Tävlingsdag

Idag bar det iväg till Uppsala för den sista tävlingen på ett tag, fyra lopp var vi anmälda till. Vi började med en agilitybana, där Kenny skötte sig finfint, men en lurig slalomingång ställde till det.. Jag hann inte med och kom efter, och Kenny fixade inte att ta den själv när han kom i full fart (vi kanske skulle träna på att bromsa upp lite innan slalom?).. Och sen var det ett sånt hinder där vi ska hoppa och sen springa tillbaka – ett sånt som Kenny riktigt ogillar, men som vi tränat massor på.. En vägran där också och totalt 10 fel.

I det första hopploppet var ansatsen till slalom riktigt lurig, jag hade nr 23, och då hade bara två hundar fixat slalom, men sen diskat sig på något annat… Här tjuvstartar Kenny, och jag släpper igenom det (Men hallå! Varför då? Idiot!) vi får en knasig start eftersom jag inte var beredd, han går fel två gånger i slalom, men sen går allt annat så jäkla bra! Jag skickar och sticker, hinner med och vi får ett himla bra flyt! Så jäkla nöjd – om man bortser från tjuvstarten och slalomet då!

(När jag kollade på resultatlistan efteråt såg jag att endast hundar nollade – av 50-någonting starter… Kanske en liten hint till domaren om att det var lite svårt? När så få går runt nollade tänker jag att det inte bara beror på att förarna tränat för dåligt..)

De övriga två loppen blev disk. Sammanfattningsvis idag kan jag säga att slalom strulade! Det som suttit så fint annars… Skit också! Jag ska träna sneda ansatser till slalom, där han kommer i full fart med typ två hopphinder innan.

Även om de två första loppen gick okej, och jag ser många fina delar där, så kan jag inte låta bli att bli besviken på mig själv! Jag har en hund som är så toppenbra, läser mina signaler så fint och gör för det mesta precis det jag visar, men så blir det fel för att det är jag som visar fel! Blir lite ledsen över att jag inte är bättre…

Nu vilar vi lite från tävlingar, jag tror vi behöver det… Och så ska vi träna slalom, slalomingångar och kontaktfält i sommar!