Statestik eller självplågeri?

Majje
11 starter i Lkl 1 – 1 1:a pris
3 starter i Lkl 2 – 1 1:a pris
3 starter i apellspår, 1 ej gk, 1 gk, 1 uppflytt
3 starter i rallylydnad – 0 gk resultat (1 start innan rallyn blev officiell)
16 starter i agility – 13 disk, inget felfritt lopp

Kenny
44 starter i agility – 1 nollat lopp, 29 disk

Milla
5 starter i lkl 1 – inget 1:a pris
2 starter i rallylydnad – inget gk resultat (innan rallyn blev officiell)

Totalt
19 starter i lydnad – 2 1:a pris
3 starter i spår – 1 uppflytt
5 starter i rallylydnad – inget gk resultat
60 starter i agility – 42 disk och 1 nollat lopp

Jag har alltså bara 4 ”lyckade” resultat på 87 tävlingar!

Vad håller jag egentligen på med? Efter 1:a priset i lkl 2 med Majje var jag sååå nöjd, och fick en ny energi i träningen. Idag är den som bortblåst efter dagens agilitytävling.. Helt rättvis är jag nog inte mot mig själv, för vi har inte tränat jättemycket under vintern och våren (även om vi har kommit igång nu), och det är årets första officiella tävling (en inoff tidigare). Men ÄNDÅ, vad håller jag på med? Jag vet att jag inte ska jämföra mig med andra, men jag kan inte låta bli att bli besviken när vi samlar disk på disk på disk, och så går folk ut och får en pinne på första loppet de kör! Varför kan det inte hända mig? Är jag så dålig? Ännu värre är det när någon berättar för mig ”Hen är så duktig, fick två pinnar på första tävlingen!”, jaha… OCH? Är jag då urkass som bara fått en ynka pinne på 60 starter? Det kanske inte är så det är menat, men det är så det översätts i mitt huvud…

Dagens två lopp, 15 fel i agilityloppet, en vägran, 5 fel i slalom, och så tror jag den sista var att han hoppade av gungan innan den slog i marken (trodde vi missade kf på A-hindret också, men vi verkade ha klarat det. Disk i hopploppet….

För att inte tala om att jag inte lyckats få Kenny startklar i lydnaden och han är snart 3 år! Fatta att vi har traglat det där jälva ställandet i över ett halvår, och vi är LÅÅÅNGT ifrån ett färdigt moment – vad gör jag för fel? Vad är det för fel på mig? Är jag inte bättre än så här? Kanske ska lägga ner tävlandet helt…

Tävling med bästa Majje!

I lördags var det dags för lydnadstävling med Majje. Vi styrde kosan mot Vällingby bk, det var med viss tveksamhet jag åkte, då träningen dagen innan gick på riktigt skitdåligt, men med lite övertalning från Peter och Pia så åkte vi ändå.

Jag drog startnr 6 av 7, vill helst ha tidigt starnummer, men men.. Dk på ligg på platsen, vet inte varför han tjafsade med det… Men 9,5p. Det är så skönt med Majje, jag litar verkligen på att han ligger! Hunden bredvid kröp halva sträckan fram till matte, men jag vet ju att Majje ligger! Underbar känsla! =)

Vi fick en jättebra uppvärmning, det visade sig att startnummret inte var så dåligt trots allt.

Fria följet var nog bland det bästa vi gjort på tävling, vilket iof inte betyder att det var jättebra, men ändå! Jag tappade honom en gång, men i övrig höll han positionen riktigt bra! =)
Vi nollade läggandet, han la sig inte, stannade upp och följde sen efter mig…
En finfin inkallning! =) Rutan fick jag justera honom lite då han hamnade lite för långt bak i rutan. Apporteringen helt okej, fick ge dk för att han skulle sätta sig korrekt.
Hoppet rätt okej. Fjärren…ja, vad ska jag säga… Momentet där Majje varit ”lagd hund ligger”, dk på varje skifte, men han skiftade! Och så poängen…

Platsliggning 9,5
Fritt följ 7
Läggande 0
Inkallning 10
Rutan 9,5
Apportering 8,5
Hopp 10
Fjärrdirigering 6,5
Helhet 7

Summa: 164p1:a pris & 3:e placering! Hejja oss1

majje1apris

Jag är så galet glad och stolt! Tänkt att jag inte tänkte åka dit. Trodde ett 1:a pris var helt kört när vi nollade läggandet, men vi gjorde nog en av våra bästa tävlingar i övrigt! Underbara Majje!! Nu börjar vi träna för 3:an, härligt kul med nya moment!