kan lämna långa sträckor, men vi har inte bråttom! 😉
¤ vänd – har inte tränat det jättemycket, men ligger det en leksak i den riktnignen han ska vända sig mot så är det inga problem. Behöver dock träna in det så han kan det på kommando utan leksak till hjälp.

KENNY
¤ stå – testade att säga ”stanna” istället för ”stå” vid ställande under gång, hej hopp då händer det grejjer! Majje var ju likadan, stanna funkade mycket bättre än stå, men hade ju tänkt ha stå på Kenny. Men varför tragla något om det går bättre med ett annat kommando? Dock behöver jag ju så för andra moment, tex fjärren.
¤ vågen – inte tränat alls
¤ drag in i tunnel – har inte sett några tendenser till att han inte vill släppa mig och dra in i tunneln på senaste träningen. Tror han blev lite osäker när det satt folk och hundar i närheten när vi körde banträningen. Brukar ju inte vara så många när vi tränar i hallen annars…
¤ slalom + ingångar – fortsätter gå frammåt!
¤ platta tunneln – körde någon gång, inga problem!
¤ kontaktfält med lådan – går ganska bra, dock fattar han inte att han ska stanna när vi kommer i högre fart och jag fortsätter frammåt.
¤ gungan – inte tränat

Pulkaåkning!

Idag har vi åkt pulka igen! Förra veckan köpte vi en pulka på clas ohlsson, och testade att låta hundarna dra lite. Jisses va kul det var! Förra helgen beställde jag hem nom-selar från granngården (nedsatt till halva priset!) och de kom här i veckan. Tycker hundarna drog lite bättre i dem (förra veckan använde vi hurtta-selarna), och så fattar de nog mer vad de ska göra! Kul har både fyrbenta och två benta. Vi bjuder på några filmer och massa skratt från dagen! 😉

Peter filmar när han åker!

Det går inte alltid som man tänkt sig! 😉

Och så lite kamp med favvobollen!

Utvärdering vecka 3

Denna vecka har det tyvärr inte blivit så mycket träning som jag tänkt, sista veckan på gamla jobbet, och det har varit mycket i skallen. Men imorgon börjar jag nytt jobb, här i Jakobsberg, så resetiden till jobbet minskar väldigt! Förhoppningsvis kommer detta ge mer tid och energi till hundträning!

Men denna vecka då, planeringen var:

MAJJE
¤ backa bort från mig – fortsätter bli bättre, ska försöka filma det någon dag. Dock behöver jag upprepa kommandot flera gånger, och han stannar gärna efter en bit, men det är mycket bättre som sagt!

¤ backa mellan mina ben – detta är fortfarande svårt för Majje, han vill gärna vända sig så han får ögonkontakt med mig, men har ställt honom precis framför mig, och hjälpt honom. Men har tänkt att jag ska träna in vänd också, så blir det kanske mer naturligt att han står vänd bort från mig, och vänd har faktiskt också ganska bra!

¤ starter – känns som om det blir viss förbättring, men har inte tränat med agilityhinder framför, blir spännande att se imorgon när vi är i hallen och tränar!

¤ hopp sitt-hopp – inte tränat alls.

KENNY
¤ stå – lite som förra veckan, han står, men har han verkligen fattat vad han gör som är rätt?

¤ platsliggning – behöver mängdträning, men ligg kvar är ju något han faktiskt kan, det gäller bara att dra ut på tiden så han inte tröttnar och reser sig.

¤ vågen – går frammåt, men han sitter inte kvar i ”upprätt” ställning

¤ fot! Uthållighet, svängar och starten i språng marsch. – har faktiskt gått riktigt bra, han tappar lite i svängar ibland, men behöver tänka på hur jag går i svängen, om och hur jag kan hjälpa honom att hänga med.

¤ läggande under gång. – inte tränat.

