Kenny

Nu är det verkligen på tiden att jag skriver något om Kenny! Lillplutten har hunnit bli 1 år, ibland känns det som om det var igår vi hämtade honom, och ibland som om han har varit hos oss i flera år!

Kenny är så otroligt härlig, mjuk, följsam och är på så fort det gäller träning! Än så länge är han lite ”flamsig” ibland, allt är en lek 😉 Men å andra sidan är det ju lite så livet ska vara när man inte är så gammal! En härlig liten plutt är han allt!

Pga mig och bristande träningssugn under vintern har vi inte kommit så långt som jag kanske hade hoppats, men den senaste tiden har han gått med sjumilakliv framåt i träningen!

Han följer storebror Majje i fotspåren och blir en riktig allroundhund!
I spåret är han taggad men ändå noggrann och sansad. Intresset för pinnarna är inte jättestort, det är roligare att spåra. Men han markerar och vi jobbar på det!

I söket har vi jobbat på figgeintresse samt att han ska känna sig trygg när han jobbar långt ut i rutan, vilket har fungerat jättebra! Nu har han jättedrag ut och söker av jättefint! Vi har inte börjat med rulle än, har fått tipset av en instruktör att vänta med rulle, se till att allt sitter bra innan, även tomskick, så det gör vi! Och så tränar vi rulle och avlämning utanför skogen.

I lydnaden har jag jobbat mycket på följsamhet och att han roligt. Nu börjar vi komma igång med momentträningen vilket går rätt bra, beror nog på att vi har en bra grund att stå på 😉

Agility provade vi på lite i höstas, han fick då springa genom tunneln och genom hinderstöd där bommen låg på marken. Sen har det inte blivit så mycket mer med det, men vi har kommit igång lite smått nu, fortfarande låg höjd på hindren och fokus på att ha kul, och kul har han!

Vi har även vallat några gånger (ibland önskar jag att vi hade egna får), och jag tycker han är jätteduktig, intresset finns, och korta stunder ser det ut som om han vet precis vad han gör, men så glömmer han igen 😉 Vi försöker just nu att få till det där med att balansera, men det är lite svårt säger han, och lite svårt säger jag 😉 Inte bara mig och honom att hålla reda på, så är det den där fårskocken också! Men det ska nog gå det också 😉

Älskar hans fokus när vi tränar! Lite jobbigt kan det vara med störning, men jag tycker ändå han jobbar bra genom det! Min alldeles egna STARFIGHTER!