91p

Igår var jag och Kenny och tävlade rallylydnad. Jag har ganska länge varit väldigt sugen på att tävla (annat än agility), men då vi har mycket kvar i lydnaden innan jag vill gå ut på tävling, så anmälde jag till rallylydnad. Vi har inte direkt tränat (ops!), men målet var mer att få tävlingsvana, göra det tillsammans, och förhoppningsvis inte få så mycket grästugg.. Dubbla starter så två banor. Kenny var rätt taggad, så jag tog ut honom ganska tidigt, belöna bort grästugget utanför banan och vi behövde dessutom köra igenom några moment som vi inte gjort på riktigt länge, friska upp minnet liksom 😉

Och det funkade. Tyckte det gick rätt bra, lite nos på något ställe, men jag tog det lugnt och hade inte bråttom. Inget grästugg!!! SÅ jäkla nöjd!!

Nästan direkt efter var det banvandring på andra banan, denna gången fick Kenny sitta längre i bilen, men jag märkte att han började bli trött och inte hann återhämta sig. Det gick inte alls lika bra, mycket nos, lite grästugg och moment som blev sådär pga av det. Men men, skitsamma, för vi gjorde ju en bana som var jättebra!!

Till min besvikelse kunde man inte få se sina poäng, utan man skulle vänta till prisutdelningen som skulle vara när båda klasserna var klara! Jag som hade hyfsat tidigt startnr (19+15 av 63 starter) skulle alltså vänta flera timmar… Till slut var jag vrålhungrig, energinivån i botten och jag orkade inte vänta längre utan åkte därifrån. Då hade precis sista gruppen gått banvandring och det var ca 20 hundar kvar (20 hundar hade tidigare på dagen tagit strax under 2h). Jag var klar med båda banorna strax innan 12, väntade till 3 och skulle alltså ha väntat ytterligare… Stort minus till arrangören!

Men åkte i alla fall hem och kollade på kvällen på sbktävling, och vi fick 91 poäng på första banan!! Kände ju att det gick bra, men SÅ bra hade jag nog inte väntat mig! =) På andra banan fick vi 54, nog mer än jag väntat mig där också med tanke på hur trött Kenny var.

Men första godkända resultatet, så nu måste jag ju tävla lite till så vi kan få en titel! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*