Inkallning m ställande – träning & film!

Alltså, jag tror Majje är i sitt livs form just nu. Han är så på på träning, det har han visserligen alltid varit, men han visar en sån glädje hela tiden. Fria följet är bättre än någonsin. Det känns som han är stolt, och nästan lite mallig över hur bra han är! Och med all rätt – för nu är han för jäkla bra!

Igår hade jag och Caroline bokat hundhallen i Kungsängen för lydandsträning. Jag testade nya metoden för inkallning med ställande (som jag skrev om igår här) och jag vet inte vad jag ska säga! Underbara hund svarar så bra på mina nya idéer!

Vi behöver slipa lite på själva ställandet. Jag behöver klura på kommandon, ska jag använda stanna, eller trampa (som är vårat target-ord), eller ska jag köra båda och sen jobba bort trampa, och ska jag isf jobba bort ordet samtidigt som targeten eller vid olika tillfällen, och vilken ska isf bort först? Många funderingar – men nu är momentet äntligen kul igen!!!

Inkallning med ställande!

I somras tränade jag en hel del på inkallning med ställande med Majje, men vi fick ju aldrig till det. Han stannar jättefint, men blir så osäker, så farten till mig efter ställandet är inte alls bra. Till slut gick han bara. Detta smittade ju av sig även på den vanliga inkallningen, där farten försvann helt. Jag fick en länk skickad till mig, en norska som tränat in ett fint inkallning med ställande, hon körde hopp-stå. Men vårat problem är ju inte själva ställandet, så jag klurade vidare.. Under hösten har vi tränat en hel del target, bara springa full fart till en target och stanna, och så kom jag på att jag kanske kan köra det till momentet, har testat det lite tidigare, men nu ska jag ta det ett steg längre och använda flera targetar.

Jag tänker att jag lägger ut typ 3 targetar på rad, gör en lek av att springa till targeten och stanna. Tanken är att han ska tänka full fart till targeten – stanna där – full fart till nästa target. Avslutningen har jag inte bestämt mig hel för än, antingen lägger jag en target på min vänstra sida, i fotposition, som den sista, eller så kör jag en ipo-ingång på just det momentet och lägger sista targeten framför mina fötter. Klurar på det, men ska träna in de första stegen först.

Efter att momentet varit ett skitmoment så länge, som jag inte ens velat träna på ett bra tag, så känns det nu riktigt kul och spännande! Ska bli kul att se om/hur vi får till det!

Fortsättning följer…

Härliga söndag

Idag har det varit en sån där härlig söndag, som man aldrig vill ska ta slut!

Jag började dagen med agilityträning i hallen i Väsby. I onsdags hade vi sista tillfället på agilitykursen, och vi fick en klurig kombination med en del hinder som skulle tas från fel håll, och så det som visade sig vara svårigheten för mig och Kenny, tre hinder som låg på ”baksidan” av en makarontunnel, där jag ville skicka honom på hindren men snedda framför tunneln. Nej, nej sa Kenny, det är fel fel! Det gick inte att få honom att ta dem själv, och han blev riktigt frustrerad på mig, hade han kunnat prata hade han nog sagt både det ena och andra . Men om jag skulle springa med runt tunneln hade jag inte haft en suck att hänga fram till nästa hinder.

Så idag byggde jag upp kombinationen igen och baklängekedjade den ”svåra” delen, och vi fick till det så jag blev riktigt riktigt nöjd. Han går så bra nu min lilla plutt!

Filmade det, men hade bara lilla stativet med mig, måste ta med stora nästa gång…

Väl hemma efter träningen gick vi på en härlig långpromenad i solskenet. Härlig dag för det!

Hemma idag blev det äntligen årets grillpremiär! Det är ju sååå gott med grillat! Skulle kunna äta grillat alla dagar året om!
petergrillar

London, agility & hundfysioterapeut

Ojojoj, nu har det hänt grejer!

Sen senaste inlägget har jag varit i London på jobbresa! Vilken grej! I höstas kom min chef och frågade om jag ville åka till London, utan att riktigt veta vad jag skulle göra där svarade jag ja! 😛 Tänkte att jag ju är dum om jag sumpar den chansen 😉 Trodde väl aldrig att jag skulle få chansen till utlandsresor i jobbet så länge jag arbetar inom förskola, men tydligen så! Vi var 7 st som åkte från enheten, vi var på Bett 2015, som typ är en it-mässa för skola och förskola (tyvärr mer inriktad på skola). Men vi var även på ett studiebesök på en skola/förskola ca 1 timma utanför London. Kul att se hur de arbetar och väldigt inspirerande! Vi hade även med en uppgift från chefen som vi jobbade på, så det var inte bara skoj. Jobb onsdag-fredag, men så stannade vi till söndag, så vi hade lördag till lite turistande och shopping. Detta var mitt första besök i London, men längtar tills jag kan åka dit igen, och denna gången ta med mig Peter!

 

Vi jobbar vidare på agilitykursen, och igår fick vi slita! En kombination med 9 hinder men 20 nummerskyltar ute, där det gäller att hinna till rätt ställen för att få till bra byten. Tyvärr fick vi inte till det felfritt en hel vända (IRRITERANDE), varje gång var det något lite som vi (jag!) missade. Men vi ska träna vidare på den, någon gång måste vi väl få det att sitta! 😛

Här är träningen från förra veckan, med en övning från kursen.

 

I tisdags var vi hos en hundfysioterapuet. Jag har gått och tänkt och funderat på det ända sen i somras, men det har bara inte blivit av att jag bokat något. Men nu så blev det äntligen av! Den korta sammanfattningen är att det såg bra ut med killarna. Dock tyckte hon Majje kropp kändes äldre än snart 7 år, vilket ju kan vara en effekt från förgiftningen. Vi fick lite läxa, medan det är snö ska de skritta i snö (hur svårt var inte det liksom!), och sen off-road i skogen. Körde några skrittpass i snön idag, och Majje tyckte INTE jag var rolig 😛 Majje ska även få skritta över cavaletti, och Kenny ska få lite extra massage på ena bogen. Hon kände lite hög toning där, men inget ovanligt eftersom vi tränar som vi gör. I övrig ska båda få massage 1-2 gånger i veckan. Vi fick superbra instruktioner på hur vi ska göra!

Jo, höll ju nästan på att glömma! I söndags var jag på Ölo’s (Kelpieklubbens östra aktivitetsområde) årsmöte. Kenny (och jag!) hade fått pris för bästa resultat i hoppklass 1! Skickade in vårat resultat från när vi fick vår pinne, men trodde inte riktigt att det skulle bli något, eftersom det ”bara” var en fjärde placering. Men man vet ju aldrig! En pokal fick vi! =)

kenny-olopris kenny-olopris2