KM

Igår var det dags Bro-Håbos agility-KM! Kenny var anmäld till både lilla och stora km (lilla är endast för klass 1 hundar, och stora öppet för alla).

Vi började med lilla km och agilityloppet, finfint flyt, satte kontaktfälten, men ”råkar” ta däcket istället för slalom. Men det finfina i kråksången är att man kör vidare trots disk, disk = 50fel.

Sen körde vi stora km, agilityloppet. Märks att vi inte riktigt är redo för klass 2 banor än, trots en del missar är jag ändå på det stora hela nöjd.

Lilla km – hopp. Absolut inte vårt bästa lopp, tror både jag och Kenny var lite ofokuserade 😛 Men men…

Sista loppet (stora km – hopp) filmades inte, och inte gör det något, en massa vägringar och två eller tre disk åkte vi på, fyra lopp på en kväll var nog lite för mycket för en liten kelpiehjärna.

I lilla km var vi enda large-ekipaget, så segern var given, men det struntar jag i, för det var rätt kul att få kliva upp högst upp på pallen!! 😛
I stora km kom vi förvånande nog tvåa (av fyra ekipage)! Hur gick det till liksom?!? Massa fel hit och dit, men lika glad för det är jag!

För två år sen vann jag och Majje lilla km, och nu snodde jag tillbaka titeln! 😀

Äntligen tävling igen!

Nu är vi äntligen igång och tävlar igen! I fredags var jag och Kenny i väsby för inoff agilitytävling, hoppklass, agilityklass och andra chansen på agilityklassen (samma bana en gång till). I hoppklassen fick vi 10 fel, slalomingången som inte satt och så klev han på långhoppet!?! Vad hände där liksom? Men men.. I agilityloppet vet jag faktiskt inte resultatet, när jag åkte hade inte reultatlistorna kommit upp än och de finns inte på sbktävling än heller (men en eller två vägringar och ett hoppat kf). I andra chansen satte vi slalomingången, tog alla kf, men så missade Kenny ett hinder och tog nästa istället, disk.. Lite surt när det kändes som om vi var jättenära ett nollat lopp! Men men.

Åkte som sagt innan resultaten kommit upp, klockan ringde tidigt igår – tävling i Frövi.

Agilityloppet först

Men han missar kf på uppfarten på balansen (dags att träna uppfarter!), nedfarten på A, och så slalomingången… Men är nöjd över att han tar hela slalom när han väl kommit in rätt! 15 fel men gott och väl inom referenstiden.

Sen hopploppet

Denna banan gillade jag! Bortsett från starten då, ogillar när slalom ligger på en raksträcka sådär, Kenny bromsar inte själv innan slalom, och så hinner han springa förbi halva slalom. Och så fegar jag och går på höger sida om slalom istället för vänster som jag planerat för (och som Kenny faktiskt kan!!) och så blir det fel på nästa hinder! Skit skit skit! Men är rätt nöjd med resten av loppet. Även här är vi inom referenstiden. Får vi bara ordning på slalomingångarna så… 🙂

Lite avis är jag på alla som bor kvar i Frövi och tävlar även idag, men vi vilar och laddar för nästa helg när vi kör igen! 😉