Lydnad!

I onsdags packade jag in Majje och Kenny i bilen och åkte iväg för privatträning i lydnad. Förutom några moment jag behövde hjälp med var förhoppningen att bli mer peppad för lydnadsträning. Och det blev jag verkligen!!!

Idag slutade jag tidigt, och brukar alltid passa på att träna då. Idag var egentligen tanken att jag först skulle köra lite lydnad, för att sen gå över till lite agility. Men lydnaden var ju så jäkla rolig, så vi var ute nästan 2 timmar och det blev bara lydnad!!!

Ett av momenten jag fick hjälp med var inkallning med ställande med Majje. Har provat det några gånger, och han stannar jättefint, men efteråt går han typ, och väntar på ett kommando. Vi testade lite olika tillvägagångssätt i onsdags, men till slut landade det i att jag stannade honom, och kallade sen in igen, så vi gjorde det tävlingslikt. Tidigare har jag alltid belönat när han stannat. Och nu idag testade jag detta igen, och när jag kallar in igen efter att han stannat så fattar han!
Och när vi gör en slät inkallning efteråt har han bra fart!!! Tänk va bra det blir bara han förstår vad jag vill! Kanske kan önska lite mer fart, men just nu är jag hur nöjd som helst!! =)

Med Kenny blev det bla en del fot med svängar (det tar sig!), och en hel del läggande. Han är lite seg ner vid läggande under gång. Och i onsdags kom vi fram till att han trampar en del innan han lägger sig, bara trampar runt på stället innan han lägger sig. Och nu är fokus på att han ska lägga sig rakt ner utan att trampa runt. Lite knepigt, men står vi stilla går det rätt bra. Det svåra kommer i rörelse.

Det var länge sen det var så här kul med lydnad! Och det var länge sen jag det blev ett så här långt träningspass – men det känns SÅ kul! =)

Och äntligen känns det som om Majje och jag är tillbaka i träningen där vi var innan han blev dålig! Kanske, kanske kan vi komma ut och tävla igen!

Trevlig helg!

Planering vecka 12

Har varit lite slarvig med planeringen den senaste tiden, kändes lite som om det blev samma saker varje vecka. MEN när jag inte varit lika noga med planering/utvärdering i bloggen har inte lydnadesträningen gått lika bra, och jag har lite tappat sugen för lydnaden.. Men jag vill ju komma ut och tävla, och tränar jag inte blir det ju svårt att tävla 😉

MAJJE
¤ kryp
¤ skiften i fjärrdirigeringen
¤ ev börja med apportering med dirigering (behöver något nytt att träna på!)
¤ starter
¤ skall
¤ om det blir sök: kluriga och roliga legor till Majjmajj!

KENNY
¤ fot – svängar, språng och uthållighet
¤ ställande under gång
¤ (ev) läggande under gång
¤ slalom + ingångar
¤ runt – gå runt hinderstödet och ta hindret från fel håll
¤ kontaktfält
¤ tandvisning
¤ gungan
¤ om det blir sök: fortsätta med markeringsträning – glöm inte att hänga norsken runt halsen
¤ framförgående
¤ platsliggning