Tankar och funderingar

Förra helgen var jag iväg för privatträning i lydnad, känns så lyxigt att få en hel timme helt för mig själv! Det var ju rätt vamrmt, så hundarna orkade inte så jättemycket, men fick en hel del hjälp ändå! Gillar att ”min” tränare får mig att tänka till, men på ett bra sätt. Första gången jag var där frågade hon hur jag tränat in ligg från stå med Kenny. Insåg att jag nog aldrig tränat ligg från stå, utan bara från sitt, sa inget, men skämdes lite… Men får mig ju att tänka att jag kanske måste tänka om lite vid läggande under gång!
Denna gången var det kryp med Majje, han gör ju grodhopp med rumpan, och jag insåg då att han nog inte riktigt lärt sig rätt krypteknik. Bra när jag får tänka till lite! 😉
Massa trevligt hund/kelpie-prat också!

Idag har jag och Kenny varit på agilitytävling igen. Först var hopploppet, och hunden med två nr före oss kraschade i slalom så att det blev snett (hunden verkade klara sig, för den startade i agilityloppet senare), men dette betydde ju att det blev en förlängd väntan för oss. Kunde inte riktigt gå därifrån, eftersom det bara var en hund till oss, men det fanns ingen skugga där nere. Det blev en varm och jobbig väntan, samtidigt märker jag att mitt blodsocker sjunker. Inte alls någon bra uppladdning inför loppet. Det blir några struliga byten, jag glömmer ett hinder, och så lite strul i slalom. Var otroligt ofokuserad…

Inför agilityloppet hade Kenny fått doppa tassarna i en bäck, och strax innan start la jag över en blöt handduk över honom, gick lite senare till startområdet, så fick en lite bättre uppladdning tycker jag. Men så klart strul på salalom, väljer att skita i det och köra vidare, och sen får vi ändå till rätt bra flyt tycker jag, ett tänkt framförbyte efter a-hindret som inte blir riktigt bra, med lite knasig tunnelingång som resultat, men Kenny redde ut det som den stjärna han är!

Men blir lite uppgiven… Idag var vi inte ens i närhetena av att gå runt utan disk, och jag inser ju att det är jag som strular till det. Men blir lite besviken, samtidigt som jag ju ändå inser vad jag gör för fel, så vet jag inte riktigt hur jag ska få ordning på mig själv… Eller kanske, men blir ändå uppgiven. Finns några ekipage som jag känner igen från tävlingar jag varit på med Majje, vilket betyder att de varit i klass 1 i två-tre år. Jag var ju beredd på att det skulle bli en hel del disk i början, men vill inte vara kvar i kass 1 och tre år! Visserligen, vad vet jag, de kan ju ha typ en pinne kvar, eller valt att inte flytta upp. Men bli ändå uppgiven. Idag var vi ju inte ens i närheten, är det värt det? Är jag tillräckligt bra för att vi faktiskt ska komma någonstans?

Tävlingar i dagarna 3

Långhelg med fyra lediga dagar, vad gör vi då? Tävlar tre dagar av fyra!

Vi började med inofficiell agility på SBK Stockholmsavdelningen i torsdags, agilityklass, hoppklass och en klass med hopp och tunnlar. Första loppet var agilityklassen, vår andra tävling, och vi gick i mål utan disk!! Jag är sååå nöjd. Det var en del missar, som helt och hållet var mitt fel. Film finns:

Vi kom trea (näst bästa tid), och fick ett litet pris!

Vilodag i fredags, och så åkte vi till Kumla för inoff igår (lördag). Tre starter, a gilityklass, hoppklass och ett tunnelrejs. Agility- och hoppklasserna var lite för svåra för oss, en del hinder som skulle tas från fel håll, men är ändå riktigt nöjd med honom. Lite irriterad över att slalom strular på tävling, det blir lätt fel när han kommer i fart, och så blir han lätt frustrerad…

Sist på dagen var ett tunnelrejs, ett riktigt tunnelrejs, med 9st tunnlar! Shit va kul det var! Men jobbigt! Tyvärr disk pga tre vägringar, men kul hade vi ändå! Och film finns:

Och så idag… inte agility, och inte med Kenny. Igår var det på dagen 8 månader sedan vi åkte in akut med en jättesjuk Majje, för 8 månader sen idag var han stabil, men dåligt stabil. Idag, 8 månader senare, stod vi åter på tävlingsplanen! Andra starten i lydnadsklass 2, och det viktiga idag var inte poängen, utan att vi faktiskt stod där och genomförde programmet!

Platsliggningen, ja, jisses. Tre hundar till start, Majje ligger som nr 3. Bara en kort stund efter att vi vänt om sticker hund nr 2 upp, och springer fram till mig, och hoppar mot mig (busigt), matten har jättesvårt att få in sin hund, och det dröjer säkert runt 1 min innan hunden är kopplad och de går därifrån. Under allt detta är jag jättenervös för hur Majje reagerar, en annan hund hoppar mot HANS matte när han ligger långt bort! Han reste sig lite till hälften, men la sig sedan ner igen. Jag tror inte domaren såg detta, fokus var antagligen på den andra hunden, och 10p för platsen.

Det fria följet var nog det värsta vi genomfört på tävling, borde ha brytit momentet. Tror det blir en krock mellan mina krav och Majjes stress, och så blir det nosande på marken. 0p

Läggande under gång – Majje gör ett toksnyggt ställande!! 0p

Inkallning – 9,5p. ”Bra tempo, sitter något snett”

Rutan – 10p – ”Snyggt!” har domaren kommenterat! (Majje står med 1 tass på bandet, men det är ju fortfarnade inne i rutan!!)

Apportering – 9p – avdrag för tugg, som mer är ett omtag.

Hopp över hinder – 8.5p – tar några steg efter att jag sagt sitt.

Fjärrdirigering – något luktar väldigt gott på marken, så istället för fjärren ligger Majje och nosar – 0p

Helhet – 7p – ”Glad hund & förare”

131p med tre nollor! När vi gick ut, och efteråt, känndes det som om vi hade vunnit! Och på sätt och vis har vi ju gjort det, bara att vi kliver ut på tävlingsbanan igen efter det som hände och Majjes väg tillbaka, det är STORT!! Och kolla poängen på de moment vi inte nollar! Troligtvis kommer vi inte hinna med någon mer tävling i vår innan allergin kickar in, men till hösten, då ni, då ska vi tävla!!! 😉