Årets första spår!

Idag åkte vi ut i skogen och spårade! Lite galet när det är snö och -5, men varför inte!

Båda spåren gick jättebra! Kenny är så noggrann och duktig… Spår är verkligen hans grej! Alla pinnar med – han blev lite trött mot slutet, och jag fick hjälpa honom lite i en svår vinkel. Men med tanke på att vi inte spårat sen tidigt förra våren så är jag jättenöjd!

wpid-wp-1452023649759.jpeg

 

Majje brukar ju ha alldeles för bråttom i spåret, så han missar både vinklar och pinnar. MEN idag lyckades han kombinera farten med koncentration! För inte kan man sakta ner säger Majje, men alla pinnar med in och precis som Kenny blev han lite trött mot slutet och de två sista vinklarna blev lite kluriga.

wpid-wp-1452023644493.jpeg

 

Som varje gång jag spårar tänker jag att jag spårar alldeles för sällan! Men det här med att vänta medan spåren ligger tycker jag är rätt tråkigt… Men när jag lyckas klura till spåren, och hundarna fixar det – det är ju DÅ det är kul att spåra! =) Mer spår i år får det bli!

Mål 2016

Jag har velat fram och tillbaka om jag ska sätta några mål för året.. Men, tävla kommer jag nog göra, och det är nog bra om jag har några mål att sikta mot…

Majje
¤ starta freestyleklass 1

 

Kenny

¤ ”få bort” gräsätandet så vi kan gå in på lydnadsplan utan att han ska äta gräs
Förutsatt att vi lyckas med punkten ovan så tillkommer följande punkter:¤ starta lydnadsklass 1
¤ 1:a pris i lydnadsklass 1
¤ starta apellen (spår/sök – är i dagsläget osäker på vilken gren vi ska välja om det blir aktuellt)

¤ gå MT (planerat till påskhelgen – hoppas så klart på godkänt!)

Och så agilityn… =)
¤ nolla hoppklass 2
¤ nolla agilityklass 2
¤ ta en pinne eller två

Jag hoppas så klart att vi kan ta alla pinnar vi behöver i tvåan, och sen sikta på trean, men jag nöjer mig så länge med de målen. Mycket roligare att uppnå målen jag satt än ha ouppnådda mål 😉