Banträning i väsbyhallen

Idag var det dags för banträning i väsbyhallen, vi var 8st från klubben. Det blev en omgjord klass 1-bana, den banan som var tänkt var lite för bred för hallen, så vi gjorde om den lite.

Fick lite överaskningar, Kenny hade lite svårt att släppa vid tunnlarna, var tungen att ”hänga” med nära nära, har inte upplevt att jag behövt det tidigare. Nåt att träna på. Platta tunneln har vi inte kört på ett tag, och det märktes, mera med den. Kul var att han tog muren utan problem, och att slalomet går frammåt! Slalomet sitter inte helt än, men han börjar fatta mer och mer! Ingångarna är något jag verkligen behöver ta tag i. Jag upplevde att han var lite mer osäker i början av slalomet, men när han gjort några pinnar och inser att han gör rätt blir han mer självsäker! Skulle behöva ha fyra-pinnars slalom. Blev lite missnöjd när snön kom, går ju inte så bra att träna slalom hemma då, men nu är förhoppningen att det ska komma massa mer snö, så jag kan sticka ner pinnarna i snön och ändå träna hemma! (Hjälp mig hålla tummarna!)

Jag är dessutom glad över att däcket gick så bra! Kenny har ibland gärna velat hoppa bredvid däcket, och inte genom det. Men kom sen på att jag behöver tänka på vad jag säger. Jag vill gärna skilja på olika hinder, och inte ha hopp på alla, på Majje säger jag ”däcket hopp”, men säger jag det till Kenny hoppar han på sidan, men säger jag bara ”hopp” hoppar han igenom däcket.

Här är en film på andra vändan på banan.

Av någon anledning hade han svårt med den gula korta tunneln varje lopp, när han kommer från däcket till tunneln var inte vinkeln in i tunneln den bästa… Men som sagt har inte upplevt att han haft ”problem” med att gå in i tunnlarna tidigare…

Så, för att sammanfatta, träna vidare på:
¤ suget in i tunnlar, så jag kan släppa och flytta på mig
¤ ingångar i slalom
¤ nöta vidare på slalom, bättre självförtroende hela vägen
¤ starter, vill helst inte ha liggande start, men eftersom han tjuvar lite med sittande start vill jag inte tjafsa med vi ska träna annat
¤ träna mer på platta tunneln
¤ att jag kan gå på vänster sida i slalom

Det bra jag tar med mig:
¤ däcket!
¤ muren
¤ att slalomet börjar ta sig
¤ att han klarar av att köra fast det var två löptikar med! Den ena tiken var på väg ut ur löpet, men ändå! Även i måndags klarade han av att träna lydnad fast kompisen Aily löper!

Träning i väsbyhallen

Igår var vi i väsbyhallen (Stockholms hundsportcentrum) och tränade, och det var nog det bästa träningstillfället (lydnad) där!! Tidigare har jag haft många moment jag velat träna på när vi väl varit där, men nu med min nya veckoplanering hade jag färre moment att träna på, vilket gav bättre träning!

Med Kenny fokuserade jag på fot, gå längre sträckor, och att stanna betyder sitt. Första gången jag stannade stannade han med mig, men jag väntade ut honom, och när han satte sig ner belönade jag. Det gav bra resultat! Tränade även vidare på stå, denna gången la jag ut bollen framför honom, och då gick det mycket bättre. Dock vill jag helst inte ha boll eller godis framför, för att slippa träna bort det. Men jag tänker att jag varierar lite, utan lockelse och med, så får vi se var vi hamnar.

Med Majje tränade jag mycket backa, bort från mig och mellan mina ben. Blev även start/sitt-stanna kvar-träning, Majjmajj var riktigt duktig! Jag lägger bollen på marken, sätter Majje en bit därifrån, går en bit mot bollen, och förutsatt att Majje sitter kvar får han på mitt kommando ta bollen. Tänker att bollen har samma ”dragning” som ett agilityhinder. Tror vi kommer få nöta en hel del på starter, men förhoppningsvis får vi resultat sen!