Vi är på gång!

Den här vintern har vi haft lite av vintervila, nästan så vi har gått in i dvala… Men nu jäklar, nu är vi på gång igen!

I onsdags började jag och Kenny kurs igen. Det är så kul att gå kurs! Agility är det, kursen heter offensiv handling, och går ut på att man ska bli bättre på att ”skicka och sticka”, vilket jag behöver bli bättre på, det är ju ett svårt avgörande, ofta hänger jag med för långt så jag sen hamnar efter, och de gånger jag vågar skicka och sen sticka så händer det att jag sticker för tidigt så vi får vägran och en massa tid rinner iväg. Jag var väldigt nöjd med första tillfället, känner att jag och Kenny nog inte är helt hopplösa (för lite duktig vill man ju ändå vara när man går kurs 😉 ), men vi fick några saker att träna vidare på. Som det ska vara på kurs med andra ord! Igår hade jag bokat halldel i väsbyhallen, och passade på att träna på ”läxan”, tycker det gick framåt, men så klart kommer vi behöva träna mer på det framöver!

Idag var jag på clinic (ogillar ordet med gillar det man gör!) i fotgående med Emma Willblad. Och så bra det var! Så mycket som blev lite självklart när hon sa och förklarade, men som jag aldrig tänkt på innan. Och lite såna där tankar ”men åh, varför har jag inte tänkt på det!” Mycket bra tips, och kul att hon hade med egen hund att visa och förklara med. Just nu snurrar allt runt i huvudet, och när jag kom hem frågade Peter om det var bra och vad som var bra, och det var så mycket i skallen att jag knappt kunde förklara 😛 Men har skrivit ner en hel del så jag hoppas att det inte blir alltför virrigt. Men nu känns tanken på att träna fot och fritt följ roligt! Det är inte varje dag det händer 😉

Så nu är vi på gång igen! Ska försöka se till att agilityträningen blir mer regelbunden igen, så vi är taggade och redo till tävlingarna i vår! Känner mig väldigt taggad på lydnad också, ska försöka få till mer regelbunden träning där också, så vi kommer ut på tävling i vår!

Mål 2015

Mål för 2015? Jo, sådana finns…

Majje

¤ starta lydnadsklass 2
¤ 1:a pris i lydnadsklass 2

¤ starta lägre sök

Majje har ju visat att han kan igen! Tror vi har det som krävs för ett 1:a pris i lkl 2 när vi är i toppform. Vill testa lägre med honom, frågan är om han orkar både lydnaden och söket. Visst är det frågan om mental kondition, men som läget är efter förgiftningen kan jag inte pressa honom riktigt som jag kunde innan, och det är ju bara att gilla läget. Men det vore himlans kul att testa iaf. Träna på ska vi ju göra oavsett, min galenpanna och jag! =)

Kenny

¤ starta lydnadsklass 1
¤ 1:a pris lydnadsklass 1
¤ LP1 ? (kanske!)

¤ nolla agilityklass
¤ pinne i agilityklass
¤ klar med alla pinnar i klass 1
¤ starta KM för att försvara klubmästartiteln

¤ starta apellsök
¤ uppflytt till lägre

¤ gå MT
¤ göra exteriörbeskrivning

 

Jag är lite sugen på att försöka ta ett LP med Kenny, men det beror lite på när på året vi kommer till start och hur det känns då.
MT och exteriörbeskrivning hoppas jag att det blir, och förhoppningen är så klart att han blir Korad.

Träna på ska vi göra, men tävla vill jag också. I år ska jag försöka hitta en bättre balans i mellan lydnaden och agilityn i träningen
Jag är ganska säker på att det kommer bli appellen i sök och inte i spår. Efter att jag bytt markering på honom har han gått så fort fram, och helt ärligt så tycker jag liggtiden i spåret suger, och jag tycker det är skittråkigt att spåra själv, vilket gör att vi inte spårar så ofta. Söket blir mer regelbundet. Dessutom lättare att komma med på söktävling än spår ju.

 

Jag
¤ fortsätta med viktväktarna så jag når min målvikt

 

Övrigt

Två utlandsresor kommer det bli, redan nu i januari åker jag till London med jobbet, typ en inspirationsresa för hur man kan jobba med it med barnen. Studiebesök och föreläsningar finns att välja mellan. Och vi som åker från min enhet stannar även lördag-söndag för lite turistande och shopping, det ska bli kul!
Peter och jag planerar också för en resa till USA, biljetter bokas förhoppningsvis ganska snart, längtar längtar!! =)