Freestyle (film)

Jag har bestämt mig för att testa och tävla freestyle med Majje, att välja låt har inte varit det lättaste! Men efter mycket velande fram och tillbaka, och flera förkastade förslag har jag äntligen bestämt mig, och fått ihop ett första program! Jag har försökt hålla det ganska enkelt, när jag försökt mig på freestyle tidigare har jag nog gjort det för svårt för mig själv… Jag är nog rätt nöjd med vad vi har hitills, även om det självklart behövs finslip och tajming, och vissa ändringar kanske jag behöver göra! Men bra för en dags träning! Ska bli kul att testa det på en större yta framöver!

Träning med Kenny blev det också… Lite fot och ställande. Vi som haft såna problem med ställandet! Efter Heidi-kursen som har vi kommit hur långt som helst!
(Och ja, jag vet att det ser ut som om jag går lite konstigt, men fick tipset att gå saktare under träning ett tag och inte springa på så mycket 😉 )

Kf-träning och sidstepp (med filmer)

Idag blev det lite kf-träning med lådan. Har bestämt mig för att ta tag i den nu under vintern, så vi får säkrare kontaktfält i vår när tävlingarna drar igång igen…
Faktiskt rätt nöjd…

Med Majje tränar jag på att sidsteppa, jag har dock inget kommando på det ännu, om någon har ett bra förslag så hojta till!

”Trä ringar på en pinne” – till Sussie ;)

Jag tipsade Sussie om att man som aktivering kan lära hundarna att trä på ringar på en pinne.. Ni vet en sån barnleksak…

wpid-wp-1447958818037.jpeg

Jag lärde Selma det för många år sen, och hon blev en riktig hejjare på det! Majje har fått testa någon gång, för länge sen. Kenny har (vad jag kommer ihåg) aldrig fått testa på det. Men eftersom jag inte kunde komma ihåg hur jag lärde in det, så filmade jag träningen istället (och kan ju lika gärna dela med mig av det i bloggen).

Gräsätaren del 3

Egentligen hade jag tänkt börja berätta om två träningstillfällen som inte gått så bra, sett till grästugg. Men jag struntar i det, och går direkt till det positiva!! I helgen som var var vi på helgkurs i lydnad för Heidi Billkvam. Eftersom gräsätandet är ett stort hinder för att vi ska komma ut och tävla ville jag höra vad hon hade att säga om det. Jag fick tipset att vänta ut honom, och belöna när han själv söker kontakt och väljer mig över gräset. På filmen ser man att det är lite jobbigt för honom, men när han fattar så går det ju rätt fort!

Jag är sååå nöjd! Även om problemet inte är helt löst än, så är vi verkligen på rätt spår nu! Det här känns som rätt metod för mig och Kenny! Jag har tränat två gånger sen kursen, båda gångerna tuggade han gräs, men det gör inget, för jag har en plan som känns bra. Jag blir inte irriterad eller arg, utan känner mig väldigt lugn och bara väntar.

(Jag ser på ju filmen att jag missar några gånger när han tittar på mig.. fy på mig, jag ska bättra mig! 😉 Och nej, det är inget ljud på filmen..)